| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 17337  [Dalších 17257 >>]
Maesta a zlatíčka 15791
15.12.2013 0:51:59
jen v rychlosti přeji co nejpohodovější zvládnutí předvánočních příprav, šťastnou ruku při volbě dárků a ve škole stále úspěchy - pak to i lépe baví.

Emo, moc a moc gratuluju a hlavně buďte všichni zdraví!!!!Zvládej!
Ema + 2 56937
14.12.2013 19:42:05
Díky Luci.

K těm Vánocům, Míša snad bude spokojený, dárky jsme koupili dávno, víceméně podle vlastního uvážení, ale samozřejmě s ohledem na to, co někdy zmínil, že by si přál nebo jsme to tak tipli, a on od té doby několikrát zrovna o tyhle věci prosil, takže vypadá, že jsme se trefili. Jinak naši kluci by brali všechno, je dostat z hračkářství je děs.. Takže Míša dostane Lego - policii, svítící globus (často a rád studuje mapy), nějaké encyklopedie, a pak drobnosti jako další sadu zvířátek, taky policajta, letadýlka z té pohádky atd. Daneček nemocnici od Dupla, taky knížky, nějaká autíčka..
Leni, k té autodráze, naši kluci ji dostali loni, dostali formule plus jsme k tomu dokoupili bleska a francheska z cars, tak frčelo to par dnů a pak to jen překáželo. Takže je ve skříni, tak jednou za 3 měsíce se složí a chvíli si kluci pojezdí. Pokud máte velký byt tak dejme tomu, ale jinak za ty peníze je to absolutně nenápadité a nekreativní. A taky ještě neměli úplně ten cit, hlavně Daneček, takže jim to často vypadávalo a pak je to nebavilo..
luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 58392
14.12.2013 14:42:19
Emi, tak držím palce aby holčička vyšla ~R^ Je to super ke klukům ~:-D

Mareček tedy celkem se i ráno vypraví - ovšem musím mu připomenout, když se někde zakouká, ale udělá co má. Ono taky když je musím všechny vypravit abychom byli ve školce a škole včas, tak nemůžu dělat všechno za ně.
Tašku si teda nechystá, protože nosí jen úkoly a ty si pak zase odnese, podle rozvrhu se neřídí.
Jedině si teda obstarává penál.
Naštěstí jediné co mu teď dělá problémy je čtení. Počítá bez problémů a píše taky obstojně. Tak snad mu už brzo dojde jak se z těch slabik dělají slova a bude to.

K Vánocům by teda kluci chtěli hromady hraček. Spíš jsme vybírali co by jim líbilo, ale taky aby to bylo k nějakému užitku - teda lego doplo už opravdu nedostanou. Taky budou roboryby, nějaké stavební stroje a prodejní stánek ~z~ To si teď porád hrají na prodavače.
Stázka bude mít pár drobností a zbytek bude dárek pro maminku, až jí budu vybírat hadříky na léto ~f~

Ema + 2 56937
13.12.2013 20:00:21
Adri, holčička je potvrzená, ikdyž samozřejmě vím, že u těch holčiček je to takové nejistější a snažím se počítat i s případným překvapením v podobě chlapečka. Sama doktorka mi říkala, že teď rodila paní, které třikrát řekli, že to bude holčička a byl to kluk ~k~ Tak uvidíme, jestli se u nás neplete. Maximálně vytáhnu modrou krabici :-)

S tím vybíráním mám štěstí, Míša je až moc svědomitý a naopak se pořád ptá, jestli to stihne, kolikrát jde i dřív než musí, protože už chce. Takže všechny ranní aktivity už dělá sám bez říkání. Ale třeba je trdlo pokud jde o chystání tašky a tak, mě teda přišlo přirozené mu jí zatím chystat, ale učitelka říkala, ať je vedeme k větší samostatnosti, necháme to na nich, takže jsme začali trénovat, že se chystá podle rozvrhu, ale to teda ještě moc nejde. Kdybych to nedělala s ním, nebyl by den, kdy by mu něco nechybělo.

