| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Antibiotika

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 4207  [Dalších 4157 >>]
Pájuša 96267
15.6.2019 1:34:51
jsem po operaci očních víček v pátek a dostala jsem "preventivně" i antibiotika na 3dny-Azitromycin.Mám na ně žřejmě špatnou reakci, večer mi bylo zle-studený pot, průjem /myslela jsem že mě prohnala kulajda k obědu/ a hrudník mám až po krk jak ve svěráku.
Až ted v noci mi dochází že to bude reakce na antibiotika.
V lednu jsem měla na antibiotika také reakci nechutenství, zvracení,též bolest hrudníku a žeber, to jsem si myslela že je z přeležení, nj jenže si nepamatuju název, mám to samozdřejmě v kartě u své doktorky ale je sobota.V dubnu mi dala antibiotika jiná a v pohodě.Předtím jsem tak 10let žádná antibiotika neměla.....
Co byste dělaly? můžu jet ráno na pohotovost-taxíkem, auto o víkendu nemám. anebo je přestat brát úplně, vzala jsem první tabletu /jsou tři/
Yuki 00,03,07 49504
11.2.2019 13:50:32
mít důvěru v doktora je polovina úspěchu při léčbě, příště se třeba víc ptej, když si nebudeš jistá, pokud budeš mít pocit, že obtěžuješ, pak hledej jinýho doktora, pokud budeš ale vnímat, že se s tebou baví otevřeně, snaží se vysvětlit, pak není proč měnit.
naše dětská doktorka málokdy sdělí diagnózu, proč taky, většinu lidí zajímá recept a paragraf, ale když potřebuju, vysvětlí cokoliv, udělá si čas i po pracovní době
marrusova+2marušátka 98984
11.2.2019 13:31:13
Yuki a 1 Kulička- díky vám oběma. Obé může být pravdou.Blbé je, že ji nedůvěřuji. Stále se vracím k té naší první. Jak precizní, důkladná a důvěryhodná pro mně byla. Ačkoli máme s dcerou v tomto ohledu velké potíže, ať se rozhodla jak se rozhodla a ať to pak dopadlo jak dopadlo, věřila jsem, že to v té době bylo jedno jediné možné řešení.

Děkuji moc za názory.
Yuki 00,03,07 49504
11.2.2019 10:07:55
teď to čtu ještě jednou- možná se ti povedlo to, co mně, z krku se to umylo, u vás cucáním bonbónů, u mě spoustou pomerančů a čaje, takže pak není vidět tak hrozný stav, ale doktor by měl vidět způsob prokrvení nebo jak to nazvat a podle toho se rozhodnout, co dál, samozřejmě výtěr by být měl, ale říkala mi Dětská doktorka kdysi, že už má práci a pozná to téměř jistě
Yuki 00,03,07 49504
11.2.2019 10:04:10
ahoj, tak potvrzuju, že i když člověk v krku nic nevidí, teplota není, doktor v tom angínu vidět může, mám penicilin a neschopenku a jsem za to ráda.

moje třetí angína, všechny v posledních asi 12 letech, každá úplně jiná
1kulička 119729
11.2.2019 9:28:52
Tak pravděpodobně byl tvůj instinkt správný, já ve tvé situaci bych ATB nenasadila, čekala bych, zejména, pokud dítěti už bylo dobře a jednala podle jejího stavu. Doktorku sice chápu, je lepší nasadit atb zbytečně, než riskovat zhoršení u dítěte, které má vaši anamnézu, ale mohla ti vzhledem SPC a vývoji nemoci poradit, až počkáš, to je běžný postup. Angíny samozřejmě mohou být i virové a i čepy v krku můžou být z různých důvodů. A i bakteriální angínu lze zvládnout bez atb, jak se někdo ptal, dokonce to asi hodně lidí takto "přechodí" a ani k lékaři nejdou. Jen ta léčba/potíže mohou trvat déle a riskuje se, že bakterie se může usadit někde jinde. Mám s tím zkušenost, dcera měla takto angínu jeden jediný den (respektive bolest v krku). Šli jsme na ORL, náš opatrný lékař bez výtěru atb nedává, tak udělal výtěr a pak volal, že je tam streptokok. Ale dceři už vůbec nic nebylo, šla jsem mu jí ukázat, kroutil hlavou a z výše uvedených důvodů ATB i tak doporučil (aby streptokok nemohl později vypuknout jinde). Manžel měl ve stejnou dobu stejné příznaky jako dcera, ale on s tím ležel 14 dní, jí bolelo v krku jen jeden den.
Raduza 68805
11.2.2019 7:50:56
Tady je krásně vidět jak zabrala antibiotika. Zabírají po dvou dávkách, první mizí čepy. Pokud by měla bílý krk od virozy, nezmizelo by to hned po nasazení antibiotik. Myslím, že jinou doktorku hledat nemusíš. NEvím, jestli by Ti nějaká vyhovovala. POkud by nedala malé antibiotika v pátek, v sobotu pojedete na pohotovost a bude to taky špatně.
Yuki 00,03,07 49504
10.2.2019 21:44:13
dík, sedlo mi to na hlasivky, tak k doktorce musím
vertigo 92133
10.2.2019 20:51:39
Možná herpangina. Měla ji dcera - bolest v krku, nález bílých povlaků na mandlích, ale mandle spíše růžové než přímo anginově rudé, bez teplot. Nebyla jsem si jistá (sama jsem angin zažila požehnaně, takže bych to poznala), tak jsem raději sjely na pohotovost (bylo to o víkendu), kde potvrdili herpanginu. Je to virová záležitost, takže nic, jen symptomaticky.
Monika 123907
10.2.2019 19:20:19
Jo, tyhle "nápady" u nás měla hlavně babička, mamka jako zdravotní sestra ani ne. Já jsem tedy u babičky stonala ráda a nekoupání mi nevadilo (horší bylo, že jsme si u ní nečistili ani zuby ani jako zdraví ~:(), jediné, co mě mučilo bylo "odražená šťáva" - když už jsem nechtěla pít teplý čaj, tak do sirupu se musela nalít teplá voda (z vodovodu) ~;)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 4207  [Dalších 4157 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.