| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6710  [Dalších 6600 >>]
Elí+Kaya 108318
7.8.2013 16:04:33
Přesně tak Lucrezio.. Kayka měla při narození nějakých 50cm a necelé tři kila a v roce už 12kg a centimetry te´d nevím jistě, ale byla furt mrňavá. Pak se jí to zpomalilo a teď se vytáhla.. mě nepřijde nenormální, nemocná nebývá, má krásnou barvu, je veselá..
Elí+Kaya 108318
7.8.2013 8:45:17
No fakt, měřili jsme ji víckrát a nemá teda 110, ale 105cm.. Vytáhla se právě teď měsíc dva zpátky,společně s růstem zubů. Taky jsme se divili, ale najednou nám spí v posteli veliký dítě :-) Potkávám tu dvouleťáčky a je oproti nim fakt velká. Ale s doktory to zkoumat nebudu, stačilo mi, jak mě zkoumali jako malinkou, protože jsem byla droboučká a málo jsem jedla :-)

Jinak už u nás taky začíná spojování slov. Naposledy mě překvapila : Tátů hoď žábu :-) ale jinak slovo pomoc se naučila používat a my valili oči.. ale říká : ponóck.
Některý slova si prodlužuje a jiný zkracuje ..

A má pokroky i s odplínkováním. Během dne je úplně bez a chodí čůrat jak pejsek ven na zahrádku.
cvrček + 5 67375
29.7.2013 11:20:55
U nás je Vašek taky dost vysazený na tatínka, ale ne zas tak, že by se ode mě nenechal převléknout... ale venku na zahradě se mu chlap musí schovávat, aby taky něco udělal, jinak se mu pořád motá pod nohama. To mě spíš zdrhá a pořád hledám, kam se zase zdejchnul:-)
Ale včera byla sranda odpoledne v bazénu. Já šla do vody jako poslední, nesnáším, když na mě někdo stříká a tak a manžel na mě zezadu schválně stříknul vodu na záda, já vypískla a Vašek nahlas a přísně: "Ty, ty, ty, tati!"
terapeutka 100134
29.7.2013 7:58:12
Tak moje holka měla 10kilo v osmi měsících... a fakt byla totální michelin, měla faldy na předloktí, na stehnech, papulku jako křeček... a to byla jen kojená, možná trochu zeleninky a přesnídávky k tomu... V roce měla 15kilo, teď má 7,5roku a má tak 24kilo, rozhodně nemá nadváhu, jen jí začíná nějak růst zadek a boky, bude to asi slovanská hruštička po mamince~f~

Honzíček má teda taky separačku, ovšem na mě z vysoka kašle, je to "tatánek", takže jak jsme doma oba, tak ho musí koupat tatínek, oblíkat tatínek, ukládat tatínek...jinak je to s řevem, mi to teda nevadí~:-D Ale je fakt vtipné, že ho hlídá třeba babička a my přijedeme oba z obchodu a on vidí auto a už je to "tatííínkůůů, tááátííí..." (a babička hecuje- podívej, maminka přijela!) a dítko opět _tátí, tatíkůůů a vrhá se jako klíště na vysmátého tatínka- já jsem vzduch, maximálně z tatínkova náručí mi přes rameno řekne "ahoj"~:-D

Jinak stále bez dudlíka a plínečky neusne, nočník tak 5% úspěšnost, na velkém záchodě nic, na trávě občas, ale nekontrolovaně (po zahradě lítá s holým zadkem). Ale zase hezky mluví, už i říkanky začíná říkat srozumitelně (mámo, táto, v komoře je myš.... paci, paci...dědek řepu zasadil....houpy, houpy...)
Lucrezia 113280
28.7.2013 0:02:21
Dari,takhle malý děti rostou strašně rychle...vem si, že náš upír měl při narození tuším 55 cm a vážil skoro 4,5 kila... v desíti měsících vážil 11 kilo a vedle všech dětí vypadal jak pěkný pořízek - dokonce byl stejně vysoký jako kamarádčin o rok starý chlapeček... teď je to 15 měsíců a přibral jen dvě kila...
Kaaja 15444
27.7.2013 9:59:56
Dari, já se dnes a denně setkávám s dětma, který jsou o rok a více mladší než náš Marek a jsou třeba jen o půl kg lehčí, beze srandy - Marek má ve dvou letech a dvou měsících 11 kg a je tu chlapeček, který má deset měsíců a má 10,5 kg.......o výšce ani nemluvím, čím mladší dítě, tím rychleji roste a přibývá na váze...........pokud je Ríša spíš menšího vzrůstu a ten chlapeček je zase spíš větší,tak mezi nima může být opravdu rozdíl třeba jen pár centimetrů(nevím kolik Ríša měří,ale pokud bude mít třeba 85 cm a chlapeček, který má 15? měsíců má 80 cm, tak je to naprosto v pořádku).........ale pokud má dítě ve dvou letech výšku pětiletého,tak opravdu není něco v pořádku......
Dari79 114243
26.7.2013 15:08:00
Ahoj,

já si myslím, že možné (ta výška) je všechno. Včera jsme potkali chlapečka, který je duben 2012 narozený, tj. od našich mladší asi o 9 měsíců a normálka byl menší než Ríša jen o malý kousek a vážil (dle maminky) 14,5 kg. Teda myslím, že za rok z něj bude taky pěkný cvalík a obřík. Už ťapkal, ale teda fakt bych toto tahat na rukách nechtěla.

