| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 568  [Dalších 548 >>]
Miri+L&M&K 53516
14.11.2014 19:29:02
Zuzi, já koukám denně při kojení přes mobil, ale sama se sebou si psát nechci.~j~~j~~j~
Taky to tak mám, ukojim když se vzbudí brzy. Zjistila jsem to, když jsem byla marod a potřebovala jsem ležet ;-)
S tím buzením v noci. Dělá to i přes den? Používáte dudlík?
Jestli i přes den, tak může mít hlad. Přibírá dobře? Jestli to dělá jen v noci,tak to bych řekla, že už je zlozvyk. Nasadit manžela,až nebude muset ráno vstávat. Ať ho chodí utěšit a nosí ma kojení každé dvě tři hodiny. Dvě tři noci řev a pak by to mělo být ok. Ale jen pohladit, říct spinkej. Chodit k postýlce po třech minutách, po pěti a postupně protahovat pauzy než usne. Nikdy nechovat, nerozsvicovat...tenkrát jsme měli pujcenou knihu Dětská nespavost od Estvilla.
Zuzana
  • 
10.11.2014 11:17:38
No o se to tady děje??? Byla jsem měsíc bez netu, měli jsme pokažený modem a tady se nic nezměnilo??? Asi toho máte hodně, že..

Matoušek zrovna teď spí skoro dvě hodiny. Je to zázrak. Většinou se po 20 minutách probudí a vždycky jsem ho vzala a jelo se dál. Ale zjistila jsem, že se nechá ještě uhoupat (v kočáru) nebo ukojit (v posteli) a pak spí dlouho. Tak alespoň něco udělám, protože by 20minutovky, to byl otřes. Spí už ustáleně 3 x denně. Večer chodí spát mezi 19 - 19,30, později už je otrávený a unavený. Ale budí se tak 10x za noc a z toho už mi hrabe. Nevím, jak z toho ven. Věřím, že kdybych přestala kojit (což ale nechci), tak se budit přestane. Ač třetí dítě, blbá jsem furt stejně - nevím, jak na něj~n~.
Jinak se přetáčí na břicho, ale zpět už ne, jen někdy náhodou. Takže na břiše zuří, že nemůže nic dělat ~8~. Ale strká si zdatně kolínka pod bříško, tak už je jen otázkou času, kdy se začne pohybovat a já si oddechnu. Přijde mi toto období jako nejdebilnější - nechce ležet, ale neumí se přesouvat. Tak řve ~t~.

Doufám, že alespoň někdo odepíše!!!

