| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 911  [Dalších 841 >>]
miruska.j 55676
28.11.2013 14:56:09
Dnes jsme byli na kontrole a sice má být ještě doma, ale už je na poslech v pořádku. Antibiotika máme asi ještě na zítra - takže týden.

Mrazy pokud vím, se řeší u malých miminek - jinak naše miminka snad můžou bez omezení - ale pokud bude třeba 10°mrazu - tak to ven nepůjdu. A jak píšeš o tom oblékání, tak Vítek se mi taky trochu vzteká, ale když dám čepičku, tak se usměje a je klidnější -asi ví, že půjde ven ~t~

Už někdo taky přikrmujete? Nebo jste všichni kojící? Pokud si dobře pamatuji, tak Janka byla s Elenkou na umělé - co už dáváš za příkrmy, já si polívčičky vařím, ale už si všechno za ty 4 roky nepamatuji.
Libubu 137220
27.11.2013 22:10:48
Mirusko, ať je malý brzy zdravý. Na jak dlouho jste dostali antibiotika? V tomhle počasí se není čemu divit. Alespoň u nás je pěkná zima. Chodím ale s malou ven každý den. Musím se doktorky zeptat, do jaké teploty můžeme ven. Jestli to mám nějak hlídat. Řešily jste to někdy?
Dobrou noc
Libubu 137220
27.11.2013 21:47:04
Ahoj holky.
Nemocím se vyhýbáme, jak můžeme a doufám, že ještě chvíli budeme. Holky, už nevím, která jste psaly, že měly děti 2očkování zároveň. Jak to zvládly? Bez reakce? Nás to čeká příští týden a docela se toho bojím. Máme 2.dávku Hexavkcíny a Prevenar.
Včera začala Lucinka krásně pást koníčky. Ráda si hraje s hrazdičkou a z chlapů je úplně na větvi. :) Stačí, aby se přiblížili, promluvili a malá se řehtá na celé kolo.
Přestalo se jí líbit oblékání ven. Musí to být rychlovka a stejně řve jak tur a nejhůř jsme na tom s čepičkou. Naštěstí se v kočarku za chvíli uklidní. Psala jsem, že bojujeme s dopoledním spaním doma. Jakžtakž se nám to už daří. Většinou potřebuje kontakt, že si přilehnu a usíná u mě. Jindy postačí pohladit přes očíčka a nejzažší varianta je šupnout do korbičky, rozvalit okno a pak už spíme. :)
miruska.j 55676
23.11.2013 9:20:58
Ahoj, tak nachlazení dopadlo špatně - spadlo mu to na průdušky, takže máme antibiotika ~n~ Je to milovník kočárku, takže bude mít smůlu, ale hraje si dost pod hrazdičkou a už si drží i menší hračky, tak ho snad zabavíme. Jak bude mít to užívání, tak bude asi i víc spát.

Na třech měsících jsme měli 5750 g - to by bylo v pohodě - protože ve 2 měsících 5 250 - ale byli jsme tam týden před třetím měsícem a měl jenom 5 500 - takže za 3 týdny 250 - to je na hraně (doktor říkal aspoň 100 za týden) a za další týden přibral 250 - takže to dohnal.

Šíšou myslím tuhou stolici ~t~
Ramatad 78004
22.11.2013 9:47:55
Ahoj holčiny,
omlouvám se, že piši po tak dlouhé době, ale nějak mi to nevycházelo. Malá je čiloučká, včera měla 3 měsíce a váží 4,84 kg a měří 57 cm. Na bříšku chviličku vydrží,krásně si hraje pod hrazdičkou, ale povídání moc nedá.
Chtěla jsem se zeptat, jak často vám dětičky kakají. My máme po každém kojení, možná proto i nepřibírá tak hodně. Nevím.
Jinak večer usíná sama v postýlce a kojení večer máme po 4-5 hodinách, Přes den ji dávám častěji, aby přibírala.
Jinak první očko máme za sebou, zvládly jsme to bez teplot. Naušničky taky ještě nemáme. Krásný den
Radka s Nelinkou
Martysek 135615
21.11.2013 20:05:17
Ahoj mirusko, konečně tě tu taky vítám, chápu, že toho máš dost se třemi dětmi a ještě, když jsou nemocný, škoda, že už musíš přikrmovat asi máš doma nenasytu ~6~ kolik jste měli na 3 měsících?
A nevím jestli jsem jediná ale co je to ta šíša? A co že už mužeš dávat zeleninku? No každej doktor je asi jinej ~g~

la estrella: Ahojky, až budete mít v pátek po náušničkách, dej vědět, jak jste dopadly, já se furt chystám a nemůžu se tam nějak dostat, hlavně taťka doma furt, že je čas atd.....díky a nějakou fotku prosím ~b~

