Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
CisloPi | 131067 |
23.3.2024 13:13:45
My jsme tatínkovi kupovali Nutridrink. Mívají i sadu s mixem příchutí. Myslím, že to může i předepsat doktor.
|
Rigel | 156451 |
23.3.2024 10:42:59
Dobrý den,
prosím o radu zdejší lékařky, či zkušené. Mám tátu po mrtvici ( při zákroku na výměnu chlopně v listopadu ). V současné době je na LDN v okresní nemocnici, ale živí ho tam bídně. Po mrtvici neměl polykací reflex, a časem se dopracoval k tomu, že spolkne pití po troškách, díky bohu, a jogurt podávaný pomaličku po lžičkách. V LDN mu ale, co vidím, nosí k večeři ( večeře je v půl páté, kdy jsem tam ještě o víkendu na návštěvě ) chleba namazaný sýrem, pomazánkou, toustový chleba se šunkou... prostě věci, které jasně neukousne, natož aby měl šanci je spolknout. často teda donesou i jogurt , třeba i na naši žádost, takže krmíme tátu tím jogurtem, a snažíme se dát na lžičku i drobík chleba, ale on to většinou není schopen spolknout. vlastně se toho i bojí, asi se bojí, že se udusí, a jídlo má pak dlouho v puse, než ho vykucká. Mluvila jsem o tom s příbuzným, který má známou neuroložku, a ta prý říkala, že by jsou nějaké nutrigely, které by mu dodaly výživu. ráda bych to zkusila, ale ve dvou místních lékárnách je nevedou. Máte nějaký tip, kterou značku třeba objednat na netu ? |
Vážný2 | 158667 |
26.8.2021 16:40:49
Tady asi 2 měsíce, ale hlavní prvek byly energeťáky a kafe. V letech kdy by už člověk mohl mít rozum.
|
Jarina75 | 114991 |
26.8.2021 14:30:37
Náhoda to určitě nebude. Od známé tchyně byla na očkovaní a bum, najednou mrtvice. Naštěstí se z toho bez následků dostala.
|
Vážný2 | 158667 |
25.8.2021 18:53:42
Tam je základem, že on zřejmě chce domů, protože mluví jen anglicky a česky se nedomluví. A personál angličtinu nezvládal, ani někteří lékaři.
|
Cimbur | 64764 |
25.8.2021 14:58:55
Propuštění takto postiženého člověka se mi jeví v každém případě jako předčasné. Tam není možnost přeložit jej ještě na nějaký čas do zařízení následné péče?
|
Monika | 123907 |
25.8.2021 10:01:13
Janinko, ale nemocnice (a to i malé) obvykle mívají nějakou "sociální pracovnici", která se zabývá podobnými záležitostmi - radí s následnou péčí, kde si půjčit potřebné pomůcky, jaké jsou další možnosti, komunikují s LDN a různými sociálními službami ...
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
25.8.2021 9:09:10
jak kde... nás třeba v Mostě upozornili na těch 7 dní, ptali se, jestli se bude mít kdo o tchýni postarat a nabídli možnost zajištění následné péče... když jsme odmítli, s tím, že se postaráme sami, informovali nás i o možnosti objednat ošetřovatelku, která bude jezdit denně píchat injekce... takže opravdu tam ošetřující lékař zafungoval i jako poradna
|
Lída+2 | 28136 |
25.8.2021 8:50:36
Vážný2, ano je to normální. On tam byl 14dní jeho kolega na posteli 7dní.
MAnžela strejda podobně. BYlo jaro, lifrují je domů. Ještě ho tam nakazili kovidem. A že ho propustí se dověděli odpoledne okolo 15-16h a druhý den ráno v 10h šel " domů" tam nemohl. Takže mu zaplatili rehabilitační pečovatelský dům. |
Janinka a dvě princezny | 132403 |
25.8.2021 8:49:00
o špatném nastavení dlouhodobého ošetřovného se mluví již delší dobu, že těch 7 dní je moc a v praxi to znemožňuje čerpání, protože i po relativně těžkých stavech jdou pacienti rychle do domácího ošetřování, ale i tak bych se nepozastavovala nad tím, že "to paní ani nikdo nenaznačil". Jako taky by se mi líbilo, kdyby mi v takové okamžiky někdo poradil, ale nemocnice není poradna...
to je jako by vám měla volat účetní, že tenhle měsíc máte tolik a tolik výplatu a protože vidí, že tu máte slevu na 3 děti zažádejte si přídavky na dítě ju |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.