Jo a měli jsme hromadně neštovice, poslední je chytl M. a průběh parádní, pohodička. A je to za náma ~g~
Miri+L&M&K 53516
1.10.2014 21:34:41
Zuzi, jsi mě pobavila tou předposlední větou: ...snažím se, aby to bylo v pohodě a bez spěchu.
To já nějak nedávám ~j~ Protože si přijdu jak kolovrátek. Oblíkej se, už máš to triko? Ty ještě nemáš ponožky. Odneste si to nádobí po snídani...vyčistit zuby. Co chceš k snídani? A neříkej, že nevíš...a pořád dokola. Ráno vodí manžel, odpoledne chodím já. Nyní je manžel na dva týdny mimo město, dorazí jen na víkend. Tak vodí sousedka se svým klukem do školy a mamka do školky. Akorát zítra nemůže, tak musím jít já. Snad to nebude se řevem jako dnes. Jakmile je vyspalá, je děs jí dát do kočáru. Nechce tam být ~a~
Ty blechy je tedy hrůza, kde se tam pořád berou...už je máte pryč? Pomohla firma?
Alespoň, že na mimčo nejdou. Škoda, že neexistují i obojky pro lidi...třeba náramek proti blechám ~t~. By pochcípali hlady.
Režimová jsem u nás hlavně já, manžel už tolik ne. Jak tu nyní není, tak krásně dám malou spát v osm, kluci hned po zprávách před půl devátou, ráno v 6,40 vstaneme a bez řevu, bez keců. Jakmile se jim to párkrát poruší, tak to je na nervy s nima. I jsem v klidu dnes malou vykoupala, i když zrovna v tu dobu Lukášek zvracel, protože měl zase migrénu. Tak jsem tam jít nemohla, musel fungovat Marťa.~R^
Příští úterý jdeme na tříměsíční, tak jsem zvědavá, kolik Kačka přibrala...ale nevypadá, že by strádala.
A dík za kompliment...jak všichni vidíte podobu, já jak je znám, tak vím, že je každý jiný ~;) Marťa snědej i v zimě, Lukáš světlý s pihami pod očima. To samé vlasy. Jeden nos pršák, druhý ne. Jeden velký odstávací uši, druhej malý. Jeden skoro černý oči, druhej zelenohnědý. Lukáš mohutnější kostra, Marťa drobnější...ale na fotkách jsou si hodně podobní, to je fakt. To ty detaily skryje :-)
A než se povedla nějaká ucházející fotka...to byl taky nadlidský výkon. Buď jeden koukal jinam, nebo se šklebili, pak se zase Kačka nechtěla usmát. Dělali jsme na ní blbinky...jak paka ~t~
Zuzaniela 76377
24.9.2014 14:29:22
Miri, máš fakt krásné děti. Si je tady prohlížím a usmívám se :-). Je srandovní, jak jsou si hodně podobní. Musím taky vytvořit takovou fotku. To by mě nenapadlo to tak napolohovat.

U nás dobrý, jen se v baráku potýkáme s blechama - nejspíš od psice, která hárala a za plotem ji pořád ošahával takový zablešený úchylák, na kterého majitelé prdí.
Už se to táhne cca 14 dní, pořád luxuju, peru, žehlím, převlíkám, vytřepávám, vystříkávám, no hrůza. Fakt nedělám celé dny nic jiného. Dnes jsem se opět vzbudila dokousaná a zavolala deratizační firmu. Za chvilku jsou tady. Majitel říkal, že to, co je letos, ještě nikdy nezažil. Že mají spousty zakázek na blechy. ~n~~n~ Je to hnus :-©:-©. Připadám si jak nějaké prase, které neuklízí ~n~~n~. A psa už bez obojku proti blechám nechci vidět.

