| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 6710  [Dalších 6610 >>]
Lucrezia 113280
20.8.2013 10:46:46
tak mě taky nebylo příjemý, když přestal spát odpoledne, ale pokud jsem trvala na tom, že se spát bude, tak chodil ve dvě ráno a to už mě fakt vadilo.

Fakt je ten, že ty děti rostou a toho spánku potřebujou míň. Kamarádčin syn spal ještě před půl rokem 16 hodin denně. Najednou je to o čtyři hodiny míň a ona je z toho na mrtvici, protože jí ty čtyři hodiny prostě chybí a řešila to už i s doktorkou
cvrček + 5 67375
20.8.2013 8:33:15
Já bych čas odchodu do postele posouvala až tehdy, kdy by si dítě pravidelně třeba hodinu v posteli ještě hrálo a nebyla na něm ani stopa únavy. Pokud vyžaduje k usnutí přítomnost dospělého, tak je zakopaný pes někde jinde, ne, že dítě není unavené. A kdy je dítě unavené, musí poznat rodič, dětí, které jdou spát úplně bez protestů, je asi pomálu:-) (U nás známka nemoci...) Spánek prostě pro většinu dětí důležitý je (Luc, tvůj syn je asi ta výjimka, co potvrzuje pravidlo), i ten odpolední se u dětí snažím zachovat co to jde - jasně, obejdou se bez něj, po nějaké době už jim to možná ani nepřijde, do večera v pohodě vydrží, ale asi je to podobné, jako když já jdu spát později, než bych měla - taky jsem celý den vzhůru a normálně funguju, ale stejně na sobě to nevyspání cítím...
Lucrezia 113280
20.8.2013 0:01:12
Já to na jednu stranu chápu, ale když neusne, hned po tom večerníčku a válí se v posteli dvě hodiny, tak mi to přijde prašť jako uhoď. to že dítě potřebuje spát x hodin a že nejkvalitnější spánek je o půnoci já moc nevěřím, mám to vyzkoušený na sobě, prostě každý člověk má jiné biorytmy, nejsme naprogramovaní roboti ;). Já mám doma nespavce, prostě mu těch 8-9 hodin denně stačí (jednou týdně si dá třeba i 12) a je zdravý, veselý. Tím, že jsme ho menšího nutili chodit spát tak jsme z něho akorát tak vytvořili vystresovaný dítě, který když se stmívalo,tak vědělo co nastane a dostával hysterický záchvaty a usínal vyčerpáním ve dvě za plnýho světla v obýváku na koberci jen aby nemusel do postele a mohl být s námi. Takže jsme se takhle naučili fungovat a spát chodí až je opravdu unavený.
Co bude až mu bude osm neřeším, bude chodit do školy,bude muset vstávat třeba v šest (teď ho budit v šest rozhodně nehodlám, protože když usne, cvičím a pak ještě pracuju a do postele lezu tak ve dvě) bude mít koníčky a nepředpokládám, že bude chodit spát ve čtyři. Podle doktorů je to zdravý a normální dítě s menší potřebou spánku a nemáme to lámat přes koleno a počkat na školku,to bývá u většiny nespavců zlomové.
Taky nemáme obr byt, žehlit jsem se naučila s ním, ví, že na vyžehlený prádlo se nesahá, podává mi to nevyžehlený a je rád, že může asistovat :D. Dělá se mnou všechno. Návštěvy k nám prostě večer nechodí. Prostě jsme si pořídili děti, tak musíme ten režim trochu upravit i podle nich, s tím už nic neuděláme ;) Ale pokud bych si měla dělat hlavu ještě z tohodle, tak už bych se opravdu asi zbláznila :D
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
19.8.2013 21:40:32
Luc, protože mi přijde šílený dávat dvouletý dítě spát v 10 večer. V kolik bude chodit spát v 8 letech? A v 15? Další věc je, že máme malej byt a jsou prostě činnosti, které s ní "po boku" prostě neudělám. Například žehlit můžu jedině když spí, protože mi rozhrabavá vyžehlené prádlo a bála bych se, že jí hodím žehličku na hlavu. Také nevím kdy bych vytírala. O půlnoci? Atd. atd. Prostě jsme zvyklé mít večer "pro sebe", to už by mi definitivně hráblo, kdyby tady lítala od 6 od rána do 10 do večera. Druhá věc je, že to není zdravé ani pro ní. Nejkvalitnější spánek je do půlnoci, děti mají chodit spát "po Večerníčku" a to doslova.
