| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Metoda pevného objetí

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 383  [Dalších 363 >>]
1.3Magráta13 36870
24.2.2012 8:33:22
Já jsem četla její knihy a vzala si z nich to pro mě podstatné a přijatelné. V tom dokumentu šlo o dost specifické případy a děti se závažnými poruchami. Myslím, že se z toho zase dělá zbytečně humbuk, jako kolem všeho. Nechápu, proč lidi potřebují vždycky přesně postupovat podle někoho bez odchylky. Na každé dítě neplatáí a ani nemůže platit absolutně stejná výchova. Paní J.P. mi připadá hodně zkušená a moudrá žena, to ale neznamená, že musím všechno dělat podle ní a že s ní musím souhlasit ve všem. Např. i pan Zdeněk Matějček, uznávaný odborník, ve svých publikacích pozdějšího data měnil názory na věci, které hlásal 20 let předtím.
Budulínci 41574
24.2.2012 6:58:38
Vykřičela jsi na dítě své bolesti jak radí Prekop při PO??? Určitě ne, jen jsi mu bránila v tom, aby si ublížilo.. a to je právě ten rozdíl!! Každý mluví o PO jak ho dělá, jako o spasení, jak je to úžasné pro rodinu, lásku, ale opravdu správné PO..UKÁZKOVÉ...jak řekla Prekop v dokumentu Mámo, táto, obejmi mě..je něco naprosto jiného!!
Šešule 94264
23.2.2012 21:12:19
withep OT: jak se ti podařilo vyrovnat se s bubákama ze svýho dětství, abys to nepřenášela dál na děti? Na sobě občas pozoruju určitý věci, který vím, že bych dělat neměla, asi tuším odkud jsou, ale zaboha mi nejde chovat se jinak (i když často mám v tý situaci pocit, že sama sobě stojím za zádama a říkám "tak tohle fakt nezvládáš~a~")
withep 93862
23.2.2012 20:40:17
Nano, ještě mě napadlo, že tvé zděšení možná souvisí i s tím, že jsi neměla/nemáš ke své vlastní matce zrovna dobrý vztah, a podvědomě nebo i vědomě tě děsí představa, že by tě ona takhle zaléhala. I já mám ke své matce problematický vztah, mnohé z příčin odkrývám teprve od doby, kdy sama mám děti a dozvídám se/uvědomuju si, jak je takový vztah křehký a jak snadno se chyby v něm řetězí. Byly chvíle, kdy jsem nesnášela její přítomnost v bytě a vzdálenost v řádu centimetrů mi byla vysloveně odporná, natož aby se mě dotýkala, takže v té době bych raději umřela než absolvovala TPO. Ale - možná, že kdyby (teoreticky - byla jiná doba) se mnou něco takového prodělala třeba v mém batolecím věku, mohlo se to řetězení chyb přerušit, mohla jsem být veskrze šťastné a pohodové dítě, ne méněcenný chudák a posléze nesnesitelný puberťák, který jen s vypětím všech sil nezdrhnul na scestí a útrpně čekal, až bude plnoletý a bude moct vypadnout z domu.

Ono pro bezkontaktně vychovávané děti (studený odchov, nebo jak se tomu říká) to musí být drsné - když se jim nedostane tělesné blízkosti v tom nejútlejším věku, kdy ho životně potřebují, a naopak se jim vnucuje v době, kdy ho už (pochopitelně) nechtějí. Ale pokud se tím dá zabránit neustále se kumulujícím škodám na vztahu i psychickém zdraví rodičů i dětí, tak možná stojí za to to zkusit.

Jinak teda jistě existují i jiné metody, zejména pro méně závažné případy. Jen kdyby vždy rodiče uznali, že je něco v nepořádku, a vyhledali odbornou pomoc.
withep 93862
23.2.2012 17:27:10
Mirko, Markéto, díky zkušenost ~x~. Já žádnou takovou ryzí nemám, jen pevně obejmu, když se syn zamotá ve svém afektu a nemůže z něj sám ven (stává se zřídka).
1.3Magráta13 36870
23.2.2012 17:06:57
Jo, použila, ve stavu nouze. Mohla jsem jí taky nechat, ať si rozmlátí hlavu ozeď, nebo jí nadopovat sedativama ~a~
Ono taky musíš rozlišit situaci.
Budulínci 41574
23.2.2012 15:50:35
vidíš, ty jsi použila PO na cizí dítě!! To by být nemělo..a už to je krůček k průseru, že prostě to za chvíli bude běžné v kterékoliv mš. Protože paní doktorka to bere fanaticky přes ty stránky, které každého normálního člověka chytnou u srdce ...

To, že někdo použije doma pevné objetí není totéž, co MPO. Spoustu lidí si hned říká, dělám PO podle Prekop..
Ale PO podle Prekop je opravdu někde jinde..dítě se na "léčbu" připravuje vyprovokováním afektu, nerespektují se v té chvíli jeho přání, nechá se pomočit, pokálet, pozvracet..
Pokud už má sílu, balí se do deky a podkopávají se mu nohy..
To je přeci strašné!! Nejhorší je, že si v rozhovorech sama sobě odporuje..původně nazývala svou metodu jako vyhoření..dítě se musí znovu narodit..teď, po úmrtí dětí ve světě, tvrdí, že to není znovuzrození.. Tohle mi přijde strašně nebezpečné..
MarkétaP + 4 dcerky 13148
23.2.2012 15:15:41
Může a nemusí, to opravdu záleží na konkrétní situaci.

Každopádně všem děkuji za zajímavou diskusi, pomohla mi k některým překvapivým zjištěním o sobě samé :)
Nana*81 55322
23.2.2012 14:55:34
Nojo, to je ale počárání a počůrání. Když se počůrá holčička v období půl roku po odplenkování, je něco jiného, než když se počůrá dítě osm let, protože ho rodič nepustí.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
23.2.2012 14:50:11
Jak píšu o příspěvek výše, nemyslím si, že by si mé dítě mělo obnovovat proudění lásky mezi jím a učitelkou. Považuji PO za intimní záležitost (a je pravda, že se mi nelíbí, že dokumentem bylo toto porušeno).

S tm počuráním mě to překvapuje, moje holky bývaly okolo dvou let, zhruba v počátku období vzdoru, čerstvě odplenkované, a za to léto takhle alepoň dva tři hysteráky, kdy už jsem fakt nevěděla, co s ní, skončily. Prostě v tom afektu přestaly kontrolovat to, co ještě úplně kontrolovat neuměly. A tím, že to uvolnily, z nich odplynul i vztek.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 383  [Dalších 363 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.