Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
neznámá | 91073 |
3.9.2024 21:06:21
Jé staré dobré časy se vrací.
To je fajn, nikdy jsem neměla na domácí porod odvahu, sice jsem jím v době covidu vyhrožovala, zákaz otců u porodu a na šestinedělí byl pro mě naprosto nepředstavitelný, ale asi bych to změnila na ambulantní porod. Nakonec nebylo potřeba ani jedno. Za mě je fajn, že je jasně dané, že PA mohou k domácímu porodu. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
3.9.2024 21:05:46
Bouřko, myslím, že opravdu stoupne počet domácích porodů... Prostě jedna z těch obtíží je odstraněna a rozhodnutí bude pro některé ženy jasným znamením, že domácí porod je stejně dobrá alternativa jako porod se zdravotnickým personálem...
|
babi_ | 48341 |
3.9.2024 21:04:55
Yuki, Bouřka psala, že ty, co by doma rodily tak jako tak (i s PA načerno, spíše tedy bez), budou mít nyní lepší péči. Takže by se situace mohla spíš zlepšit. Ale já si tedy myslím, že počet domácích porodů v důvěře v pomoc PA vzroste.
Otázka je, řešená zde i jinde patrně roky a roky a tisíckrát, zda doma nastává významně méně komplikací (jako že pohoda, no stres), a tedy úmrtnost se nezvýší, protože doma nenastane tolik komplikací. Zemřou jenom ta miminka, která se sice narodí bez stresu, ale přesto s komplikacemi vyžadujícími okamžitou odbornou pomoc v nemocnici k tomu vybavené. Pro mě je to poměrně živé téma. Maminka vnuček chtěla po prvním strašlivém (dávám jí za pravdu, a to nejsem cimprlína) porodu v zařízení druhou rodit doma, a já se docela bála. Jediné, co mě trochu uklidňovalo, byla domluvená zkušená spřátelená PA, a v neposlední řadě skutečnost, že bydlí v centru Prahy, tedy nemocnice na dostřel. Nakonec porod začal na nějaké akci daleko mimo domov, cestou zpět jako že se tedy bude rodit doma praskla v autě voda, tak dojeli do nejbližší porodnice, a bylo (vše ok). Nejspíš není ještě všem vnoučatům konec, takže mě zacházení a postupy v porodnicích nadále mírně děsí, ale domporod taktéž. Je to těžký, jediná útěcha je, že to většina přežije (obojí). |
La Pepa | 5341 |
3.9.2024 21:04:38
zvláštní je, že v jiných zemích to jde. Můžeme namítnout, že jejich systém je na to připravený, to je určitě pravda. V ČR jsou porody doma tak zatracované, že pokud nejde domácí porod s asistentkou ideálně, je problém, jak předat rodičku do porodnice a nemít průšvih. V zemích, kde se s domácím porodem počítá, je to normální postup a nikdo se ničemu nediví, porodnice je často informována předem, asistentka u rodičky zůstává a vše funguje. Opravdu jsem netušila, že to bude problém ještě v době, kdy mým dětem bude skoro 20 let.
|
Bouřka | 7675 |
3.9.2024 21:02:15
Yuki, ono jde spíš o narovnání stávajícího stavu, kdy se to prostě jen různě obchází. Kdo o domácí porod stojí, zařídí si ho bez ohledu na to, jak na to nazírá systém.
|
Bouřka | 7675 |
3.9.2024 20:51:58
babi, to si ve stávajících podmínkách moc nemyslím. Systém s domácími porody nepočítá, takže ono zařídit se na něj není úplně pohodlná záležitost,chce to přesvědčení a odhodlání a to, že by tam ta pomoc mohla být legálně a různě se to neobcházelo,je spíš taková velká třešnička na dortu. Nemyslím si, že v rozhodování, zda do toho jít či ne, zrovna tohle hrálo významnější roli.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
3.9.2024 20:42:38
to teda zvýší, spousta dětí potřebuje pomoc okamžitě a dřív se to poznat nedá
|
babi_ | 48341 |
3.9.2024 19:54:00
Možná jo. Více rodiček se rozhodne rodit doma, když tam mohou mít legální pomoc PA.
|
Bouřka | 7675 |
3.9.2024 19:40:55
No poskytnutí legální pomoci rodičkám, které budou rodit doma tak jako tak, novorozeneckou úmrtnost nezhorší.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
3.9.2024 19:33:47
Yuki, nojo, to je dvacet let (více?) dokola.
Jestliže jsou rodičky ochotné riskovat smrt, jen aby nemusely rodit ve stávajícím systému, asi je na tom systému něco špatně. Já tedy nevím, jak to vypadá v aktuálních porodnicích, nevím ani, jestli lze (už? konečně?) legálně rodit jinak než na porodnickém běžícím pásu. Kdyby se měla za pár let moje vnoučata narodit tak, jak se narodily moje děti, což bylo v podstatě totéž, jak jsem se před padesáti lety narodila já, budu asi výt zoufalstvím. Ale novorozeneckou úmrtnost máme celá desetiletí příkladně nízkou, to zase ano. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.