Nevím, spoléhám na tu novou postel, prostě nastolíme nový režim. Asi prostě bude muset být v postýlce a když tam bude hodná, tak ať si tam brebentí jak chce (což jí teď odmítám tolerovat a asi je to chyba). No, uvidíme.
Lucrezia 113280
18.8.2013 20:33:15
já už ti to tuším jednou psala, měli jsme stejný problém... tím že si odboural to odpolední spaní, tak stejně usíná kolem jedenácté, ale je do pěti minut tuhý (musíme s ním jít spát ale oba). Proč jí tedy nedáš spát až v těch deset, kdy ti usíná a chodíš s ní do té postele už v osm. Pro mne je to ztracený čas, kdy můžu udělat milion věcí.
Na tohle je expert moje mamina, která mi tvrdí, že je v osm unavený, tak s ním jde lehnout a stejně ještě o půl jedenáctý nespí :D
Elí+Kaya 108318
18.8.2013 10:29:17
Tak já uspávám od narození u prsa :-D a vůbec mi to nevadí. K spala od miminka blbě a teď se to poslední dobu zas zhoršilo. Odpo spánek vypadal tak, že po půl hodině byla vzhůru-nevyspaná, mrzutá a chtěla se kojit a kojit v polospánku. V noci od pěti od rána to samé. Tak jsem se rozhodla zrušit odpo spaní. Joo, je to na jednu stranu blbý, protože ten čas odpo, kdy jsem měla aspoň hodinu mi pomáhal, teď musím vydržet celej den.. ale odměnou je, že večer usne do pěti minut-sice taky u prsa, což ale neřeším, je to takovej náš rituálek. A v noci spí mnohem líp. Dneska je to 6. den, tak jsem zvědavá jak to půjde dál.
Ale jinak si myslím, že některý dítě potřebuje asistenci u usnutí delší dobu.
cvrček + 5 67375
18.8.2013 8:30:19
Svit,
u nás Vaška většinou uspávám v poledne - resp. uložím, jdu se najíst do kuchyně a pak, když pořád nespí, což je poslední dobou většinou, ho jdu uhoupat, hlavně proto, že jinak by možná neusnul vůbec a taky potřebuju, aby usnul teď a ne až za hodinu (protože to by pak prospal celé odpoledne).
Večer usíná sám, jen občas jsme donašeči pití, medvěda, atd. Někdy usne hned, někdy třeba až za hodinu. Ale nevadí mu, že je v pokoji sám, resp. se sestrou, já můžu odcházet...
Zato holka někdy, když nemůže usnout, chce, abych byla u postele pořád... Že se bojí... To je pak na nervy, zvlášť, když zrovna potřebuju udělat fůru věcí... Řeším to tak, že chvilku posedím, pak se jí snažím vysvětlit (ale jí jsou čtyři, ne dva), že když mě nechá udělat to a to, tak pak půjdu spát a ona může jít ke mě do postele. Ne, že by to extra pomáhalo, a dítě řeklo, tak dobře, tak běž, ale pak prostě řeknu, že teď na ten záchod prostě musím (i kdyby se mi nechtělo), a pak zase hned přijdu. Což dodržím. Pak že doběhnu nakrmit psa, dvakrát si kousnout do chleba,... No a délku odchodů postupně prodlužuju až nakonec jednou přijdu za ní a ona spí:-) Tož tak.
