Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Svitka + 06/2011 + 10/2016 | 101372 |
5.6.2013 20:21:48
Terap, to je brouček! Miláček. Ale vůbec jsou teď děsně empatičtí, co? Na pláč z důvodu, že pláče někdo jiný jsem si už zvykla. Ale dneska taťku bolela hlava, a ona chodila, nosila mu plyšáčky, aby se mohl přitulit, dělala mu s nimi malá, hladila ho, taky dělala pššt, fňukala, říkala au, au. No komedie! :-D A to je pořád něco.
Uff. Jak já jsem ráda, že jsme zbavili plenky a dudu, myslím té bavlněné, to bylo pořád :-D "Duduu, plenkaa" mi bude v hlavě znít ještě dlouho :-D Honzíkovi to bude s tím ve školce slušet, neboj :-D Luc, nevím jestli potřebuje spát přes den. Už jsem nad tím také přemýšlela, jenže problém je, že když nespí, tak je tak do 4 úúplně v pohodě, plná energie a pak to začne, ubrečená, vzteklá, horší a horší, a večer taky nemůže usnout, brečí, vzteká se... Ale třeba je to tím, že na to není zvyklá, tím, že se to stane tak jednou za 10 dní... |
Lucrezia | 113280 |
5.6.2013 19:09:48
Svitko a potřebuje spát přes den... takhle to totiž probíhalo i u nás. od té doby co přes den nespí,tak prostě večer lehne a do pěti minut je tuhej... sice si přes den vůbec neodpočinu, ale je to lepší než zabíjet čtyři hodiny uspáváním...
|
terapeutka | 100134 |
5.6.2013 11:13:56
Ahoj, tak Honzík měl narozeniny v neděli :o))
Váha a výška neznámá :o)) odhadem kolem 15kg a asi 90cm, možná trochu víc, je to chlapisko. Nočník úspěšně bojkotuje, teda posazuje na něj plyšáky a panenky - "pejsek dělá kaka" a pod. a le sám nic. neřekne, klidně běhá pokaděný a nevadí mu to. Když ho posadím, tak sedí jak loula a neudělá nic. Dudlík a plínka látková jsou taky na denním pořádku, ale pokud to přispívá k jeho pohodě, tak je mi to fuk. Jen nevím, jak půjde v září do školky s dudlíkem a plínečkou v ruce Nají se sám, teda nají se jedině sám...krmit se nenechá, jak ho chce někdo nakrmit, tak se vztekne a neotevře pusu. Když mu dám jogurt a lžičku, tak je štěstím bez sebe a důležitě baští (a má to až za ušima vždy ) Mluví už krásně, i delší věty. O víkendu jsem ho přesvědčovala v 6 ráíno, že ještě nevstáváme, že ještě budeme spinkat - tak mi vrazil do ruky plínku, řekl "spinkej maminko, pšš, pšš" a šel pryč - u dveří se otočil a řekl "papa, hezky spinkej" a zavřel mě v ložnici zlatíčko, fakt. na narozky dostal autíčko džípa na dálkové ovládání (tatínek neodolal ) a má to obrovský úspěch, už vybil dvoje baterky |
4.6.2013 23:14:26
Gratulujeme s Kristýnkou Ondrovi i všem ostatním oslavencům. My jsme snad poslední. U nás teda poprvé fáze "maminko, neodcházej", ale je to spíš taková hra, protože dělá hysterické scény, pláče, válí se po zemi, ale jak se za mnou zabouchnou dveře, tak utře slzy, nahodí úsměv a jde si hrát, takže jedinej kdo se trápí jsem já Si přidám jak zlá matka, když jdu na hodinu s kamarádkou po půl roce na kafe a ona vyvádí, jak kdyby jí mělo prsknout srdce Jinak samozřejmě táta je bůh. ale to už dávno.
Svlékání jí jde výborně! Bohužel, dneska večer jsem jí 4x oblékala pyžamo! Sundá si ho za vteřinu, včetně ponožek, které má přes to. Svlékat se umí, ale musí chtít, ale už jem jí naučila, že si automaticky sundavá bunud, mikinu a boty, když přijdeme domů z venku. Když odcházíme, tak si bere boty (to jí většinou nejde, hlavně je dává opačně, ale snaží se) a čepici (ta jí překvapivě jde skvěle, jakákoliv). Dneska s čůráním 100 % úspěch a to i venku, tak jsme to riskli a šli bez plenky i do divadélka, bála jsem se, radši jsem jí posadila na mojí mikinu, ale zvládla to Co je teda teď katastrofa, tak je uspávání, dneska hodinu a půl po obědě a večer 2 hodiny. Nevím co s tím, takhle to nejde Máme 5 týdnů do svatby a já fakt nemám čast strávit 4 hodiny ležením v posteli a přesvědčováním, ať spinká! Práce jak na kostele a já se válim. |
Dari79 | 114243 |
4.6.2013 13:23:51
jo, a taky jsme asi ve fázi táta-táta. Ten řev, co musím poslouchat, když jde táta do práce... Sedí tam pak u dveří, buší do nich, volá nene-nene, chuďátko naše. Bohužel, už je tak vycvičený, že jak vidí, že se táta oblíká, tak se od něj nehne, visí mu na noze, takže nepozorovaný odchod je obtížný.
