| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 14419  [Dalších 14329 >>]
Zuzulka7 102679
26.2.2012 14:27:17
ahoj holky,
my bydlíme ve středním městě a jsem spokojená, máme barák kousek od centra v klidné čtvrti, všude blízko, do Ostravy kousek...takže jsem ráda.
Bydlela jsem na malém městě kousek od Prahy a musela jsem dojíždět a čekat třeba i 2 hodiny na autobus a bylo to fakt děsný. Jsem ráda, že to moje děti snad nečeká.
Tak to Terezka papá hezky.
Štěpánkovi dělám kaši od Hami nebo nestlé, ale moc mu nejede. Když už trochu vystydne, tak ho natahuje a včera jí snad celou vyblinkal. Měl to úplně všude.

Holky nemákupujete něco od firmy NUK (dudlíky, flašky, hrnečky, prsní vložky...)? Sbírám čárové kódy. Už mi chybí poslední 3 bodíky na dárek pro Joníka. Tak kdybyste něco kupovaly, prosím nevyhazujte mi ten čárový kód. Díky moc.
MIKIMIRI 113201
25.2.2012 22:05:13
No školu mají ti dva prostřední asi čtvrt hodiny busem,ráno to není problém jezdí tu školáci (busy),ale odpoledne je to pak už horší. Ten nejstarší má školu až v Brně,procestuje asi dvě a půl hodiny denně,ale na intru být nechce. Jak to budu do budoucna řešit ze školkou fakt nevím,ale zatím to neřeším.
Já jsem jezdila do práce do Brna asi tři roky,procestovala jsem dvě hodiny,ale naštěstí mě to nevadilo,ve vlaku jsem si odpočinula,protože jak jsem přijela domů čekala mě další práce ~;).
No a co se týká práce nejsou sice děti naprosto oddané a šťastné když musí pomáhat,ale mám to štěstí že se dokáží docela dost přizpůsobit a tím i dost pomáhají.
No a co se týká kamarádek mám jich docela dost v Brně a našla jsem i nějakou tady,i když i ona bydlí kus ode mě a uvidíme jak to dopadne.
Taky krásnou dobrou noc a hezké sny ~h~ .
Markét, Anička08,Adélka11 87458
25.2.2012 21:36:05
Terezka je, ale jedlík ~w~ Super !
Máš pravdu, že pokud má člověk doma puberťáky vidí a řeší praktický věci zase jinak. Ty na zahradu vyženeš, ale nadšeně na ní asi pobíhat nebudou. ~t~ S malejma dětma to jde,kdyby naše holky byly velký a řekla jim, že se z Prahy stěhujeme na venkov nevím co by mi řekly. Jak daleko mají tvoje děti školu? Dojíždění není žádný med.Pořád slyším jak se šetří a ruší autobusová spojení. Fakt lituju děti co musejí pak někde hodinu čekat na autobus aby se dostaly domů a nebo do školy. Já dojížděla do práce dočasně z Benešova přes rok vlakem a ztratila jsem tak přes tři hodiny denně. Děsný.
Teď v Praze máme mateřské centrum dokonce pod barákem, mohla bych se tam spouštět na laně s dětma ~:-D , tím pádem může Anička chodit i na kroužky a školku máme 5 minut od baráku. Myslela jsem, že Aničku do školky ani nevezmou. U zápisu jsem řekla, že čekám druhé a učitělka si hned udělala poznámku. Nakonec naše Praha brala snad všechny děti i ty, které mají mámu doma. Velká výhoda byla mít děti v létě, protože kdyby byla narozená např. v lednu nikdo by mi nedržel místo do jejích třech let. Obě holky mám o prázdninách takže v tomhle velká výhoda. S Adél můžu být doma,ale jen dva roky a pak musím do práce a nebo něco vymyslet.
A nedívala jsi se tady na rodině na diskuzi dle regionu? Třeba by se našla nějaká maminka z tvého okolí?
Já takhle poznala novou bezva kamarádku se stejně starou holčičkou. V mém okolí jsem byla první kdo měl mimi a nebylo s kým si popovídat o dětech. Holky se znají od třech měsíců a jsou velké kámošky.

