| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní paraziti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 201  [Dalších 91 >>]
Inaaa 119752
24.3.2015 23:13:17
Větší význam má pasivní cestování. Štěnice mohou být přepravovány v nábytku, matracích, polštářích, povlečení, oděvech i zavazadlech. Většina přepravovaných štěnic jsou dospělci, převážně samice. Štěnice nejsou nikdy přenášeny přímo na lidské kůži, ale mohou se ukrývat v oblečení. Američtí vojáci bojující za druhé světové války v Itálii byli opakovaně napadáni štěnicemi, které se ukrývaly v záhybech silné látky zimních uniforem. K podobné situaci může dnes docházet u bezdomovců.
Anna Veselá 126368
24.3.2015 23:12:25
To bych řekla ~:-D Chvíli už jsem dokonce měla cukání dát sebe i dcerku ostříhat, a to je co říct. No, fakt už nikdy více...
Inaaa 119752
24.3.2015 23:12:02
Za příčinu návratu štěnice domácí v posledních letech jsou považovány nové způsoby bydlení, záliba ve starožitném nábytku, účinnější klimatizace, nové způsoby oblékání, častější výskyt domácího zvířete v bytě, vzrůstající cestovní ruch, omezení počtu insekticidů a zavedení insekticidů s účinností jen na jeden druh hmyzu.
Anna Veselá 126368
24.3.2015 23:04:02
No, nic proti, ale my odvšivovali skoro dva měsíce ~:-D A taky už jsem propadala zoufalství, že je ničím nevyhubíme. Od té doby už chápu, proč jsou vši pro někoho noční můra.
Jsou to všechno brebery otravné.
Inaaa 119752
24.3.2015 22:48:40
Mě se zase zdá, že jsou v amsterdamských hotelech, opravdu při lustraci na tripadvisoru jsem na to narážela často, stále samé bed bugs, a taky šlo i o 4 hvězd. hotely. Myši si vysvětluji tím, že jsou tam kanály, voda...štěnice asi velkým pohybem lidí a pak se to roznáší, a Londýn to samé.

Od té doby než někam jedu, tak pročítám a pročítám...a vlastně jsem tuhle četla o nějaké cikánské ubytovně, že tam byly štěnice, nevím, jestli o tom nemluvila Klaudia Dudová, nyní romská herečka, že na nějaké takové ubytovně natáčeli...
Inaaa 119752
24.3.2015 22:44:56
Mám špatnou zkušenost jen jednou a to z Holandska, hotel v Amsterdamu, divím se, že ještě není zavřenej, sice skvělá poloha, ale jinak...schválně se to dívám na tripadvisor a divím se, že se tam lidi ještě ubytují, když se to tam píše...Jinak mám pocit, že zrovna hotely v Amsterdamu mají vevnitř buď štěnice nebo myši...zkuste prolustrovat, na to samé jsem narazila, když jsem lustrovala hotely v Londýně.
Sama jsem v hotelech pracovala, v cest. ruchu taky a nikdy jsem se s tím nesetkala, až v Amsterdamu.

Ale vím, že v Praze jeden majitel ČR deratizoval štěnice po nájemnících, taky hnus, když se to střídá...ono to cestuje kufry apod.

A může to být i ve starém nábytku ze starožitností, od té doby, co jsem to četla, bych se toho asi bála.

Jak se dostanou do paneláku mi jasné není, asi jedině opět pohybem lidí nebo že se střídají pronájmy.
Viki
  • 
24.3.2015 22:41:16
Štěnici(e) jednou dovezl manžel ze zahraniční cesty. Naštěstí odhaleny a zlikvidovány včas, jinak se prý docela špatně likvidují. Jednou si ale syn dovezl z Rumunska svrab a než jsme přišli na to proč se stále drbe, tak už jsme ho měli všichni. Bylo to docela psycho. Zlaté vši.
Mili+2 70470
24.3.2015 22:31:42
Fujtaksl, videla jsem dokument jak se lide vystehovali z domu kvuli neznicitelnym stenicim.
Osobne jsem je videla jen u znamych na veenkove, lezli po prrasatech.
Girili 117849
24.3.2015 21:57:24
To neni nic noveho. Na vzestupu byly udajne jiz pred par lety. Ano, setkala jsem se s nimi v byvalem podnajmu. 2007. Nic prijemneho. Na to, ze jsou to stenice jsem prisla vicemene nahodou. Lezime takhle s pritelem vecer potme v posteli, na oblozeni steny dopada jen svetlo z poulicni lampy a ja bez bryli rikam rozneznena: -Hele, beruska! -To neni beruska... Proste tam sedela na stene nejaka jedna zapomenuta, zpomalena, zblbnuta. Pan Google pomohl ji identifikovat. Normalne se takhle videt vubec neda. No a za cas jsem najednou zacala nachazet stipance. Mela jsem kliku, ze diky teto jedne nahodou odchytnute, jsem vedela, o co jde a rychle donutila majitele s tim neco delat. Prijela firma a vystrikala byt. V tomto pripade stacilo jednou, jeste jich tam nebylo moc a byla to zrejme prvni generace. Pan presne vedel, kde je hledat. Ja jsem nenasla zadnou, i kdyz jsem v noci poradala razie - prudce rozsvecela ap. Tehdy urcil, ze jsou tak stare, ze ja jsem je do bytu dotahnout nemohla - bydlela jsem tam kratce. Zaroven tam ale nemohly byt o moc dele, protoze ke spolubydlici do druhe pulky bytu se zatim nedostaly.

Celkove nic moc zkusenost. Bala jsem se jit spat, spala v rolaku, dlouhych rukavech zastrkanych do rukavic a dlouhych nohavicich zastrkanych do ponozek. Na oblicej pry nejdou, ale na hranu obliceje, kolem usi, uz si troufly, mrchy. Nastesti neprenasi nemoci. V novem byte jsem se pak snazila eliminovat vse, v cem by se mohly uchytit a drzet.
Luppa 125896
24.3.2015 21:53:14
Lassie presne, nic z Tebou popisovane haveti mi nevadi, ale ty stenice ano.. Jsou v konstrukcich postele, v povleceni, v knoflikovych dirkach, lezou do zasuvek a me jedna vybehla z notasu :-(
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 201  [Dalších 91 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.