| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6461  [Dalších 6351 >>]
Mickey.de
  • 
25.1.2012 23:54:26
Zdravim Radus :)
No ale Drazdany jsou na druhym konci Nemecka, kazda spolkova zeme ma svoje skolstvi, svoje maturity a odlisny pozadavky k nim. A ta zvysena buzerace se tyka posledniho stupne, tj predposledni a posledni rocnik, uplne nejvic teda posledni. Ale zas tak moc casu uz na ty skole nestravim aby me to sralo :) od pulky brezna do pulky dubna (s vyjimkou 3 dnu pisemnych maturit) mame mesic volno, pak cca 5 tydnu ve skole, zas prazdniny, pak chvili skola, ustni maturity a konec :)
Mickey.de
  • 
25.1.2012 23:46:48
No je to buzerace, o tom zadna...

Teda z takovyho dnu by me taky trefili, a k cemu teda na tech uradech jsou, rozdavat a vybirat formulare by zvladla i cvicena opice :( Absolvovat tohle jeste s ditetem tak me vezou. Naposledy jsem si takovej maraton (kazdy den na uradech se vsema trema detma) uzila pred rokem a pul, kdyz jsme se rozchazeli s exem, Maie byl cca mesic... nikdy vic. A to jsou mistni urady aspon vstricnejsi, rict mi ze si to mam zjistit sama asi bych ji zakousla :o
Radus,Terezka10, Natálka5 4792
25.1.2012 20:19:44
Moje teta je učitelka v Drážďanech, učí tedy hlavně sport, ale podobný přístup mi není absolutně znám...
Radus,Terezka10, Natálka5 4792
25.1.2012 20:17:55
Ahoj Lvice, náš zápis byl velice rychlý:

Paní učitelka: "Natálko, namaluješ nám domeček?"
Natálka: "Ne, já nechci! Dáš mi lízátko?"
...no a pak už si jen hrály...Natálka nevydržela víc jak 10sekund u ničeho.

Paní učitelka byla bývalá třídní od Terezky a už o Natálce vyslechla mnoho historek, takže věděla do čeho jde...:-))

Radus,Terezka10, Natálka5 4792
25.1.2012 20:14:37
A
Lefff 13513
25.1.2012 19:11:49
Ahoj Jitko,
takže ti jde o leden a poměrnou část února? Ještěže to stihli tak rychle, když to hoří, gratuluju ~x~. Já chození na úřady tak nesnáším... Zvlášť když tam panuje chaos, nikdo nic neví, neporadí, údajně padají systémy a člověk tam tráví hodiny.
No, uvidím, v jaké výši mi za pár týdnů přijde lednový RP. A už teď se klepu, s jakými změnami na nás letos vyrukují.

Jitka + 3 děti 42500
25.1.2012 18:58:20
Lvice - minulý týden jsem absolvovala to samé na úřadech kvůli zrychlenému čerpání RD. od února budu nastupovat na MD /s třetím dítkem/. takže jsem chtěla také využít možnost čerpání větší částky RD. no myslela jsem, že mě omyjou. ale už to mám vyřízené a dneska mě přišlo poštou od úřadu, že od 1.1.2012 budu pobírat tu větší variantu RD, kterou jsem si zvolila.
Lefff 13513
25.1.2012 15:59:51
Mno... Je úžasné, že německé střední školy chrlí opravdu vzdělané a vycepované studenty, ale čeho je moc, toho je příliš. Popisovaný přístup mi přijde jako šikana a zbytečná buzerace. Asi jsem divná. Každopádně jsem ráda, že mám už léta za sebou jak maturitu, tak VŠ a nemusela jsem si během studia připadat jako bažant na vojně.

