Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Lukina | 11228 |
10.10.2007 10:02:42
Sev, zelenina je moc pěkná, ale na těch stránkách jsem jí nenašla. Nevím zda není pozdě, ale něco takového by se mi také líbilo.
Byla jsem teď od pátku s Andrejkou v nemocnici. Včera nás pustily. Má bronchitidu. Minulé pondělí chytila od kamarádky kluka rýmu, ve čtvrtek začala kašlat, tak jsem šla radši v pátek ráno hned k doktorce. Ona na ty kašle bohužel trpí a leze jí to na průdušky. Tak jí doktorka dala nějaké sirupy, jenže ono se to do odpoledne tak zhoršilo, že nemohla pořádně dýchat tak jsme jely na pohotovost a už si nás tam nechaly. No, síla. Dětské oddělení u nás je šílené - pokoje prosklenné, toalety daleko, jídlo totálně nevhodné pro děti. Jako jedinné ovoce dostávali dopoledne vcelku banán. A zelenina tam v jídle nebyla vůbec. Máme doporučení na alergologii, aby zjistili z čeho to má. Manžel je alergik, takže tam ty dispozice jsou. Holky nevíte některá o nějaké chytré encyklopedii pro děti? Barča začíná mít záludné otázky a já občas tápu jak jí to vysvětlit. Zrovna dneska ráno jsem měla puštěnou televizi a byli tam děti z indie a ona se ptala proč jsou takový hnědý. Tak jsem se jí snažila vysvětlit, že někdo se narodí světlý a někdo tmavý - ale jinak že jsou všichni stejní. |
Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
5.10.2007 9:49:32
Ahojda, u nás všechno při starém, Léňa už je 3 týdny doma, já zralá na palici. Ono je to fakt hrozně pohodlné šoupnout dítě do školky a je klid. Takhle ona mi drmolí od samého rána, co Péťa vypadne do školy až do večera, nějak nejde vypnout. Neli, ta aspoň nežvaní a pěkně se lecčíms zabaví. No ale abych jen nenadávala, jsem ráda, že jsme všichni zdraví a v pohodě.
Luki, u nás s mluvením paráda, Léňa už umí všechna písmenka. Akorát mám problém, že se jí hrozně líbí schválně šišlat. V té chvíli dělám, že jí nerozumím, ale už to trvá strašně dlouho a mně to teda nebaví ji pořád opravovat a žádat, ať to řekne normálně. S tou školkou - to je hrůza, když se v kolektivu objeví takovýhle rušivý element :o((. Péťa má teď ve třídě jednoho strašně zlobivého kluka, propadlíka. Navíc jak je jich teď ve třídě hodně, tak o to je to horší. Ach jo. Janni, Martinka už je velká hoooolka. Krásné princezny máš. Holky, nelíbila nebo nehodila by se někomu plstěná zelenina (a ovoce)? Oni to prodávají v balení po 7 ks, což je teda moc, mají 12 druhů, jeden kousek vyjde na cca 18,-, jak který druh. Tak hledám někoho do party, že bychom se podělili. Když tak podrobnosti na www.kreativnideti.cz, anebo písněte. Mimochodem tohle je super super obchod, už tam mám vyhlídnuto spoustu dárečků :o). |
Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
27.9.2007 12:30:44
Luki, já už v bio jedu dlouho a čím dál víc, pravda, leze to pěkně do peněz, ale mě to strááášně baví :o). Já bych Ti to spíš napsala mailem, písni mi, protože nemám Tvůj mail. Nebo někde asi mám, ale neuložený, musela bych prohrabat poštu.
|
Jitulka | 18006 |
26.9.2007 23:27:12
tedy,já se omlouvám,psala jsem to fofrem a je to znát...inu,práce kvapná,že....:O(((
|
Jitulka | 18006 |
26.9.2007 23:26:16
Luki,ono je to hlavně o salátech a pomazánkách a takvé té "dětské úpravě",aby se to prostě dětem líbilo a když mají možnost se na tom podílet,tak to spíš snědí.Jde o to,že má asi každý nějaký ten malý nápad a oten právěš jde...naopak,žádné velké kuchtění!My třebas děláme z rajčátek a cottage muchomůrky a tak...asi jsem to nenapsala úplně nejlíp. :o)
Bubíšku a Dáda? Už chodí do školky?Vlastně jsem se tě ani nezeptala,když jsme se viděli.... |
Lukina | 11228 |
26.9.2007 21:55:22
Sev, narazila jsem na tebe na Bio diskuzi. Pomalu, ale jistě se také o BIO zajímám, ale nevím kde ho na netu koupit. A nemám čas prolistovávat diskuzi hodně pozpátku.
