| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 911  [Dalších 821 >>]
Libubu 137220
26.10.2013 22:36:12
Ahoj holky.
Po dlouhé době se taky ozývám. S tím internetem přes mobil je to na prdlačku... Koukám, že se miminkům daří, krásně rostou a prospívají. Teď ve středu budeme mít 8týdnů. Když jsme byly u paní doktorky v 6týdnech, tak Lucinka vážila 4520g a měřila 57cm. Pěkně papá, daří se nám plně kojit, za co jsem moc ráda. Jen nám dělá problémy odříhnutí. Moc se nám to nedaří a když už, tak si stejně i po čase ublinkne. Snad už nám to brzy přejde.
Nemáte holky nějaký tip na usínání doma přes den. Byly krásné dny, tak jsme je zatím trávily venku, ale brzy začne být škaredě. Lucinka mi doma usnula asi 3x a to bych řekla, že omylem na chvilku. Dnes jsme se o to pokusili cíleně. Chuděrka strašně plakala, až nakonec usnula. Bylo mi jí ale líto. Myslíte, že máme vydržet, že se to naučí a časem pochopí? Bohužel nemáme balkon :(
Jinak v noci nám krásně spinká. Máme dlouhé usínání, protože najídáme na celou noc, takže krmíme na 3x a pak teprve kolem 9hod usínáme. Budí se občas mezi 2-3hod a nebo až mezi 5-6hod.
Kombinujeme všechny možnosti - papírové plenky, když jsme doma látkové a i bezplenkovou, že chodíme čůrat a kakat do umyvadla.
Snažím se nahrát fotky. Snad se mi to konečně podařilo. ~5~

http://lucinkafi.rajce.idnes.cz/Lucinka_4.9.2013

Opatrujte se a užívejte sluníčka ~z~
Martysek 135615
23.10.2013 12:49:45
Ahojky,
tak to je fajn, že cibule zabrala? Já bych se bála, že po ní bude nafouklá??

A na pasení jsem ani nevěděla, že je nějaké cvičení, syn taky pěkně pásl, za to teď je línej, jako prase a furt sedí u pc, děsná doba!!! (na zabití) ~o~

My jdem do poradny 5.11, tak jsem taky zvědavá, co bude nového a hlavně, jestli už bude očkování??? ~Rv

Jsem ráda, že to spaní je normální, holt si ho schovávají na noc, v noci je to u nás taky dobrý, nabaští se a buď u toho usne nebo je za chvíli tuhá, vstává pak kolem osmé, tak to se dá ~6~
Za to večer, teď má zas období řevu, každý večer už 3.den, po šesté hodině řve a řve a usne až ve čvrt na devět ~p~ ale zajímavý, že ve vaničce je zlatá, to se může venku 100x vztekat a šup do vody a je vysmátá...~g~ taky mají vaše dětičky rády vodu?

Užijte hezkého dne, i když včera bylo lépe!!! ~3~
JankaHK 68660
22.10.2013 11:11:53
ahojda,

tak už dáváme od víkendu rukavičky taky, a i slabší bavlněnou čepičku. Máme v ložnici taky zimu. Kašel už nemáme, dávala jsem Elence štávu z cibule a jak vidět, tak to pomohlo :-)

Za to s Kubou jsem byla ráno u doktorky, angína, takže má antibiotika. Tak jsem ptala i na to pasení. Říkala, že příští týden, až přijdeme do poradny, že na ni koukne, a že nás když tak pošle do stacionáře, že nám tak ukážou nějaký cviky. Sice nám doktorka na neurologii řekla, že to co umí, že odpovídá věku, ale Kuba už nádherně pásl na třech měsících. No jak je vidět, tak ta naše ženská nebude moc na pohyb, ale na povídání ~b~ taky povídáme pořád grrrr, u toho se směje. No a když ji dám v její dobré náladě na bříško, tak ji tím akorát naštvu a začne brečet.

My přes den taky moc nespíme, ale v noci spí v kuse i 12 i 13 hodin. No spí, probudí se v noci, ale úplně ji stačí, že si začne povídat, a pak zase usne.
Martysek 135615
20.10.2013 21:35:53
Ahoj Jani, to pasení přijde a nebo ti rovnou bude sedět, dětičky jsou nevyspitatelné ~t~ a schválně se zeptej doktorky, co ona na to???

Ten kašel mi mrzí, my už máme tu rýmu konečně za sebou, pomáhaj ty rukavičky v noci, má je teplé a jsem ráda, byla furt vzteklá, tak ti držím palce a písni, co ti na to doktorka předepsala.

Jinak Andy od pátku začala supr brebentit, samý agr.... atd a furt je vysmátá, doufám, že jí to dlouho vydrží!!! ~6~ Za to přes den toho moc nenaspí, občas sem tam hoďku a to je vše, jak je na tom Eli?

A co ostatní maminy? Ještě sem chodíte??? Co je nového, jak vám rostou zlatíčka???
JankaHK 68660
19.10.2013 20:07:47
Martýsku, moc děkuji za tipy :-) Na sobě už jsem ji měla, to nezabralo. Hračky před ní dávám, ale taky nic. Zkusím to ještě bez plínky. Dávám ji na bříško tak 3x denně, a pak ještě po koupání, a to je nahatá. No my už tu hlavičku držíme právě docela hezky, jen občas ještě klimbne. Myslela jsem si, že pasením se spíš posilují zádíčka.

