Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Žžena | 83005 |
18.11.2016 16:57:33
ypsilon,
nerodila jsem doma, měla jsem svoji PA v porodnici a stálo mne to 8 tisíc. Nelituju ani kačky, nadšenej byl i manžel. Je to asi individuální, co si pamatuju, doma to taky bývalo něco pod 10 tisíc. Plus když se k PA chodí i v těhotenství, tak to je pár stovek za poradnu. U té částky za porod je potřeba počítat s tím, že to není jen za těch pár hodin u porodu. Ta PA drží v podstatě měsíc kolem termínu pohotovost, nemůže si nic velkýho plánovat, pít, odjíždět pryč, musí být k dispozici na telefonu i v noci. Moje ke mně třeba teď jela ve tři ráno. Na zavolání "tak teď" bejt třeba do půl hoďky u rodičky/v porodnici. Je to dost náročný. |
* Liv | 30003 |
![]() |
18.11.2016 16:04:29
Vidíš , Lexi, a já hloupá si vždycky myslela že záchranka se jmenuje záchranka neb zachraňuje lidi v ohrožení.
K čemu je záchranka dle tvého názoru? |
Lexi. | 141305 |
18.11.2016 14:10:18
Liv,
1)lidé si záchranou službu nevolají pouze v ohrožení života. 2)Tím, že zavolám záchranou službu se nestávám subjektem bez vlastního vůle, který se musí ve všem podřídit lékaři. 3) Jakýkoliv lékař, tedy i ten od záchranky, by měl umět poznat člověka v bezprostředním nebezpečí života. Což bude zřejmě problémy s dýcháním, nepravidelný srdeční rytmus, příliš vysoký nebo nízký krevní tlak, příliš vysoká nebo nízká teplota... Na základě čeho ten lékař usoudil, že je dítě v ohrožení života nebo zdraví a tudíž je potřeba ho neprodleně transportovat do nemocnice? Samozřejmě by tito rodiče mohli byt popotahováni za zneužití záchranné služby, což je trestní. |
ypsilon ypsilon | 142259 |
18.11.2016 11:17:47
Žženo, mohu se zeptat, kolik se takové porodní asistence za péči doma - nehrazenou pojišťovnou, platí? Zajímá mně kolik jí ženy řádově zaplatí za péči v těhotenství, a kolik se platí za péči při porodu? Jestli ti to vadí samozřejmě nemusíš odpovídat, jen mě to zajímá. Díky
|
Žžena | 83005 |
18.11.2016 10:52:33
V reálu si nemohu často zaplatit ani u nás, samostatných PA je těžký nedostatek, v mém regionu je to tak, že pokud chci vlastní konkrétní PA na těhotenství a porod, musím si ji "urvat" hned jak otěhotním, pak už jsou všechny beznadějně rozebrané.
|
* Liv | 30003 |
![]() |
18.11.2016 10:42:56
Lexi,
jasně, normálně mohl hned po zjištění situace říct, pardon, zásah přerušujeme, odročujeme na příští měsíc, z tisku a od Lexi už přece víme, že tu nikdo není v ohrožení života a tak si potřebujeme vyžádat stanovisko právního odboru, abychom náhodou nepřekročili své pravomoci. A otočit se i s celou posádkou ve dveřích. Jakýpak copak. Lidi si obvykle volají záchranku, protože jsou v ohrožení života a s tím taky jaksi lidi od záchranky počítají a do akce vstupují. |
Lexi. | 141305 |
17.11.2016 22:19:03
"lékař RZP má na rozhodnutí vteřiny
doktor, který se ve vteřině rozhodl podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí" - tak v tomto konkrétním případě rozhodně nemusel rozhodovat ve vteřině, ani ve vteřinách. Ani matka, ani dítě nejevili známky akutního ohrožení života - alespoň dle informací z tisku. "Znám osbvně člověka, kterej s tím nešťastníkem od brněnský záchranky kamarádil. A říká, že prostě ho soud a media uštvaly k infarktu." - ten nešťastník prostě dosti zásadně přestřelil své pravomoci. Je to smutné, ale je to tak. |
.kili. | 125672 |
17.11.2016 8:47:32
- "To je váš problém."
co je můj problém ? -"Já jsem svou zkušenost s odborníky popsala, nejsem jistě sama, komu se stalo, že i odborníkům něco zásadního uniklo." To jste ale out of touch, já jsem nic o odbornících nepsal a o únicích také ne |
* Liv | 30003 |
![]() |
17.11.2016 8:37:50
Kopřivo,
základ problému je v tom, že soud rozhoduje roky,lékař RZP má na rozhodnutí vteřiny. Takže pokud nepostupuje zcela non lege artis (špatná technika resuscitace, třeba), tak se pak prostě srovnává nesrovnatelné. Znám osbvně člověka, kterej s tím nešťastníkem od brněnský záchranky kamarádil. A říká, že prostě ho soud a media uštvaly k infarktu. V mediích tajíme identitu lidí, kteří úmyslně vraždili, dokud nejsou odsouzeni, doktor, který se ve vteřině rozhodl podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí (ať už to soud pak hodnotil jakkoliv) byl od první chvíle vláčenej tiskem s plným jménem a fotkou |
Lassiesevrací | 134328 |
17.11.2016 8:33:56
To je váš problém.
Já jsem svou zkušenost s odborníky popsala, nejsem jistě sama, komu se stalo, že i odborníkům něco zásadního uniklo. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.