| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
 Názory 110 z 59093  [Dalších 59083 >>]
Stáňa * 7932
5.12.2025 20:23:24
Inko, taky chodím do práce ~:-D Dokonce tam bývám od půl sedmé do půl páté.
Ale skoro všechno dělám večer. TEd jsem domyla digestoř, otřela garnyže a v pračce se perou záclony, které ještě dnes chci pověsit, ale až si připravím vaření na zítra.
Zítra vstavu kolem šesté a budu pokračovat do večera, kdy jdeme na vánoční koncert.

Pro Rose, když už mám vytažené štafle, tak jsem otřela horní hrany dveří ~t~
Evelyn1968,2děti 6269
5.12.2025 20:06:28
Můj ideál jsou Vánoce (výzdoba a hory jídla) jako v amerických filmech, jsem oslavový megaloman~t~, ale to bych se musela rozvést. Manžel je minimalista typu 24 12. větvička do vázy a řízek (jeden!) se salátem.

Takže děláme kompromisy, světýlka do všech stran, ale ne do všech oken~t~, výzdobu ladím každý rok do jiné barvy, ale nekupuji každý rok nové ozdoby a tak~;)

Spíš asi ustupuje manžel, vidím, že jsou i ženy kterým by větvička do vázy a jeden řízek stačily, ale má chudák mě :-)

babi_ 48341
5.12.2025 19:56:36
Ropucho, již to tu psaly mnozí mnohokrát - nazdobeno (a ubrusy, povlečení, pyžamka...) se jim líbí, je příležitost, tak to dělají... a světýlka je (pro ně) ideální si užít celý prosinec, kdy je brzo tma. Na svátky se již začíná sluníčko vracet, to je pozdě začít se světýlky :-)
Mně temno nevadí, hezky si ladíme..., ale chápu, že někdo upřednostňuje zářivost - buď ladí naopak s ní, nebo ho drobet rozjasní :-)
Len 108740
5.12.2025 19:51:20
Ja. Ja proste zdobit neumim, neni mi to vlastni. Ja ani nebalim darky, maximalne je dam do nejake tematicke tasky. Vareni a peceni me teda bavi, ale cukrovi u nas jede minimalne a sama pro sebe si zrovna tohle pect nebudu, takze na Vanoce je hlavne vanocka a kdyz se povede, tak panettone, ktere je spravne udelane docela narocne, s tim si vyhraju az az. Stromecek uz mame klasicky britsky od 1. prosince. Taky mam vanocni behoun na stole. A vanocni nadobi ve skrince. Jinak nic, nic na dvere, zadny adventni venec a to cukrovi, ktere pecu, je teprve v mych myslenkach, odlezele (stare) neji uz vubec nikdo, takze pect prvni budu nejdrive az dalsi vikend.

Ale je fakt, ze to mam tak hlavne proto, ze to neumim a nebavi me to, zdobeni cehokoliv vcetne sama sebe neumim. Libi se mi to, ale je to mimo mou schopnost organizace, skladovani po vetsinu roku a chut to delat. Nekteri v sousedstvi maji opravdu nazdobeno hojne a vetsinou hezky.
babi_ 48341
5.12.2025 19:50:06
Ten potřebný čas se ale odvíjí právě od množství zdobení a pečení, vaření.
Dárky pořizuji některé s předstihem - to hlavně knihy pro dceru, která ovšem poskytne seznam pro výběr, tam není na co a proč čekat, ostatní jak to přijde, co nepřijde, tak na poslední chvíli - všední den v posledním týdnu pár hodin stačí, to již mám všechno rozmyšlené a jdu na jistotu, rychle, davy již nebývají.

No a minimalistické zdobení si žádá minimum času. Stromek jsme dříve vybírali s dětmi obvykle tak toho 23., zdobili 24. (když byly děti malé, tak koupený tajně také 23., ozdoben skutečně přes noc). Pečení jeden den z posledního víkend před ŠD, případně nějaké večery. Asi tak dva nebo tři. Dokud musely děti nosit vzorky na besídky, upekly jsme něco dřív.

S chozením do práce se to celkem netluče. Když mám pocit, že potřebuji víc času na úklid, obětuji i druhý den z toho víkendu před nebo si vezmu den dovolené. Dá se, protože větší nápor v práci je spíš až po Štěpánovi než před ŠD.
Ropucha + 2 120300
5.12.2025 19:43:54
Inko, to chápu, věci jako úklid a pečení je rozhodně třeba dělat postupně a v předstihu.
Ale mně prostě vadí ten trend, mít svátečně nazdobeno tři týdny předem nebo i více. V tom se mi pak ztrácí ty samotné svátky a není mi úplně jasné, co se tím vlastně slaví a kdy.
Rodinová 140078
5.12.2025 19:36:32
Jo a na stedry den jedem do Nemec za vnukem a tehotnou dcerou, stravime ho i s nemeckymi pribuznymi zete a k veceri pry bude fondue~:-D
Moc se tesim, mozna pokrocim i s nemcinou ~:-D
Rodinová 140078
5.12.2025 19:33:43
Ve veci vanoce jsem zatim:
- dala adventni venec na stul a venec na dvere
- koupila nejake darky
- uprosila muze, at da venkovni svetylka na zabradli, jsme tmava ulice a svetlo vzdycky potesi
- objednala vanocku a neco cukrovi, dva druhy upecu vikend pred vanoci

Asi bych i zdobila, ale mame mini baracek, sice s velkou zahradou, ale svitici soby venku nemusim.

Jsme minimalisti z donuceni~:-D
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
5.12.2025 19:27:20
Ono ani tak nejde o to mít
to schválně dřív, ale kdo chodí každý den do práce, musí to připravovat postupně. Těžko se to dá zvládnout v noci z 23. na 24.
Někdy mi připadá, že jsem tady jedna z mála, kdo chodí do práce.
Ropucha + 2 120300
5.12.2025 19:23:53
Babi, přesně tak, tohle je prostě permanentní, obměňuje se to podle aktuálních sezón. Kdo to chce číst a podléhat, budiž, mně stačí vidět titulky a nepociťuji to jako nic hodného hlubší pozornosti, natož závazného.
 Názory 110 z 59093  [Dalších 59083 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.