|
cvrček + 5 | 67375 |
3.6.2013 12:16:53
Ahojte,
my se přidáváme ke gratulantům Nočník pomalu zkoušíme, ale moc na pilu netlačím, je zima, tak se mi ho nechce moc často svlékat... Ví, co se do něj má dělat, neprotestuje, když ho posadím, ale říkám si, že měsíc sem, měsíc tam, a to léto a teplíčko snad brzo přijde Skončili jsme s kojením... Jí povětšinou sám, akorát u kaše je poslední dobou lenoch líná a nechá se krmit... Rád svléká ponožky (sobě) a kalhoty (nám, hlavně tátovi, když přijde z práce) Hrozně ho poslední dobou zajímají dveře, okna, klíče, zámky, kliky... Jedeme ve městě a z kočáru se neustále ozývá "dveře, dveře, okno, taky dveře, taky, okno,..." a k tomu mu musím odpovídat A připravuju se na invazi neštovic - dneska jsem přivedla malou do školky a dozvěděla jsem se, že dětí je tam jen pár, ostatní lehli s neštovicema... No, už se těším na čtyři opupínkovaný... Mějte se, a taky doufám, že jste všichni o.k., I. |
Dari79 | 114243 |
3.6.2013 9:53:11
Jinak my, 23 měsíců máme 90 cm a 12 kg, takže takový rozumný průměr
|
Dari79 | 114243 |
3.6.2013 9:50:02
Holky, postupně všem dětem vše nejlepší k narozeninám.
Ríša čůrá přes den do nočníku spolehlivě, i si sám o něj "říká", kaká taky jen do nočníku. V noci ještě mívá načůráno, ale už se nám podařily tak 3 noci, kdy jsme zvládli v noci vstát a čůrat do nočníku taky (kolem tak 3 hodin ráno). Dudlík nemá od listopadu, takže to je v pohodičce. Ale teda absolutně nemá zájem o svlékání a oblékání se, sám si nestáhne ani ponožku, natož tepláky, oblékat se ani nepokouší. Do školky jsme přijatí od září, ale hlásila jsem, že nejdřív od ledna na zvykačku. Jinak máme hromadu práce, pustila jsem se do rekonstrukce domu, takže je to celkem stres - Ríša ovšem nadšený, pomáhá jim nakládat hlínu do kolečka, skáče přes výkopy (hop-skok), dokáže po obědě spát, i když mu nad hlavou drnčí motorovka a tak. Aktuálně teda má chudinka angínu, po víkendových horečkách jsme naklusali ráno k doktorce a dostal antibiotika. Nemluví teda pořád nijak víc, přidává si postupně pár "slovíček" (slabik či zvuků) a znaky. Dokázal už spojit "mama nemá" (maminka nemá ponožky na noze). |
Kiky123 | 136667 |
3.6.2013 8:54:18
Ondrovi, vse nej k narozeninam!! :-*
|
2.6.2013 22:07:02
Ahoj všem,
jak se máte? doufám, že jste všichni v suchu! Je to děs co se děje. My dneska ujížděli od našich vyloženě za 5 minut 12 :-( Takovej potůček jim teče kousek od baráku a bylo z toho velké zlo. Naštěstí naši dopadli nejlépe z celé ulice, měli vodu jen ve sklepě. Ale nic příjemného sledovat z okna jak se ten "potůček" valí po silnici proti domu :-( fuj, fuj. Jdu se pochlubit. Pořád jsem tu chodila fňukat, že Kristýnka odmítá chodit na nočníček, ani jeden úspěšný pokus a hle! Minulý týden jsme odevzdali dudlíka kamarádčinu miminku a ona všem vytrubovala, že je velká holka a už ne mimi. A všichni se ptali co teda s plenku a ona si to nějak vzala k srdci nebo co, v pondělí přinesla sama nočník, tak jsme to zkusily a výsledek?? Od pondělí jsme bez plenky!!! Teda samozřejmě je to tím, že od pondělí prší, takže nechodíme ven, a domácí nehody zcela toleruji. Nejhorší výsledek je 50 % (teda třeba 4x čůráno do nočníků, 4x do kalhot). Na spaní plenku samozřejmě má. Ale před poledne úplně suchou a přes noc o dost sušší a ráno chce hned plenku sundat a na nočník. Nutno poznamenat, že samozřejmě všechno vykoupeno kopou bonbonů! :-D Ale chodí a dokonce si sama řiká. NO, co Vám mám povídat, nepoznávám vlastní dítě a mám z ní hroznou radost. Dneska dokonce i kakala do nočníku, což jsem byla úplně v šoku, protože poslední dobou nešla ani přebalit, jakmile měla bobek, řev, zapírala, většinou se to neobešlo bez většího násilí. Tak jsem čekala problémy a on úspěch. Tak strašně doufám, že jí to vydrží. To by bylo paráda, kdyby se odplenkovala ve 23 měsících. A sama, bez násilí. Tak mám hroznou radost! Vůbec jsem v to nedoufala. Ještě před 14 dny taková trága, totální závislák na dudlíku, šílený scény xkrát denně, o nočníku se mi ani nezdálo a dneska? No, žasnu! Dudlíku se směje, všem vypráví, jak ho dala mimi a co za to dostala. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.