Švesti,
díky :-) Tohle by nás u zápisu zaskočit nemělo, doufám :-)

Já dneska tekla z lítání mezi sociálkou a ÚP - celé jsem to absolvovala dvakrát, v součtu s pondělkem 3x. A to kvůli možnosti zrychleného čerpání RP na A., abych stihla vybrat co nejvíc peněz před nástupem na novou MD. Úřednice byla toho názoru, že tam není od toho, aby mi pomohla propočítat pro mě nejvýhodnější variantu, a že si to mám najít sama na portálu MPSV ~e~. Řekla mi, jaké u nich chtějí potvrzení, a když jim ho z druhého úřadu donesu, odpovědí mi v podatelně, že chtěly to potrvzení na svém vlastním tiskopise. ~q~ Vyfasuju tiskopis, jedu na první úřad, tam si vysedím frontu s prudícím A., kterého už úplatky Haribem, lízátky, knížkou, klíčema apod. neberou, pak jedu zpátky na druhý úřad, kde chci, aby mi alespoň zkontrolovali, jestli je to teď to pravé - a tam mi řeknou, že oni nejsou od toho, aby něco v podatelně kontrolovali, že se uvidí, a že na to mají 30 dní (fajn - já to ale potřebuju s ohledem na probíhající měsíc...).
Ještěže nesmím pít. Dneska bych si snad pár panáků Jamesona i zasloužila ~l~ Jsem člověk, který má tendenci omlouvat jednání druhých, snažím se najít pochopení pro to, proč se chovají a jednají tak jak se chovají a jednají, ale dneska už se mi toho pochopení začíná nedostávat. Sežrala jsem skoro celou Studentskou pečeť, piju už druhý půllitr horké vody s medem a citrónem, takže mám sice hladinu cukru jako řemen, ale že by mi bylo líp... ~d~
Děti vidí, že jsem jak papiňák před výbuchem, tak jsou mimořádně hodné - starší si maluje, mladší si staví vláčkodráhu a kouká u toho na Teletubbies. I kočky se radši uklidily z dosahu ~:-D

Švestka,Vojtík06&Tomík08 23808
25.1.2012 8:55:28
Ahoj holky,
Lvice, jediným špekem na nás při zápisu byla tkanička, sice jsme to trénovali, ale Vojtík znervózněl a nedal to. Jinak se ptali na jméno, příjmení, datum narození, kam chodí do školky (další problém, učitelka nedokázala pochopit, že chodí do školky Zábřežské, to jsem musela zasáhnout), básnička, poznat písmenko, tvary, obrázky... víc jsem z něj nedostala. Teda konkrétně ta učitelka, kterou měl Vojtík u zápisu, mi byla docela nesympatická :-(

Mickey, s mojí povahou by mě osobně německé školství motivovalo akorát k záškoláctví ~l~ ~:-D
Mickey.de
  • 
24.1.2012 23:29:40
Kdo z nasi skoly by se tam mel dostat? Na to by ti rekl "treba taky nikdo, kdyz na to nikdo z vas nema znamky" , to nikoho nezajima a na jaky skoly dal pokracujem nikdo dal neresi. Podstatny je donutit nas k co nejlepsim vykonum, a to i za cenu silenejch znamek ;) Pokud nekdo chce ty znamky aspon castecne vyrovnat musi v dalsim pololeti zpracovavat dalsi "seminarky" a podobny prace pres minimalni povinny limit, cim obsahlejsi a narocnejsi tim lepsi hodnoceni (mam napr. analyzovat (a podlozit dukazy) naky bibliograficky aspekty v Demianovi od H. Hesse), coz je s blizici se maturitou dost vrazedny protoze i tak toho musime odevzdavat dost+ k tomu jeste naskacou dalsi "dobrovolny" prace, protoze se tvrde bojuje o kazdej bod :/ Bejt to v CR tak fakt neresim jestli man v pololeti ve ctvrtaku na vysvedceni dvojku nebo trojku z jednoho predmetu, tady je to naprosto klicovy coz me dost sere.

Arielo, ted uz vim kdo jsi :) a zdravim :)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6461  [Dalších 6351 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.