Poradíš? |
bubíšek + Davídek 21/11/03 | 18146 |
26.9.2007 14:48:37
Jitulko, mám nafocených hafo receptů, ale ne jak kuchtí Dáda, tak to by ti bylo asi k ničemu.
|
Lukina | 11228 |
26.9.2007 10:05:53
Jitulko, ráda bych ti pomohla, ale nějak nevím jak. Zrovna velká kuchařinka se zeleninou ze mě není.
Andrejce zatím vařím takový ty mimi blafy. A pro nás ostatní je to spíš syrová zelenina (nakrájená či v salátu). Max. dělám cuketovou polívku či nádivku nebo brokolicovou polívku. Ale Barču k tomu napouštím. Barča už je druhým rokem ve školce. Letos začala chodit na dětský aerobic a přihlásila jsem jí ve školce na angličtinu. Akorát teď řešíme problém, že jim dali letos do třídy nového chlapečka - cikána. Chlapeček se neumí chovat, je agresivní, děti jsou od něj samá modřina (hlavně kluci). Barča zatím s ním do konfliktu snad nepřišla. I když mi říkala, že jí včera dával pusinky :-((( . Dneska mi jedna maminka říkala, že je dával i jejich holčičce a ta když ho odtáhla tak jí dal facku. Jsem akorát naštvaná a bezradná. Už se to teda řeší i u ředitelky. Dříve byl ve třídě klid a žádné konflikty. Maminka chlapečka se ohání rasismem (no nevím nevím - spíš bych řekla, že je to rasismus obrácený - vůči našim dětem). Jo a taky si maminka odnáší ze školky všechny věci co tam má na sebe, prý aby se mu to neztratilo :-))) Jani, já si to teď s Andrejkou doma také užívám. Je to moje takový mazlící sluníčko. Barča se taky mazlí, ale už to neni takové to mimi poňuchňání. Hlavně si uvědomuji, že tohle zažívám naposledy. Tak si to vychutnávám. Nějak mě ty mateřské pudy zasáhly. Ale 2.dítka stačí. Sev, oni ty chlapi obvykle hubnou rychleji. Náš taťka zhubnul od začátku roku 35kg. Já už jsem sice po porodu také na své váze. Ale kolem břicha mám hroznou pneumatiku, kterou musím zpevnit. Snažím se doma cvičit a jíst zdravě. Hlavně ne sladký (no někdy je to utrpení). Zrovna teď mám strašnou chuť na Geišu, ale nedám si. Stačí, že jsem o víkendu zhřešila s čokoládovým cheescakem. Holky jak to máte s mluvením u dětí? Barča teda umí už R a Ř. Ale od učitelky máme doporučeno trénovat CH, C, Z - tak mám doma okopírovaný nějaká cvičení. Ono teda ze třídy je bez problémů málo dětí. |
Jitulka | 18006 |
25.9.2007 18:16:00
U nás už taky začínají kroužky ve školce...dnes měli první:taneční cvičení...tak jsem se hned ptala,jaké to bylo:prý bezva a ticho,tak jsem zkoumala,co dělali a Vítek řekli tancovali - ukaž - ukázal:hnul hlavou ze strany na stranu :o)))
Ještě jsme ho přihlásili na keramiku,tak jsem v pátek zvědavá. Taky mně dostalo,když na tř.schůzkách pí.uč řekla,že budou příští rok předškoláci(jsou tam děti i skoro o rok starší než je Vítek). A o váze ani nemluvím.Jenže je to se mnou stejné jako s Jannou,já si tu buchtičku prostě klidně dám,cvičím dost,ale dietka ani náhodou...a pak se div,že. |
Jitulka | 18006 |
25.9.2007 18:02:10
Janni,díky moc,přiznám se,že jsem na vás trochu spoléhala a jaké bylo mé překvapení,že mi kromě tebe napsaly jen dvě holky,tímto jim též děkuji(odsud Alík)ale třebas mi ještě někdo nějaký nafocený receptík pošle.
Bubíšku,fakt to letí.A s tím psaním je to těžké...já se sem např.jdu podívat skoro denně,jenže ono není ani na koho reagovat..každý jen tak letmo písne (já taky,to je jasné,to se vůbec nemám na co vymluvit)a spíš jen poinformuje,než aby se diskutovalo.Je to asi tím,jak většina lidí nastoupila do práce a nestíhá,vidím to u sebe (mám velkou chuť se podívat,jak kdo žije,co je nového,ale ne vždy mám sílu sesmolit něco chytřejšího než to,že nestíhám,lítám,co bylo ve školce či,kdo mi stoupl v busu na nohu :o))a ten zbytek zřejmě chodí "diskutovat" na diskuse těch mladších dětí,kde jsou zase doma další mamči.Taky mně to mrzí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.