Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
La Pepa | 5341 |
3.9.2024 21:41:52
jo a ještě deklarovat jasné kontraindikace domácího porodu - ať už zdravotní, nebo i dojezdový čas sanity, bytové podmínky apod. To dělají i v zemích, kde je porod doma první volba, že některým rodičkám vysvětlí, že to z různých důvodů nejde.
Dnes, jak je bez jasných pravidel, může se stát, že rodička porodní asistentce nesdělí celou pravdu o svém zdravotním stavu, očekávaných komplikacích a pak je to rizikové jak pro tu (v tomto případě umanutou) matku, ale i pro dítě a pro porodní asistentku, kterou budou tahat po soudech, že to dopadlo špatně. |
babi_ | 48341 |
3.9.2024 21:40:14
Nojo, jenže pořád jsou to moje vnoučata, hooodně blízký vtah. Když se "ta maminka" rozhodně nějak, a dopadne to špatně... ani nemyslet.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
3.9.2024 21:37:05
"mě zacházení a postupy v porodnicích nadále mírně děsí, ale domporod taktéž."
Jsem na tom stejně. Alibisticky si říkám, že už za žádný porod neponesu odpovědnost, bude se muset rozhodnout ta maminka (v případě mých vnoučat). |
La Pepa | 5341 |
3.9.2024 21:32:15
není to tak jednoduché, ideální by bylo zařadit porod doma do systému. Jistě je dobře, aby skalní domarodky nerodily samy, ale s kvalifikovanou porodní asistentkou, ale bylo by stejně fajn, kdyby netrnuly, co bude, pokud se rodička přestane cítit dobře, porod nebude postupovat nebo se vyskytne nějaká řekněme neakutní komplikace, která bude vyžadovat intervenci v porodnici. Já jsme doma nerodila, nemohla jsem ze zdravotních důvodů, ale vzhledem k brutálně rychlejšímu druhému porodu jsme dorazila do porodnice v samém závěru první doby porodní, s vlastní porodní asistentkou, proto si všichni mysleli, že byl v plánu porod doma. Měla jsem fixem v kartě napsáno alternativní rodička, 1.DP mimo porodnici. Moc vlídně se netvářili, bylo mi to ale dost jedno. U tohohle porodu jsem měla magicky jasno, co se právě děje a všechno fungovalo, byla jsem schopná si prosadit všechno, co jsem považovala za důležité.
|
babi_ | 48341 |
3.9.2024 21:24:30
Yuki, ortoped nebo zubař řeší zranění nebo kazy. Porod je zdravá věc stejně jako je zdravá noha, dokud se nějak nepoondí, a zuby, dokud se neobjeví kaz. Tedy s porodem do nemocnice v případě, že je něco špatně.
Já za domácí porody nebojuju, jen chápu argumenty pro. Jak píše La Pepa - zdravotní systém by měl pohlížet na komplikaci při domácím porodu stejně, jako na nohu zlomenou cestou do sklepa. |
neznámá | 91073 |
3.9.2024 21:18:20
TO by mě také zajímalo, jak to teda je pro PA ošetřené, já pochopila, že riziko jde za matkou.
Zas jedna holčička byl něco jako překotný porod, PA to nějak neodhadla a neměla nic přichystáno. Celý porod jenom hystericky řvala "dětské, potřebuji dětské" a zvonila na zvonky. Dětské přišlo, až když bylo dítě na světě. Pak mi bylo vysvětleno, že u každého porodu musí být někdo z dětského oddělení, kdyby dcera měla problém a nebylo by dětské, byl by to neskutečný průšvih. Jak toto ošetří u domácího porodu, tam nikdo z dětského oddělení není. |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
3.9.2024 21:16:14
Babi, já jsem po prvním těhotenství a porodu odmítla jít k tomu gynekologovi, ani na kontrolu už ne, no a byla jsme brzo zase těhotná, takže jsem hledala, 30 km, ale byla jsem pak spokojená v porodnici a ke gynekologovi tam chodím pořád , i když on už nepracuje v nemocnici
není nutný řešit nespokojenost jen domácím porodem stejně tak jsem neřešila doma - a asi by to nikoho nenapadlo - nespokojenost s ortopedem nebo zubařem |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
3.9.2024 21:11:13
"je fajn, že je jasně dané, že PA mohou k domácímu porodu"
Jenže pořádný legislativní rámec to stejně nedostalo a pořád budou pa "jednou nohou v kriminále" to, že riziko nese rodička si tady můžeme říkat, ale jasná opora v tom není a stejně by šlo vždycky o konkrétní situaci... |
neznámá | 91073 |
3.9.2024 21:09:36
Také myslím, že domácích porodu bude více.
Vše se rychle mění, ještě před pár lety byl ambulantní porod sice možný, ale takové sci-fi. U holek se mě PA ptala, jestli to bude ambulantní porod a brala to jako normální možnost. |
babi_ | 48341 |
3.9.2024 21:09:30
Bouřko, myslím, že dosud nehrálo - kdo fakt chtěl, odradit se nedal. Ale právě teď to už roli hrát může - systém to přijal, je to legální, tedy obecně ve společnosti nastaveno jako "normální" varianta, takže troufne si víc rodiček, které by do toho dřív nešly. Je to psychologická záležitost.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.