| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Mozková mrtvice

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 590  [Dalších 540 >>]
vlad. 38059
25.8.2021 8:47:43
Vážný, potřebná doba hospitalizace se zkracuje na 4 dny, ale myslím, že až od příštího roku. Je to ale pojistná dávka (pro pečovatele).
Masalák 19026
25.8.2021 7:28:02
Letos na jaře v naší rodině - taky měl být pacient propuštěn po 6 dnech, ale upozornila na to sestra v nemocnici - že by bylo lepší kvůli ošetřovačce zůstat ještě den hospitalizován. Tak se stalo a manželka pána pak čerpala ošetřovačku asi 2 měsíce, pak zemřel. Mrtvici předcházelo očkování (3 týdny +-, nevím přesně), možná souvislost nikoho nezajímala.
Masalák 19026
25.8.2021 7:25:55
Letos na jaře v naší rodině - taky měl být pacient propuštěn po 6 dnech, ale upozornila na to sestra v nemocnici - že by bylo lepší kvůli ošetřovačce zůstat ještě den hospitalizován. Tak se stalo a manželka pána pak čerpala ošetřovačku asi 2 měsíce, pak zemřel. Mrtvici předcházelo očkování (3 týdny +-, nevím přesně), možná souvislost nikoho nezajímala.
Vážný2 158667
24.8.2021 22:52:49
Je normální, že člověka po středně těžké mrtvici propustí po 6 dnech z nemocnici?

Vzdálený příbuzný, žel cizinec nemluvící česky, manželka češka, dlouhodobě pobývající v ČR, pojištěný zde, ale oni se s ním nedomluví. Nezasáhlo to pohyb, ani řeč, jen intelekt. Na začátku říkali, že je tam výrazný otok na mozku a nějaké špatně rozpouštějící se sraženiny ještě v oběhu.

A on je díky tomu dost mimo, má halucinace, několikrát jim utíkal z okresní nemocnice. A oni ho tam prostě nechtějí. On taky ne, protože vůbec neví, kde je. A chce domů.

Neponechali ho tam ani těch 7 dní na dlouhodobou ošetřovačku. To imho bude problém, ale myslím, že paní tak daleko ani nemyslí. Nebo už podmínky změnili? Paní to nikdo ani nenaznačil, že to existuje, takže o tom vůbec neví.

Jsem jen vzdálený pozorovatel a rádce přes jiné příbuzné, takže vím jen něco.
Katka a 2 výrostci 141251
10.6.2021 22:29:56
Kuličko,mam podobnou zkusenost.Dobre to dopadlo.Ale nechali nas cekat cca 5 hodin a pak jsme odjeli domu.Mrtvička byla jen "maleho"rozsahu,pacient proste nevypadal dostatecne spatne....Dovysetrili ho dalsi den rano a bylo to tam.Přiste volam RZ.Tam by snad reagovali ve spitale rychleji.Neco jineho kážou (přijedte,nebojte se prijet)a neco jiného se pak reálne deje.
Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475
10.6.2021 22:00:18
Lékař se vám vyjádří konkrétně k pacientovi 👍
136050
8.6.2021 20:40:31
Děkuji za povzbuzení. A jak takový špatný stav jak píšeš, viděli lékaři? Dávali nadějí? Děkuji
NovákováM 120401
8.6.2021 1:08:21
Naprosto nejde o výchozí stav, hodně záleží na tom, která místa byla zasažena a jak moc a ještě více na vůli toho zasaženého.

To jsou nějaké věci mimo naše chápání asi, protože mnoho z těch, které mrtvice poškodila velmi jsou zcela bez následků a těžko říct, zda jejich vůle nebo snaha a někteří, kteří fyzicky měli stejný rozsah, to takhle nedali.

Nedávno (3 měsíce) se stala masivní kamarádovi, bylo to hodně zlé. A on už chodí, mluví, funguje, dělá vtipy...
Mapat 109192
7.6.2021 20:36:10
Já už jsem to tady asi psala, ale musím napsat znovu, protože se mi to vždycky vrátí ve vzpomínkách a ještě furt cítím tu bezmoc.
Bylo to v neděli dopoledne, když jsem zjistila, že moje maminka (tehdy 72) nemluví. Normálně se hýbala, oblékla se, usmívala se, reagovala, ale snad až po půl hodině mi došlo, že nahlas neřekla nic, jen používala mimiku, ale úplně přirozeně, takže na první pohled nevypadala, že se něco děje. Hned mne napadla mrtvice, a protože bydlíme kousek od nemocnice, tak jsem ji rovnou zavezla na příjem na internu. Vyšetření od doktorky proběhlo cca do hodiny, proběhly odběry, ale pak jsme seděly na příjmu snad tři hodiny a pořád se na něco čekalo, na výsledky, na CT, nevím na co. Přitom ty příznaky byly jasné, pořád jsem dorážela na doktory, jestli by rychle neměla dostat nějakou tu látku na uvolnění trombu. Pořád mě odháněli, že jako jo, jo, nebojte se. Doteď jsem na sebe naštvaná, že jsem nebyla důraznější a spoléhala na to, že jsme v rukou odborníků a ti se postarají.
Pohybově maminka nebyla naštěstí mrtvicí zasažená vůbec. Mluvit začala asi za 2-3 dny, ale musela se znovu učit vše pojmenovávat, a úplně do pořádku se nedala už nikdy a přinášelo to pak spoustu náročných situací. Nemohla si vzpomenout na spoustu slov nebo dávala věcem jiné názvy, takže mne třeba poslala koupit mrkev, ale měla mysli salám a zlobila se, že jsem ho nepřinesla. Občas nevěděla, jak má něco udělat, třeba jak se pere prádlo nebo jak má něco uvařit. Chtěla udělat palačinky, vytáhla misku a vůbec nevěděla, co má dál dělat. A hrozně ji zlobilo, že už nedokáže být samostatná a že někoho potřebuje.
Na druhou stranu, když si vzpomenu na tu bezmoc na začátku, kdy nemluvila vůbec nebo potom, když nevěděla, že jablku se říká jablko, tak je obdivuhodné, o kolik se ten stav ještě i u poměrně staršího člověka dokázal zlepšit.
Přeji, ať to u vás dobře dopadne, hlavně pokud je problém s řečí, tak se mu fakt hodně věnujte, mluvte, trénujte na obrázcích, procvičujte, je to důležité a přínosné~;((
1kulička 119729
7.6.2021 16:45:02
Analfabeto, to zní strašně, ale nějak nechápu, kde se stala chyba, pacienty s podezřením na mrtvici přece vezou někam, kde se o ně přednostně postarají - vždy tam musí mít lékař službu.....
konec konců při každém příjmu by měl být lékař, ne?
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 590  [Dalších 540 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.