| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 17337  [Dalších 17237 >>]
Zuza30 45972
5.11.2013 11:27:19
Ahoj holky, jj manžel je stále v nemocnici, dnes je to právě pět týdnů... Je to moc náročné a zřejmě to na mě padne až později, možná až bude doma... Člověk musí fungovat kvůli dětem, práci, život jde prostě dál a nikdo z ničeho nesleví. Doufám, že si aspoň částečně vybojujeme ten život, který jsme měli předtím, stjené už to samozřejmě nebude nikdy...
Díky za podporu všem!
Děti obě mají rýmu a pokašlávají, tak se taky modlím, aby nemarodily...
Ema + 2 56937
5.11.2013 10:50:01
Ahojky,
Zuzi, taky přeji, ať se manželova paměť zlepšuje a pokroky jsou co nejrychlejší. Musí to být pro tebe hrozně těžké, být na všechno sama! Pochopila jsem dobře, že manžel je pořád v nemocnici? Držte se!

My už týden sedíme doma s pořádným nachlazením, o víkendu se Míšovi přidaly i vysoké teploty, takže dostal ATB a budem další týden doma ~8~ Už mi z toho lehce hrabe. Učitelka nám posílá úkoly, takže dneska začneme postupně dodělávat, je toho dost. Ale aspoň nebude pak dopisování najednou, to by byl masakr.

luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 58392
2.11.2013 15:36:03
Zuzko držím palce aby se manžel dál zlepšoval a postupně se vrátily i všechny vzpomínky.

No tak škola u nás hrůza. S Markem doslova bojujeme každý den. Počty mu jdou dobře, ovšem písmenka a čtení - tragédie!
Už taky donesl 3 ze čtení.
Každý úkol je problém a kroutí se u toho jak žížala, bulí, vyvádí. I u věcí, které mu jdou jsou scény. Snažím se s ním podobrém, vysvětluju, přibližuju. Ve světlé chvilce říká většinu věcí správně, pak dá dokupy jenom M.
I psaní mu jde hezky, žádný škrabopis. No zezačátku vždy nové písmeno nebo číslo vypadají tragicky, ale časem to hezky vypiluje.
V pololetí to na samé 1 nebude, ale snad si zvykne.
bobysek2 43213
2.11.2013 7:46:36
Zuzi, stále na Vás myslím. Je dobré, že už jsou nějaké pokroky a věřím, že pomůže třeba ta terapie prokrvení mozku, o které píšeš. Vím, že je to běh na dlouhou trať a že to musí být nesmírně náročné. Moc držím palce, aby si manžel vzpomněl na vše.
Leni také se divím, že dává hned "skoro od začátku" takové špatné známky. U nás to naštěstí tak není, ale kamarádka to tak u své dcery loni také měla. Tam dokonce učitelka dala 1 žákovi hned na 1. vysvědčení v pololetí 3. Také zastávám názor, že je to demotivující a dětem to školu jen zbytečně znechutí.
Maesta a zlatíčka 15791
1.11.2013 22:06:29
Zuzo - držte se všichni, hodně síly a co nejdřívější návrat k normálu.
skallka 40226
1.11.2013 10:56:31
Zuzi drž se, 20 let je hodně vzpomínek a přeju Vám, aby se alespoň ta větší část, když už ne celá vrátila. Soudím, že ještě nemáte tatínka doma, tak ať tomu tak brzy je a domácí prostředí ho přivede do jeho vzpomínek zpátky a děti zase mají taťuldu u sebe.
my budeme mít teď v prosinci 10 let, ten čas tak hrozně letí.

Leni takové hrozné známky, co to je za ,,megeru" která dá prvňáčkům něco takového. Neberu třeba napomenutí za špatné chování, ale poznámky a trojky pětky, ať si nechá na další roky. Když jim v první třídě navalí takové hrůzy, co pak bude dávat v páté třídě :-(
Zuza30 45972
31.10.2013 21:31:00
Adri, je to moc náročné, pokroky jsou, fyzicky je na tom mnohem líp, ale hlava nám dělá starosti...v úterý to byly čtyři týdny od nehody,nepamatuje si, kde bydlíme, co máme za auta, ani psa, neví kdy se narodil.... Jinak nás všechny poznává, čte, dívá se na Tv, vybavuje si postupně... jeho ošetřující lékařka nám řekla, že to je na měsíce a prognózu jak to bude za těch několik měsíců, to nám nikdo neřekne, sami neví.... Navrhne prý ještě barokomoru - kvůli okysličení a prokrvení mozku. Čekají nás tedy měsíce rehabilitací a rekonvalescence... Děti za ním byly 4x, prvně jsme brečeli všichni.... když plácne nesmysl, tak se usmíváme, ale mně upřímně moc do smíchu není, strašně moc se bojím, že už to nebude nikdy jako dřív .... jsme spolu 20 let a najednou jsem sama, kdo má ty společné zážitky, protože on si na nic nepamatuje...tak nám držte palce.
Jinak ke škole...u nás taky najeli hned na známky, Kristýnka má zatím samé jedničky a asi tři dvojky, ale prý dostávají děti i trojky...to mi taky přijde pro začínající školáčky demotivující... Ondra měl tenkrát první měsíc razítka, druhý smajlíky a až pak přešli na známky...
Maesta a zlatíčka 15791
30.10.2013 18:29:55
Adri, tak by to mělo být - s těma jedničkama - v 1. tř. jde o to, aby dítě dostalo kladný vztah ke škole a učení se.
Negativní motivace v podobě horších známek by měla platit až pro starší školáky - dokonce někdo posunuje až na 2. stupeď, ale to v našem školství nejde, ale v té 1. třídě je to už běžná věc a leta letoucí - no teda asi 10 let...Ovšem jako by to skoro neplatilo, tam kde to platí, buďte rádi, protože se stále nějak víc setkávám s neznalostí těchto už dávno známých věcí....ach jo...

Každopádně ať se všem prvňáčkům daří a hlavně stále chodí do školy rádi!
Podzimní prázdniny i s prodlouženým víkendem utekly jak voda a zítra nám to zas nastane......
S naším dubňáčkem chodíme na metodu dobrého startu, bojujeme stále s nějakým kašlem(dle mé sestry MUdry asi ästmatickým...), měl i úraz - dva stehy na dolním rtu - přesně na opačné straně má taky jizvu - to mi spadl z okna..., teď jen na umělohmotný stolek a hned tak ošklivě - a to ani neblbly - v podstatě naprosto v klidu, kdy se jen u našich oblékal do bundy...takže vše zlé je k něčemu dobré - ještě, že do té 1. třídy nechodí...to by jsme ani nedohnali....ale i tak za rok mám strach jak to zvládne a zda nebue potřebovat asistenta...zatím se musíme moc a moc snažit.
adriM+M+N 55217
29.10.2013 13:59:33
Ahojík,
Zuzi jak je???
Leni já nevím, promiň, ale ta vaše škola, resp. třída se mi fakt nezdá!!! V naší myslím taky děti nedostávají horší známky než jedničky, max. když někdo zlobí tak nedostane jedničku jako trest...
Maesta a zlatíčka 15791
24.10.2013 18:30:14
Držíme všechny pěstičky co máme a posíláme všechny andělíčky na pomoc!!!
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 17337  [Dalších 17237 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.