Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Grainne | 67561 |
3.3.2012 13:54:27
Rapiti, představa o realizaci je jedna věc, její aplikace v praxi věc jiná.
|
.kili. | 125672 |
3.3.2012 13:52:13
- "V rozporu s postojem Evropského soudu pro lidská práva současná a navrhovaná právní úprava odrazuje porodní asistentky od pomoci ženám mimo nemocnice, .."
to je domněnka podobná té, kterou vyjadřuje tzv. Liga lidských práv v podobě názoru jedné její právničky, nicméně tato domněnka nemá oporu ve skutečnosti - "povinnost poskytovat péči pouze v místech uvedení v oprávnění k poskytování zdravotních služeb." poloviční pravda - "Ministerstvo zdravotnictví odmítá porodním asistentkám udělovat registrace k vedení porodu jinde než v nemocničním zařízení, pomoc ženám při porodech doma by mohla být chápána jako výkon služeb bez oprávnění a na místě, které k jejich poskytování není vybaveno." každý poskytovatel zdravotní péče musí splňovat nějaké pdmínky, to není nic specifického pro PA |
Rapiti | 37804 |
3.3.2012 13:48:24
Grainne, možná mám bujnou fantazii, ale já si realizaci tohoto návrhu představuji tak, že třeba 2-3 PA z porodnice si otevřou ještě soukromou poradnu, já si jednu z nich vyberu, budu k ní v těhotenství chodit, ona mi změří tlak, zapíše váhu a podobné úkony, na UTZ a jiná odbornější vyšetření mě pošle k mému gynekologovi, v případě zdravotních potíží, které zaregistruji sama, si zajdu ke gynekologovi automaticky. On na mě tak bude mít víc času, PA mi vysvětlí všechno, co budu potřebovat, doprovodí mě při porodu v porodnici a představí mi třeba PA, která by jí zastupovala v případě, že by ona přijít nemohla. V porodnici, kde jsem rodila, jsem se seznámila hned s několika schopnými a milými PA, kterým bych se do péče ochotně svěřila. Nevidím to nijak černě a myslím, že proces změn bude pozvolný a dobrovolný.
|
Elena F. | 128282 |
3.3.2012 13:46:24
Jen si čtu "Připomínky k zákonu o zdravotních službách
a zákonu o specifických zdravotních službách" http://www.ferovanemocnice.cz/data/10pripominek_zdravotnicke_zakony.pdf |
.kili. | 125672 |
3.3.2012 13:46:01
- "přivést si "vlastní" PA do porodnice,"
tak to určitě by muselo mít řádné smluvní zázemí s definicemi kompetencí a odpovědností |
.kili. | 125672 |
3.3.2012 13:42:34
- "možnost volby, která tu teoreticky v podstatě už je, praktické využití stále poulhává " a co by měl učinit stát, který je tak peskován zakladatelkou thematu právě v této věci, aby to nepokulhávalo ? - " Docela by mi vadil nepříjemný pocit, že "nemám nárok" " ale ten pocit je zbytečný, nárok samozřejmě máte a mít budete, ten Vám nijak nebude upřen, jen úhrada by byla limitována tím, co bude určeno jako standardní péče - předchozí vyhlášení státu slovy ministesrtva bylo však takové, že standardeem bude zhruba to, co je dostupné nyní - "snížení počtu lékařů v porodnicích" tak to je otázka pro samotná zdrav. zařízení, normy určují minimum personálního zajištění, neomezují jejich samostatná rozhodnutí (ta jsou limitována jejich ekonomickými možnostmi) - řešení "neočekávaných komplikací" je nastíněno ministrem jasně |
Elena F. | 128282 |
3.3.2012 13:40:39
Podle návrhu zákona o zdravotních službách bude s vyřizováním stížností pacientů na
poskytovanou péči pomáhat komise složené z lékařů a právníků. Jednání komise, na základě kterého bude komise vydávat odborné posudky, však budou bez výjimky neveřejné. Pokud si to navíc členové komise nebudou přát, pacient, který podal stížnost, se ani nedozví jména těch, kteří jeho stížnost posuzovali. Současný netransparentní systém řešení stížností se tedy ještě zhorší místo toho, aby byl zaveden moderní přístup založený na komunikaci a napravení narušených vztahů mezi pacientem a lékařem. Takže pokud mi dítě v porodnici zemře, jsem na tom fakt mizerně... |
Elena F. | 128282 |
3.3.2012 13:31:37
V rozporu s postojem Evropského soudu pro lidská práva současná a navrhovaná právní úprava
odrazuje porodní asistentky od pomoci ženám mimo nemocnice, neboť jim za to hrozí až milionové pokuty. V § 11 odst. 5 návrhu zákona je upravena povinnost poskytovat péči pouze v místech uvedení v oprávnění k poskytování zdravotních služeb. Vzhledem k tomu, že Ministerstvo zdravotnictví odmítá porodním asistentkám udělovat registrace k vedení porodu jinde než v nemocničním zařízení, pomoc ženám při porodech doma by mohla být chápána jako výkon služeb bez oprávnění a na místě, které k jejich poskytování není vybaveno. ??? |
Grainne | 67561 |
3.3.2012 13:19:54
Rapiti, tím si v českých podmínkách nejsem zas až tak úplně jistá.
Pokud stíhám správně sledovat, tak se problém nedostatku lékařů vyřešil tím, že byla škrtnuta neobsazená místa, vskutku šalamounské řešení a v období škrtů všeho, nemám důvěru v to, že nebude škrtnuto i to smysluplné a správné, nebo dokonce potřebné. Zároveň přiznávám, že v nemocničním prostředí je mi poněkud direktivní přístup PA stejně protivný, jako lékařů, mnohdy je dokonce ještě nepříjemnější, takže to zrovna jako výhru nevnímám. Navíc na stejné problémy, jako dosud , bude narážet možnost přivést si "vlastní" PA do porodnice, tedy přivést myslím přivést s potřebnými kompetencemi vést porod na tom konkrétním místě, bude to narážet na stejné překážky, jako dosud, přitom právě to by mělo být tím nejdůležitějším a nejsmysluplnějším. Nejde o to, že "vždy" a "za těchto okolností PA", ale o to, aby ta osoba vzbuzovala to potřebné - tedy důvěru a jistotu. To mi opravdu nikdo nezaručí pouhou osobou jakékoliv PA, která na mně losem připadne. |
Rapiti | 37804 |
3.3.2012 13:11:42
Grainne, já bych se toho tak nebála. Když potřebuju vyšetření na ORL nebo třeba nefrologii, tak tam taky jdu bez doporučení, ačkoli bych ho od obvoďáka správně měla mít. V praxi to jistě nebude tak horké. Kvůli navrhovaným změnám se náhle nevyrojí další stovky dosud neexistujích PA navíc, ani se gynekologové houfně nevydají na pracák. Osobně bych jen byla ráda, kdyby se nějakým zázrakem vynořily peníze na administrativní pracovnice, které by uvolnily ruce zdravotníkům pro jejich odbornou práci. Myslím, že oni fakt nestudovali medicínu nebo zdravotní školy proto, že by milovali papírování.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.