adriM+M+N 55217
13.12.2013 19:12:45
Ahojky,
Zuzi také na vás pořád myslím a věřím, že už bude jen a jen lépe a Vánoce strávíte spolu ~;((
Emi a máš holčičku teda už podruhé potvrzenou? Už ani nevím kdy jsme si to psaly, ale už to úterý proběhlo? Tak to mooooooc gratuluji a užívej, s holčičkama je to opravdu fajn, malá je taky smíšek jak psala Luci a taky vydrží déle poležet a pohrát než vydržel Míša jako mimčo. Jak to bude dál, to uvidíme.
Sice v noci kojím strašně často, v podstatě spí s náma a pije i co hoďku, ale stojí to za to ~s~ Malá bude mít na vánoce 26.12. půl ročku, přetáčí se a má dva zoubky.
Míša je ve škole asi spokojený, raději se neptám, docela bojujeme z drzostí, odmlouváním apod.. Když chce umí být zlatý, ale někdy je to teda o nervy.
Čtení mu jde, psaní asi neumím posoudit, někdy mě překvapí, někdy dostane i 1-, horší známku zatím nemá. Já ale právě nevím jak moc dokonalé to ti prvňáčci mají mít. Pero už taky má, učitelka byla měkká a myslím, že v té vlně povolila všem, říkala na schůzkách, že z toho byli nadšení :-)
Jinak jej teda výtvarka baví a nejvíc samozřejmě tělocvik, ve třídě je nejlepší ve šplhu, tak aspoň něco :-)
Chtěla jsem se vás zeptat jak jsou na tom děti se samostatností. Já každé ráno šílím při vypravování, že se má obléct mu musím říct tak 10x, musím popohánět a s jídlem je to to samé.
Co se týče dárků letos nedostane nic extra velkého, chtěl spíše takové blbinky jako policajta - tak jsme k němu aspoň koupili vysílačky, zvažuji že koupím tu hru maxipes fík co teď je v elektrech, ale nevím jestli to stojí za to. Pak máme 2 knížky, takové hry na které jsem dostala tip, lupu a spíše opravdu maličkosti.
Od ségry dostane roborybu a hodinky.
bobysek2 43213
11.12.2013 15:22:16
Emi,
tak to moc gratulujeme, ať to s tou sestřičkou vyjde. ~R^ A obdivuji.
Tak my dnes dostaly ATB na 10 dní,tak jdeme do školy až v lednu. Takže jsem dnes ve škole nafasovala horu ůkolů a pokynů, co vše s ním musím doma udělat.
My zatím pero nemáme, ale stále píšeme nic moc a tím, že za poslední 4 týdny byl ve škole jen týden, tak se ani nedivím.
Ema + 2 56937
11.12.2013 13:25:53
Ahoj holky,
všechny Vás zdravím a taky přeji hezký a klidný Advent!
Zuzi taky na Tebe myslím, jak to u vás vypadá. Doufám, že je to lepší a lepší!

Míša ve škole dobré, sice původní nadšení opadlo a někdy se mu do školy nechce, hlavně od doby, co byl nemocný a zjistil, že doma je fajn ~;) Nechce se mu hlavně když mají výtvarku ~k~, on není nějak zvlášť zručný, vždycky měl tvoření rád a dost jsme doma tvořili, ale je fakt, že jsem mu dost pomáhala, taky tam nebyl žádný tlak na výkon, čas atd. A to ve škole je, on to chce mít hezké, ale je pomalejší, učitelka už jim nepomáhá, takže je z toho někdy frustrovaný. Ostatní mu jde, písmo žádný krasopis, ale pero dostal hned v druhé etapě (u nás se tím stupňuje kdo je jak šikovný a připravený), tak to asi není žádná trága.
Akorát jsou kluci letos hodně často nachlazení, skoro pořád má někdo kašel nebo rýmu~a~ Už nevím, co na to, fakt. Daneček chodí do školky tak 5 dní v měsíci~o~

Ale jinak se máme hezky, užíváme si těšení na Vánoce, a taky na sestřičku, kterou Míša dostane za vysvědčení, jestli všechno dobře dopadne ~;)

~3~
Mic-halka a Nicolka 54963
10.12.2013 23:22:40
držím palce a už to bude jen a jen lepší, neboj !~;((~;((~;((~;((
Mic-halka a Nicolka 54963
10.12.2013 23:18:54
Ahoj holky a dítka,
tak jsme si na vás po dlouhé době vzpomněla.
Já konečně odkupuju byt, myslela jsem, že to bude spláchlé do konce roku, ale nejspíš to jistí až leden. V bance OK, jen problémy většího kalibru s družstvem,kt. mi to prodává....
Nikys kupodivu s nástupem do školy moc nemarodí, byla nemocná jen 2x - 1 týden poprvé a teď podruhé to snad taky nevypadá na dlouho - musíme totiž př. týden stihnout školní výlet a besídku...:-)
Chodíme stále na logopedii.
Máme problémy trochu se psaním - už máme asi 4 dvojky, jinak číst i psát tiskace uměla před nástupem do školy, takže OK. Líbí se jí 2 kluci ze třídy :-D.
Ráno se mi čančá min. 10 minut před zrcadlem ;-).
Dnes v ordinaci u doktorky jsem zjistila, že si namalovala jedno obočí /!!!/ dětskými fialovými stíny, ještě, že nezvolila světlější fialovou, to by vypadalo jak monokl ;-):-D
luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 58392
10.12.2013 8:52:48
Zdravím všechny v předvánočním shonu.
U nás škola - válčíme každý den. Marečkovi jdou počty, píše i perem ale čtení je kámen úrazu. Pořád jen doháníme ostatní. Prvně písmenka, pak slabiky a teď slova. To mu nejde a když už něco natrénujeme, ostatní zase poskočí a Mára je poslední. Ale i doktorka mi teď říkala, že snad polovina kluků mívá problémy s přechodem do školy a zlepšují se skokově po delším čase. Tak několikrát denně čteme a procvičujeme a snad to bude dobré.
Naštěstí už ho nechtějí vrátit do školky.

Jinak vše je OK. Stázka oslavila první narozeniny, krásně stojí a obchází nábytek. A hlavně je veselá, tak spokojení kluci nebyli mi přijde.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 17337  [Dalších 17257 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.