Jinak se holky mějte a ať přežijem tu zimu!!!!!
miruska.j 55676
21.11.2013 13:58:04
Ahoj maminy, zdravím po dlouhé době. V říjnu jsem přestala stíhat, protože jsem musela začít i pracovat s těmi třemi chlapci je to trochu náročnější. První očkování máme také za sebou, ale odnesl to horečkou. Od včera se o nás pokouší první nachlazení - tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Zatím má rýmu a trochu zvýšenou teplotu. Jinak už máme i málo mléka, takže přikrmujeme nutrilonem a od minulého týdne jsme začali i zeleninku - takže to už má pestré a máme za sebou i první šíšu ~t~ Kdyby se někdo divil, tak nám to doporučil pan doktor - že když mám málo mléka, tak se aspoň přes ten oběd natáhne víc, že se teď doporučuje přikrmovat už od 3,5 měsíců i plně kojené děti. Tak snad tím nic nezkazíme.

Mějte se
la estrella 48217
19.11.2013 22:30:10
Ahoj.. jak se všichni máte? trochu nestíhám. Normální situace asi, 3 děti jsou tři děti. Ale je to fajn... Claudie je zlatíčko, hrozně si to užívám, snad to tak zůstane. moc si uvědomuji, jak je všechno křehké a pomíjivé.

na očkování jdeme v pátek a příští týden asi naušnice, pokud vše půjde dobře. Já půjdu na nějaké odběry, jelikož m brní nohy trochu a ruce celkem dost, každé ráno a teď i přes den, tak zjistit, proč.

Budu koukat častěji.. i když ted před vánocemi... chystám s ejiž péci cukroví. Kdybyste někdo měl nějaký zaručený recept na něco moc dobrého, tak sem s ním.
Martysek 135615
16.11.2013 21:33:04
Ahoj holky, jsem ráda, že je nás tu zas chvilku víc a debata nevázne!!!!

A gratuluji oběma k úspěšnému očkování....

Jani: obdivuji, že jsi dala Eli obě injekce najednou, toho já se bála, jak čert kříže a naštěstí to u nás ani nenabízej, tak jsem ráda, my se doma domluvili, že nic navíc dávat nebudem, syn to taky přežil do puberty jen se základem ~6~

Jinak to hrozně letí a kort u Eli, je vlastně jakoby o měsíc starší než Andy, aspoň se od tebe přiučíme, co a jak s papáním ~w~

Andy je poslední dobou nějaká nervózní a děsně uslintaná, snad už nám nelezou zuby, syn je měl taky brzy, už v 5-ti měsících, furt zvedá hlavičku a snaží se přitahovat do sedu, jako by chtěla furt sedět a když ji nenecháme, je vzteklá ~o~

Jinak syn byl ještě v pátek na kontrolní krvi a RTG, tak budu v pondělí volat na výsledky, měl zasažen střed plic a levý roh, asi to bylo horší, než jsem čekala ale už je mu fajn, tak v úterý odjíždí na intr, má co dohánět!!

Tak se maminy držte a brzy zas písněte!!!!
JankaHK 68660
14.11.2013 8:47:26
Ahojda holky,

jeee, to jsem ráda, že se ozvala i Líba :-)

My máme taky první očkování úspěšně za sebou:-) A rovnou dvě, hexavakcínu a synflorix. Elenka neměla vůbec žádnou reakci, odpolko měla výbornou náladu, smála se na nás, ani teplotu neměla.

No jinak my blinkáme stále. Vždycky když si odříhne, tak ji vyteče mléko z pusinky, no a nebo když je na bříšku. A to ji na bříško po jídle už nedávám, ale jen mezi jídlem nebo před dalším jídlem. Kdybych ji v průběhu jídla vzala flašku a nechala jí odříhnout, tak to by vzteky vyblinkala všechno, co do tý doby vypila. Musí sát až do té doby, než je flaška prázdná.

Jak jsme byly u doktorky, tak prý jestli už jsem začala s příkrmy. U nekojených dětí se prý musí začít nejpozději od ukončeného pátého měsíce, a to máme za 14 dnů. Tak už možná o víkendu uvařím mrkvičku ~w~ Teda pokud nám sundá taťka židličku z půdy. Ve vajíčku se mi ji krmit nechce, abych ho pak nemusela hned prát.

No jinak mně chybí do původní váhy 1,5 kg, takže super :-) A jde to samo. Jak byl teď Kuba doma, tak jsem se nezastavila, běhala jsem od jednoho k druhýmu, tak jsem neměla čas ani mlsat:-) No nijak já už občas cvičím, jednou týdně chodím na pilates. Tělocvičnu mám 200m do baráku. I když teď jsem tam dva týdny za sebou nebyla - migréna ~n~ Po druhým porodu se mi migrény zhoršily. No ale doma necvičím, doma se nedonutím.

Jeee, tak to je super, že už máš synka skoro zdravýho. Však Kuba byl doma taky pořádně dlouho, dneska šel prvně do školky.

tak zatím papaaa ~3~
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 911  [Dalších 841 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.