Holky dobrou, klidnou noc ~h~ a zítra hezkou neděli pa pa
MIKIMIRI 113201
25.2.2012 13:57:10
Ahojky všem,
no já vařím malé kaše na přeskáčku máme tu istantní od nestlé rýžovou a ovocnou,a mezi tím uvařím klasickou krupici a tak pořád dokola. Dnes jsme si na oběd dali rajskou s písmenkama do polívky a jak nám to šmakovalo. Jinak malá sní tu malou přesnídavku celou a to jí tam rozdrobím ještě piškoty,velkou máme na dvakrát. Taky jogurt nebo pribiňáček a tak sní celej s tím problém nemá jen s tou lahví to jo s tím bojujem a nechceme.
No a jinak máš pravdu já jsem z Brna a je to rozdíl žít ve městě a na venkově,obojí má své pro a proti,co se mě týče mě nevadí žít tam kde žiju,ale vadí mi jedno dostupnost školky,školy kroužků atd... s tím je to tu naprosto otřesný až nedosažitelný a třeba tady ve vesnici jsme teď jediný s malým mimčem pak je tu až dvou letý chlapeček takže po této straně taky žádný med.
Schází nám kamarádky a až bude Terezka větší ani si tu nebude mít s kým hrát,zbudou jí jen sourozenci a to není vždy to nej.
25.2.2012 11:01:28
Kdybysme nemuseli bydlet v Praze nebo jediná možnost je ještě Ostrava kde je také letiště a kde by mohl můj muž pracovat, šla bych z Prahy hned. Já bych si hrozně přála bydlet v jížních Čechám okolo Třeboně. Miluju je a celá naše rodina je z jihu. Moct děti vyhnat na zahradu, mít doma zvířata. Jako dítě jsem bydlela s našima v baráku a vzpomínám na ohromnou zahradu,kočky, psa, králíky, bylo to opravdu super dětství.
Mirko, věřím, že se nezastavíš kolem dětí, baráku a zvířat, ale musí to pro ně být super.
25.2.2012 10:47:10
Ahoj Holky,

píšu jen v rychlosti. ~p~ včera usnula až v deset večer a pak už jsem ani k PC nešla. Včera jsem jí uvařila k obědu mléčnou rýži z DM k tomu dýni a kuřecí maso. Snědla víc lžiček než obvykle a udělala mi fakt radost. K večeru snědla ještě zase pár křupek a půlku malé přesnídávky jablko se švestkou. Zdá se, že se pomalu rozpapává ~:-D

Mirko jakou děláš kaši Terezce večer? Klasickou a nebo nějakou rýžovou?

Od rána uklízím, peru a mám vedle sebe hromadu prádla na žehlení ~n~
Vystěhovala jsem ložnici a vše uklidila. Adélka si pořád drbe oči a nosík. V noci si pak vytrhne dudana z pusy a brečí. Nevím jestli to není třeba alergie na prach ???? Sama mám atopický ekzém hlavně na rukou a dost se bojím u holek, aby také nepropukl. Anička je snad v pohodě, ale bavila jsem se s doktorkou a když se Adél pořád drbe může mít nějakou alergii. Dispozice k tomu bohužel má.
Odpoledne vezmu holky ven, máme kousek od baráku moc pěkné hřiště a Anička se tam vždy vyblbne. Od rána má plno energie a neví co by dělala. U ničeho dlouho nevydrží.
Já se už holky strašně těším na jaro ~;((~;((~;((,

