| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Antibiotika

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4207  [Dalších 4147 >>]
Okolík 129526
10.2.2019 18:42:40
Jo tak 3 měsíce doma bez kontrolních vyšetření? Tak to je divný...
Yuki 00,03,07 49504
10.2.2019 18:38:55
my jsme se jako malí při nemoci nesměli koupat, sprchovat a už vůbec ne umývat vlasy, maminka to tak dělá dodneška, protože vyrostla v domě bez teplé vody a ústředního topení, Ven jsme taky nesměli dlouho, já jsem teda antibiotika měla možná jednou nebo dvakrát, ale brácha býval nemocný dost, ten nesměl nic, pak se divila, že se unaví cestou do školy
Monika 123907
10.2.2019 18:12:11
Já bych v této situaci s dítětem, které nemá teplotu a ven se mu jít chce, určitě šla. Ale jestli je to dobře, to netuším ~;)
Moje tchyně tvrdí, že její děti byly vždycky doma (jakože vůbec nešly z domu) ještě týden po dobrání ATB, čemuž se mi nechce věřit, kdy dítěti je obvykle dobře po 3 -7 dnech jejich pobírání a berou se třeba 10 dní ... Kamarádky, co žijí v zahraničí (Německo, Anglie) naopak tvrdí, že je normální poslat dítě s ATB, které už se cítí dobře (nemá teplotu) do školky/školy ...
Yuki 00,03,07 49504
10.2.2019 17:45:12
podobnou zkušenost jsem měla dvakrát, jednou jsem tři týdny po porodu dostala v nemocnici lék, který se nesmí při kojení, doktorka věděla, že mám miminko a kojím, měla jsem ho s sebou, naštěstí jsem podepsala revers, lék jsem doma prostudovala, a nebrala
podruhé jsem od svýho obvodního doktora dostala antibiotika, ty stěny dostal pak od dětské doktorky syn, akorát on dostal větší dávku než já, konzultovala jsem to s dětskou, prý by ta dávka nezabrala ani synovi, tím jsem se odhodlala změnit obvoďáka a místní nemocnici se taky vyhýbáme
marrusova+2marušátka 98984
10.2.2019 17:34:16
Marti, ano, přesně taková byla naše bývalá dr. a přesně takovou hledám. Abych věděla, že děti prohlédla, že ví, co je, že to co dává za léky, dává proto, že je to ta jediná možnost, nebo to, co ona skutečně považuje za tu dobrou variantu, ne proto, že neví a tak pro jistotu nasadí třeba XXX. Takovou, od které budu odcházet s jistotou ne s pochybami.

Už jednou jsem já jako neznalá musela řešit s dr dávkování léku, kdy předepsala omylem 2x silnější dávku, než bylo možné maximum. Předepsala dávkování slabšího léku, ale recept dala na lék silnější. Kdybych nevěděla z nemocnice dávkování na kila a nevolala si domů manželovi, který byl s dcerou u lékaře, jak je a co má za léky, rval by do ní ne úplně pohodový lék v dávce mnohem vyšší. Byla to náhoda, že jsem volala, než to podal.Nechtěla jsem to moc řešit, jen jsem si zavolala pro přepočítání dávkování, každý je jen člověk, nicméně důvěru nemám a není to dobře.

Martina, 2 kluci 15942
10.2.2019 16:41:39
Úplně souhlasím, dieta a klid, ale on byl po 14 dnech zdravý a byl ještě 2,5 měsíce doma bez dalších vyšetření a příznaků. Já s tím tenkrát neměla problém a důvěřovala. Po půl roce jsem se dozvěděla, že to byla diagnóza "pro jistotu", testy její možnost pouze připouštěly. Nebyl to její první problém s diagnózou.
Nemám problém s dialogem, s predestrenim možností vývoje chorob, s počkáním s atb, s rychlým nasazením atb, s operací slepáku naslepo ("vycerpali jsme všechny možné jiné příčiny stavu dítěte, zbývá toto")jsem velmi vstřícná, konstruktivní, nehystericka matka, ale chci totéž od druhé strany. Dialog bez nadřazenosti a predstirani konzumace veškeré moudrosti světa.
Yuki 00,03,07 49504
10.2.2019 15:57:43
může odejít angína sama? jeden den teplota, druhý den povlaky na mandlích a bolavý krk, třetí den bolí polykání na prázdno, ale povlaky jsou pryč a teplota taky, zůstala únava, těžko říct, jestli z není jenom z nevyspání, v noci krk bolel fakt hodně
anginy nemívám, co si myslet o tomto průběhu?
Okolík 129526
10.2.2019 15:30:47
Tak pokud měl změny v jaterních testech je dieta a klid snad na místě?
Martina, 2 kluci 15942
10.2.2019 15:28:23
Asi viróza a nějakými hraničními hodnotami nějakých jaterních (?) testů. Přišlo se na to kontrolou výpisu lékařské zprávy, kterou si vyžádala moje Dr. kvůli možnému mému onemocnění. Pediatrička měla s diagnózou hned jasno, kluk měl dietu, absolutní klid, 3 měsíce doma. Mladší by v podobným případě musel opakovat ročník, starší to nijak neřešil, naštěstí.
Přehmatů bylo už v té době víc, takže jsem se rozhodla k změně.
Okolík 129526
10.2.2019 15:14:08
Martino a co mu tedy bylo, když ne mononukleóza?
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4207  [Dalších 4147 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.