| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Gastroezofageální reflux

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1323  [Dalších 1223 >>]
Beruška+J02A07T10 48718
7.3.2013 17:16:56
maargit ~6~~6~~6~

já sem se tak ze začátku taky cítila.. furt tak pečuju aby zdravě jedli, aby si čistili zuby, čistím zuby a dvě moje děti mají zuby naprosto hrozný, aby chodili akorát oblečení, aby se otužovali, sportovali.. a stejně jsou furt nemocní..

když vidím okolo, co děti jí, že jim kamarádky zuby do dvou tří let vůbec nečistí, že nechodí na pravidelné prohlídky, že před obědem do dětí narvou pytlík bonbonů, ovoce pomaluneví jak vypadá...
tak už se tak necítím... ono všechno á dvě strany mince... mě zubařka říkala, že antb při růstu zubů (dcerka) i ta snížená imunita mají na zuby vliv.. a hlavně na 99,9 by druhé zuby měly být OK, jsem na to zvědavá, dceerka která má zuby fakt šílené... se kejve první zub, tak se těším na ten nový, jak bude vypadat a že bude krásný.. a ona se taky těší, je to taková panenečka princeznovská a na fotkách se dycky usmívala se zavřenou pusou, aby ty ošklivé jedničky a dvojky nahoře nešly vidět.~6~
xy
  • 
7.3.2013 12:51:34
Taky tak , jednou týdně .
Gábi_Smolíková 48713
7.3.2013 12:41:11
my používáme jednou týdně. Všichni. Vydrží dlouho
xy
  • 
7.3.2013 12:18:47
určitě ty zuby můžou souviset. Náš zubař na to upozorňuje a synovi doporučil elmex gel, i když správně není pro úplně malé děti. Každopádně syn skoro pětiletý má také reflux prokázaný na sonu, ve 3,5 letech na pH metrii přes 50 refluxních epizod , norma je pod 27 a jen o malinko pod hranicí kyselost, krátce na to torze žaludku a bubliny tlačící na bránici a stejně to nikdo nijak neřeší. Taky máme údajně doktora kapacitu a přesto nic. Byly doby,kdy syn zvrcel i víc než pětkrát za den. Od malička bere denně léky s Omeprazolem a jen díky tomu má zatím jícen v pořádku. Prý dokud to tak je , tak to nikdo řešit nebude.
Beruška+J02A07T10 48718
7.3.2013 12:11:46
synovi se právě při vleklém asi 6m zvracení skazily zezadu horní dvojky.. celá ploška.
Beruška+J02A07T10 48718
7.3.2013 12:10:00
přímo s refluxem nemám.. ale
mám tři děti.. nejstarší zvracel, jen když byl nemocnej..
všichni mají sníženou imunitu
prostřední byla hrozně blicí od miminka.. časem lepší.. ale zuby to dost odnesly, krom toho blbá zubařka.. která s tím nic nechtěla dělat... a zuby se rozjely hrozným způsobem... ještě k tomu má ADHD a AS a do pěti let byla prakticky neošetřitelná, pak jsme díky ortodoncii nejstaršího se dostali se dvěma mmladšíma k prima dětské zubařce, která začala zachraňovat co se dá, poradila jak postupovat, aby zoubky co nejdéle ještě v puse vydržely, pastu, chodíme co dva měsíce a stále opravujem, opravujeme.. a léčíme...

nejmladší to měl podobně... do toho měl asi 6 měsíců problémy s velkým zvracením... čtyři zuby mu vyrostly poškozené - dva šly opravit, dvě přední jedničky nikoliv.. a když jsme loni skončili v nemocnici kvůli dehydrataci, tak se mu ty dvě jedničky hrozně zhoršily, zvracel x krát denně, vyčistit přes moji velkou snahu zuby bylo takměr nemožné, okamžitě zase zvracel..

co tím teda chci říct.. - že určitě zvracení a ta kyselina na kazivost zubů má vliv.. a řekla bych že značný, protože v té nemocnici se horšily malému ty dva zuby před očima..
zmrzlina 126056
7.3.2013 11:23:00
A ještě dodatek - dcera má BKM (myslím, že vy taky?). Dokud pila svůj spešl Nutrilon, tak měla zuby ok. Teď už UM moc nepije (navíc na něj začala asi i reagovat) a myslím, že to se na zubech taky dost projevilo. Už má taky několik kazů. Zuby ji čistím stále stejně, snažíme se, akorát možná pije už víc sladkých nápojů apod. než když byla malá. Asi se na těch kazech podepsalo víc faktorů.

Refluxem tedy snad netrpí, ale právě ta doktorka, co od ní mám ty papíry, mi říkala, že třeba ty mandle apod. by mohly souviset (s refluxem)... (ale ona byla tehdy nějak špatně naložená, tak nevim). Jestli chceš, můžu ti na tu MUDr. napsat kontakt. Je to tedy alergolog/imunolog... už je to starší paní, nevím, jestli bych ji za normálních okolností přímo doporučila, ale jestli chceš někoho, kdo by se to snažil řešit, tak možná by byla ta pravá.
zmrzlina 126056
7.3.2013 11:15:25
Mám takový papír od jedné doktorky, píše se tu:

Uvádí se i příčinná souvislost GERD s defekty na sklovině zubů, se zvýšenou kazivostí, často bývá při GERD popisován "foetor ex ore". ...

Co si pamatuju jedno doporučení, co nám k refluxu řekla - když jde dítě večer spát, má mít poslední jídlo 2 hodiny před tím, než si lehne.

A pak mám ještě jeden papír od ní, a koukám, že tu jsou taky nějaká popsaná opatření. Píšou tu:
Doporučuje se omezení čokolády a potravin s kakaovými boby (Nutela, kakao..)
Jíst malá množství potravy. Nezbytně nutná je redukce váhy u obézních pacientů (..zdůvodnění proč se mi nechce opisovat. předpokládám, že tvoje dcera není obézní). ¨
Nedoporučuje se při cvičení, zvýšené pohybové aktivitě pít a cvičit by se vůbec nemelo po jídle, nejdříve za 2-3 hodiny. Pak je to tu s tím jídlem před spaním, tady jsou napsány 2-3 hod před ulehnutím nejíst, pití tekutin naposledy 1 hod před ulehnutím.

A ještě tu čtu.... nekouřit, nepít kávu, černý čaj, vyloučit z mentol a všechny přípravky obsahující mentol (žvýkačky, tik-taky, ...) nutno se vyvarovat tučných a silně kořeněných jídel, nápojů sycených CO - různé limonády, coca-cola, minerálky ochucené, sycené Co2

....
jestli se dostanu ke scanneru, tak ti to pošlu na mail jestli chceš

Jinak dcera má třeba trvale zvětšené mandle (když je nachlazená, tak se jí ještě zvětší). Na to mi tato doktorka řekla, že to také může být způsobeno tím.

Kreaty 128225
7.3.2013 11:05:28
hledat a hledat doktora, který bude slušný a pochopí to
Kadrnošková 34410
7.3.2013 11:04:13
u refluxu bývá "naleptaná" sklovina, zvl. u zadních=vnitřních plošek předních! zubů, spíše plošně, to je typické. Které zuby a kde ( ze strany, shora/zdola= kousací plocha) má kazy?
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1323  [Dalších 1223 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.