Jinak - u nás je těžká separační úzkost, fakt drsná. Dítě se drží máminý sukně - už vím, podle čeho tohle vzniklo. Stojí mi u nohy a drží se mě za sukni nebo za kraťasy. Nemůžu přejít ani do vedlejší místnosti, aby nezačal kvičet, nepoložil všechno, co zrovna má a nepádil za mnou. Když jsme doma oba, neexistuje, aby ho krmil apod. táta. Nevím, jestli je to přirozený věkový vývoj nebo důsledek toho, že jsem ho párkrát musela "opustit" - máme rozdělanou tu rekonstrukci a potřebuju hlavně uklízet - jinak je tam se mnou, ale na ten úklid jsem ho jednou nechala s tátou od pátku do neděle do rána a další víkend od soboty ráno do neděle do večera... Když spí a já ráno vstanu dřív, abych něco udělala, do 10 minut registruje, že jsem vylezla z postele a budí se. I teď, když odpoledne spí, tak sedím radši ve stejný místnosti, aby se v klidu vyspal.

Samostatná postel v pokojíku taky neklapla - spí teda v ní, ale já musím s ním, jinak pořád pláče a stejně za ním musím furt běhat.
Pěkně si mě ochočil-zotročil, chlapeček milovaný :-)

Taky je ve fázi "já sám" - to těžce nevydejchává táta, když miláček chce "sám" jíst polívku apod. - zvlášť, když u toho krmí autíčka. Já to beru s humorem, nějak se to naučit musí. Jíme radši tak, aby to táta neviděl :-)

Jinak je to konečně fajn léto, chodíme dopoledne na koupaliště, odpolední horka prospí, v podvečer na procházku, koukat na kombajny, jak sekají obilí, prostě pohoda. Kočár už ani neví, co je, plíny spolehlivě odbourány, jen kdyby chtěl začít víc mluvit :-).

Ahojte!
cvrček + 5 67375
25.7.2013 7:57:11
Ahojte,
tak my taky máme novinku - už jsme skoro týden bez plen, hurrá! Je fakt šikovný, teda co se týká čurání, bobek ještě jaksi většinou dolujeme ze slipů...
El, taky si myslím, že jste se spletli... (Nedali jste třeba ten dětský metr úplně od země?) Ale jestli máš pocit, že určitě ne, tak bych taky s malou k dr. zašla.
Jsme teď doma jen ve čtyřech, starší holky jsou ještě do soboty na táboře. Doteď měly krásné počasí, jen dneska se to teda zkazilo... Aspoň tady leje jako z konve... Jako příroda už to potřebovala, to jo. Ale nehodí se mi to:-) Jedeme odpoledne do vzdálenějšího města, s oběma na neurologii. A Svitka z toho taky asi není odvázaná - teď jsem si uvědomila, že psala, že dneska jedou pod stan... Nezávidím:-)
No, nic, vezmu prťata a hurá do přírodní sprchy - jdeme nakrmit zvířata:-)
Ahojte!
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
22.7.2013 23:35:24
110 cm je opravdu blbost, dívala jsem se také do průkazky, a ani se nevejde do grafu! To jste se museli splést a nebo rychle utíkejte někam k dr., opravdu je to ideální věk 5letého dítěte...
Kristýnka se nám začíná hezky rozmlouvat, jen za dnešek jsem z ní totálně v šoku, spadla z postele a volá: "mamí, pomoc!" (jak na to přišla???), pak jsme byli u babičky a ona přiletí z chodby a říká "čiči v batohu" (?? - kočka mi vlezla do batohu) a ještě několikrát něco, koukáme na ní jak blázni, říká věci, které bych se hádala, že nikdy neslyšela :-D a ještě moc hezky, je jí rozumět, ale haf haf, čiči, mňam mňam (rozuměj pití, když je něco mňamka, tak říká "dobrý", ovšem pití je prostě mňam mňam) apod. jí asi zůstane :-( Přeučit jí na nový tvar se jí teda vůbec nechce. A co mě teda fakt štve je to, že má zlozvyk říkat "KA". Něco vypráví a před každým slovem řekne "ka", bylo to původně "Ka" jako Kristýnka, jenže to už říká "Týna", ale "ka" používá automaticky před každým slovem. Nevíme jak jí to odnaučit, i když jsem jí vysvětlovali mockrát, upozorňujeme jí na to. Nevím do jaké míry je to normální a odezní to, nebo už to má tak naučené, že bysme to měli řešit :-(
Jinak je to děsně akční dítě, byli jsme teď na svatební cestě a celej hotel z ní nemohl :-D Hrozně se předváděla, byla ve svém živlu. Celou cestu domů brečela "ne, domu ne! výlet! kola! domu ne!", to jsem fakt nevěděla jestli se mám smát nebo brečet taky :-D Zítra jedeme pod stan, poprvé s ní, tak jsem zvědavá jak to zvládneme (no spíš já, než ona, ta bude nadšená, že má "dům", miluje domečky všeho druhu, přehodit jí deku přes postýlku znamená udělat jí šťastnou min. na půl hodiny). Takže doufám, že bude zase spokojená, že má akci :-)
Lucrezia 113280
19.7.2013 22:58:53
El, tak jsme doma juniora přilepili ke zdi a měřili... má 87 cm... schválně jsem změřila,kam sahá 110 a je mi to po prsa, což mi fakt přijde neskutečný, kdy se prosím tě tak vytáhla? vždyť ještě v březnu jsi psala, že má 90 cm... čím ji hnojíš?~t~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6710  [Dalších 6600 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.