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
17.8.2013 22:05:39
Nedávat spát v poledne jsme zkoušeli, ale k ničemu to nevedlo. Do 3 až do 4 je v pohodě a pak je na zabití, ale nakonec stejně usne třeba v 9. Takže efekt nula. Jen zbytečně celý podvečer propláče a provzteká. Využívám jen někdy, když třeba jedeme na výlet, tak netahám kočár, ve 4 mi usne v autě a večer jde normálně. Chodíme tak v půl 9 a před čtvrt na 10 neusnula hoodně dlouho. Většinou spíš před 10. Ale když jsem jí občas dala před 10., tak uspávání bylo také na dlouhé lokty, rozhodně neusnula hned a ráno byla protivná. Vstává normálně teda většinou kolem 7. +/- 40 minut. No, zkusíme to nějak pořešit s tou novou postelí, u ní je hlavní problém to, že se neumí sklidnit, jakmile totiž konečně zavře pusu a položí všechny údy, tak spí za minutu. Ale zvládnout tohle všechno, tak je to proces na hodinu :-( Je příšerně aktivní, pořád musí alespoň rukama dělat (ťap, ťap... ~o~), pěkně se rozpovídala, takže nám toho chce strašně sdělit.
Btw. máme zapsanou první "hlášku", včera jsme se byli podívat s dědou na štěňátka u známých, už jsme odjížděli a ještě povídali u auta a do toho Kristýnka zavelila: "Jedemeeee!! Babička doma pláče!" ~t~ S výbornou výslovností, že jí rozuměli i ti známí, kteří jí viděli prvně. Koukala jsem na ní jako puk :-)
Dari79 114243
17.8.2013 3:00:07
Svitko, jestli ji prostě nehoníte do postele moc brzo.
Ríša běžně chodí spát o půl desáté večer (odpoledne spává 2-3 hoďky). Já ho teda uspávám, je to omazlenec, ale co má svůj pokoj, tak to trénujeme... Zrovna včera poprvé usnul úplně sám - tj. dala jsem mu mlíčko, zapnula pohádku na cdčku, pohladila, řekla, ať hajá, že maminka za chvíli přijde a šla pryč (vedle-otevřené dveře). Párkrát se ozvalo mama, tak jsem vždy jen zavolala, ať hajá, že maminka je tady a přijde... A usnul... Trénujeme to teda už delší dobu, ale zatím vždy jen ležel a poslouchal, ale neusnul, musela jsem pak jít za ním (třeba jak skončila pohádka na cd) - včera prvně úplně do usnutí :-)
V noci si mě teda pak taky vyvrčí, abych si šla za ním lehnout...

Po obědě je to totéž, on z postele nevylézá, jen volá mama, tj. trénujeme, ale ještě to nedá. Jsem ale ráda, že postel má rád, lehá si do ní dobrovolně, pěkně se uvelebí, to je ok, jen ta maminka mu tam chybí.

Ale asi není reprezentativní vzorek, je to omazlenec. Takže nenásilně trénujeme a pokroky vidět jsou.

Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
16.8.2013 21:38:34
Maminy, ještě ty svoje dvoulaťáky uspáváte?? Já už z toho nemůžu, nikdy jsme Kristýnku neuspávali a posledních pár měsíců je to i 2 hodinový proces. A přiznám se, že 2 hodiny v poledne a 2 hodiny večer mě dost vyčerpávají :-( Co radíte? Odbourat násilím nebo vyčkat??? Objednali jsme jí teď "velkou" postel se zábranou a řekla jsem, že od prvního dne co bude mít postel "pro velký holky", tak bude usínat sama (po pohádce), ale manžel odmítá, s tím, že takhle malé děti se uspávají běžně, mě se to ale nezdá. Jsme tím strašně limitovaní, v malém bytě jako máme jsou prostě činnosti, které s ní neudělám (třeba žehlení) a nechávám si ho na dobu, kdy spí a začít žehlit v 10 večer je dost na prd... atd. Stejně tak je vlastně nemožný pozvat si domů návštěvu, protože prostě v 8 minimálně do 9 až půl 10 se já nebo manžel budeme muset vzdálit do ložnice :-( Prostě mě to štve... Poraďte jak to máte vy, prosím. Děkuju.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 6710  [Dalších 6610 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.