Kontrolu máme 29.10. a už nás bude doktorka prvně očkovat. Budu doktorce ale volat, jestli můžeme příjít jiný den, toho 29 jdeme večer na koncert, tak kdyby náhodou měla teplotku nebo byla víc mrzutá, tak bychom museli zůstat doma.

No jinak máme od včera kašel , takovej štěkavej, hrozný, vůbec nevím, kde co chytla. Teplotku naštěstí nemá. Ale jestli bude kašlat i zítra, tak v pondělí zajedu radši k doktorce, ať si ji poslechne.

papa a at všem dětičky hezky rostou a hlavně hodně zdravíčka všem ~3~
Martysek 135615
18.10.2013 19:21:43
Ahoj Jani, teď jsem vyčetla problémy s pasením, máš to zkusit bez plenky nebo si ji dát na sebe a pást, aby na tebe koukala, pak třeba aby koukala na určité věci, co má ráda nebo světlo, televize.....zkus to ~6~
Martysek 135615
18.10.2013 17:38:08
Ahojky, koukám, že fakt my dvě nezklamem a co Miruska, ta se taky občas hlásila????? Co nějaké fotky cvalíka???
S tím pasením je to tak posledních 14 dní, co jí to jde, nutím jí každý den aspoň chvilku ale taky tam dlouho nevydrží, tak musím využít a hned fotit! To se Elli naučí, třeba bude držet hlavičku supr i bez pasení???
Takže koukám, máš taky vzteklounka? Andy když přes den málo spí, tak je večer děsně protivná a ubulená, děs! A dudlík nám přestal asi chutnat, doma teď nějak vůbec a v kočáru to občas zafunguje, že dojedu domů bez řevu ~p~
My jdem za 14 dní už na kontrolu 3 měsíců, tak nevím, jestli už bude očkování, kdy jdeš s Eli?
JankaHK 68660
17.10.2013 19:26:26
Ted koukám na fotky. Martýsku, vy pasete krásně koníčky, Andrejka je fakt šikulka. Nám to pořád nejde, hrozně se na bříšku vzteká. Pak ji z toho vyhládne, začne cucat ručičku a rozbrečí. Uklidní se, až když ji dám najíst.
JankaHK 68660
17.10.2013 13:19:04
Ahojda,

tak koukám, že krom nás dvou sem už nikdo nechodí ~:(

Předevčírem jsem si všimla, že máme hlavičku na jedné straně trošku proleženou. A to se mi zdá, že kouká na obě strany stejně. Takže už jsem začala z jedné strany vypokládat, ale nelíbí se jí to, nelíbí. Už má sílu, tak si stejně lehne, jak potřebuje.

Pořád nedudáme a už mě to štve. Všemi třemi dudáky se dáví. Do něčeho bych jí ho nejradši namočila, ale nevím do čeho, takhle malá nic sladkého ještě nemůže. Budu ráda za tipy :-)

Dá se říct, že Eli kadí každý den, občas obden. A je to žlutý. Když jeden den vynechá, tak je to pak o to větší dávka ~t~

No ty velikosti, to mi povídej. Jsou kousky u čeho je napsaná velikost 56 a ještě to nosíme, ale máme i hadříky, na kterých byla velikost 62 a už je nám to malý. My máme oblečení hodně po Kubovi. Nedávno jsem koupila v Tescu dvě holčičí bodýčka. A na netu dvoje úžasný džínový šaty, jedny tak na rok a jedny tak na rok a půl. Jsou fakt krásný, tak jsem neodolala.

zatím papa a pište pište ~3~
Martysek 135615
14.10.2013 13:32:10
No Jani, ty se máš, tataráček, ten já taky můžu a dlouho jsem ho neměla ~w~ hned, jak budu moct, určitě si taky dám i to pivko, mám ráda buď černé nebo ty ovocný, co nejsou zrovna dvakrát zdravý ~:-D
Jinak malá od narození neměla nějak moc vlásků, tak nám nic nevypadalo ale koukala jsem, že vzadu na týlu, tam to má nějaký vyšoupaný, nevím, proč zrovna tam, spí hlavičkou na straně, holt, jak s ní kýve na ty strany, tak se to vyšoupalo ~b~
Začíná potvůrka vyplazovat jazyk, to jí jde dobře, už začíná něco okoukávat, je s ní už sranda ~6~
Teď měla pár dní nějaký průjmík, úplně žlutá voda, chudák, tak Smecta opět nasazena a snad bude pokoj, nevím, z čeho by to mohla mít?
Eli když baští umělé mléko, má jinou barvu a kadí každý den?
A zjistila jsem, že čísla na oblečkách vůbec neodpovídají velikosti Andy, hlavně takový ty 3-6 měsíců, taky to máte tak? Takže, když něco objednávám po netu, musím brát 6-9 měsíců, to tak odpovídá a to má Andy 62cm ~q~ takže babičky povinně kupují oblečky větší než 80, aby to chvíli vydrželo ~d~
Jinak přeji hezký den, mají být teď poslední, tak vyrazím za chvíli na procházku, mějte se krásně ~3~
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 911  [Dalších 821 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.