Mějte se krásně ~3~

MIKIMIRI 113201
23.2.2012 21:28:25
Jé tak to jsem ráda že aspoň něco trochu zabralo. Malá si dnes večer zase jen z mlíkem hrála tak jsem udělala kaši a lžičkou jsme spapali celý hluboký menší talíř a pak mě překvapila že i nějakej ten čaj vypila.Teď spokojeně spinká.
A máte pravdu někomu stačí trošku jídla někomu víc,ale nakonec všechny děti vyrostou,já nikdy neměla nějaké obry a Terezka nebude vyjímka. Druhej syn jedl do dvou let naprosto všechno a krásně a potom se seknul a do dnes mu moc nejede maso. Prostě když to tak porovnávám a že mám v čem porovnávat je každý dítě naprosto jiné.
Holky dobrou noc a krásné sny a zase napište ~3~ Mirka a Terezka
23.2.2012 21:20:47
Zuzulko já bych 10 x za noc snad ani nevstala. Asi bych se někam odstěhovala nebo strčila hlavu pod polštář a ráno bych vypadala takhle ~e~
Já mám Adélku v postýlce vedle postele. nemůžu jí mít v posteli, protože by spala ještě míň než spí. Zkoušela jsem to, má hrozně lehké spaní stačilo se otočit a už se vrtěla. Spinká ve spacím pytli je přikrytá dekou a přesto se dokáže otočit na bříško a ještě cestovat po postýlce. Kolikrát se pak zamotá do deky a začne se vztekat.
Když jdu spát chodím jak duch, aby se nevzbudila. Úplně nejhorší je , když se vzbudí do hodiny co usnu to jsem úplně zmlácená. Když mi dá alespoň dvě hodiny je to lepší.
Holky mějte se krásně.
23.2.2012 21:07:09
Ahoj Holky,

Mirko, posílám Terezce ~x~ když je tak šikovná.
Máte pravdu, nemá cenu se s nejedením nervovat. Nakonec vždy něco sní a nemusí jíst množství podle tabulek. Adélka dnes snědla několik kukuřičných křupek, to jsem tedy koukala. Byla jsem s holkama v našem mateřském centru a Adél je dlouhá a velká jak 9 měsíční děti. Lezly kolem ní a dívaly se co to tam leží na zemi za bábovku ~:-D
Můj brácha snad do šesti let vůbec nejedl maso, jen proto že se žvýká ~t~ Mamka s ním nic neudělala, jako malej jedl hrozně málo a jediné co mu chutnalo byl rohlík namočený v mléku a trochu oslazený.
Dnes má metrdevadesát a jí za dva.
Ještě jsem skákla do DM a koupila jí ten hrneček s násoskou jak píšete. Holky a ono to opravdu funguje ~R^ zatím z něj vypila nejvíc vody. Adél se ještě líbí, že si ho může držet za ouška. Koupila jsem tam ještě mléčnou rýži, pohanku, jáhly a budu jí to vařit k zelenině.
Začnu jí dávat i ty polévky, rajská je dobrý nápad Anička jí má moc ráda tak si pošmáknou obě.
MIKIMIRI 113201
23.2.2012 19:21:39
Ahoj holky,tak půlroční prohlídku máme za sebou,Terezka váží 7,2kg a měří 69cm,doktorka říkala že dobrý,je prý šikovná a je vidět že je spokojená a šťastná.
Co se týká toho nejedení z flašky tak prý jí mám na čaj dát hrneček s násoskou a když nebude chtít ani toto tak jí musím dávat tekutiny po lžičkách. A mlíko mám nahradit kaší i dvakrát za den. Snad to prý bude jen přechodný.
No a jinak asi se fakt nemá smysl nervovat když děti nejí,já u toho prvního byla tak nešťastná,že to musel ze mě cítit a čím víc to cítil tím víc nejedl,v roce měl o něco málo víc než Terezka teď v půl roce a kdyby jste viděli jaký je to dnes chlap tak by to nikdo nepoznal ~;).
Ale holky ty noci Vám fakt nezávidím,Terezka i když zakňourá stačí jí dudlík nebo čaj a spí se dál. Chodí večer okolo osmé a stává tak v sedm,na toto je fakt zlatá.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 14419  [Dalších 14329 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.