Malý roste, je s ním legrace (je zajímavé, že na něj a na chlapa by sfině nejdou, což jsem šťastná!!!!!, neumím si představit zeštípané ještě mimino ~n~~n~~n~).
Je hodný, ale je strašně moc režimový. Holky takové vůbec nebyly, bylo jim jedno, v kolik se co děje, kdy jdou spát, atd. Matouškovi to přetáhneme a jsme všichni v prdeli, jak nám to dá potom sežrat ~t~~t~. Hladíme, nosíme, konejšíme.
Usíná většinou u prsu. Přes den ho položím do postýlky, kterou má jen dole, abych ho měla kam uložit přes den, a za chvíli přijdu a on sám usne. Takže s uspáváním problém není. Jen konec 4 ráno chce přebalit. To už je klasika. Začne sebou šít, přebalím a spí se dál. Vstává kolem 6,30. Já jdu v klidu dolů, všechno nachystám, pak probudím holky, snažím se, aby to bylo v pohodě a bez spěchu. M. zatím zase usne, tak mladší jde do školky se starší, která jde do školy.
A tak furt dokola ~j~
Miri+L&M&K 53516
23.9.2014 14:40:22
A tahle se mi taky ještě líbí.
Miri+L&M&K 53516
23.9.2014 14:38:51
Tak jak zvládáte školní režim? U nás to zatím docela jde. Jen tu teď nebudu mít dva týdny chlapa, tak si to pěkně užiju. Počasí už je chladné, takže oblíkání je fakt radost...máme to pěkně se řevem. A nošení venku je taky pak za trest ~Rv Starší má 3x týdně fotbal, tak odpoledne ještě běhám sem a tam. Už asi bude chodit sám, i když z toho pořád ještě nemám moc dobrý pocit...pořád ho beru jako malého, i když už mu je osm ~j~
Kačenka už má náušničky, jsou nastřelené, takže v pohodě. Zkusím vložit fotečku těch tašich dětiček.
Nyní už máme opět jiný styl uspávání, nakojím, strčím dudlík, přikryju hlavičku plenou a čekám, až trochu zabere. Občas chce ještě trochu cucnout, ale pak usne. Míč jsme zatím nechali v pohotovosti, ale je to takhle jednodušší. V noci není problém, nakojím, přendám do kolíbky a spí...ťuk ťuk ťuk, raději zaklepu. P
Miri+L&M&K 53516
31.8.2014 10:11:59
Tak nám prázdniny skončily a od zítra to zase začne. Naštěstí děti většinu dní odvede ráno manžel, na mě budou odpoledne. Luky bude chodit do předškolní třídy, do stejné co chodil Marťa. Tak budou učitelky koukat,že už jim vychováváme dalšího školkáče~;) S tím vstáváním ráno jsem na děti taky zvědavá.
Larinko, hezky to máš zdokumentované~R^, škoda že na fotkách není moc vidět rozdíl v délce dětí. Kačka je o deset cm delší, má 60cm. Upovídaná je a zvědavá jak opice.
Jinak nemá moc ráda kočárek pokud je zrovna vyspalá. Jak nevidí,tak řve. Se řevem tak chodíme téměř vždy, protože když je nevyspalá,tak taky řve a uklidní se až při jízdě v kočárku. Tak o nás ví vždy celý panelák. Venku se nesmíme zastavovat a když už, tak pořád houpat, jinak hned řve. Doufám, že se to do zimy změní, jinak jsem zvědavá jak to budeme dělat ve školce.
Zuzanielo, pro uklidnění, dnes jsme vstávali v noci 3x~j~ Ale asi roste, poslední dva dny skoro pořád spala, usínala i ve vajíčku v hluku, což jinak neznáme a často jedla. Mám zase hodně nalitý prsa. Dnes jsem vytřídila hromadu věcí.
Jinak z pátka na sobotu nám Marťa prozvracel, střevní viroza, tak snad se Kačka nenakazila.
Larinka+3svišti 55666
27.8.2014 21:29:34
A když tak dočítám poslední příspěvky - spaní v noci celkem ujde. Chodí spát kolem půl deváté, to se nakojí a pak se budí mezi 1-3, potom jede svou klasiku buzení po dvou až třech hodinách. Ráno vstáváme teď kolem půl osmý, ale to nám už v pondělí skončí a budem se muset všichni naučit vstávat minimálně o hodinu dřív.

Zuby-doufám, že ještě chvíli nebudou, starším rostly mezi 8 a 9 měsícem, takže teď počítám, že by to mohlo být podobné.

Jinak u nás jsme si užili před necelými 14dny silný bojkot kojení společně s růstovým spurtem, takže to byly parádní nervy. Naštěstí se to srovnalo a už je zase "normální" :-). V pondělí jsme byli píchnout náušničky, tak už z ní máme regulérní slečnu a snad si jí konečně nebudou plést z chlapečkem, když má ten modrý kočárek ~t~
Larinka+3svišti 55666
27.8.2014 21:26:01
Ahoj ženský!

Letím vás jen v rychlosti pozdravit-prázdniny u konce, utekly jako voda, miminka nám rostou a já mám pocit, že nic nestíhám ~b~

Tak vám sem aspoň hodím malou tapetku naší nejmladší-nezdá se to, ale roste jako z vody a ani se nenadějem a z miminka bude batole ~a~

Zuzaniela 76377
27.8.2014 17:41:38
Osm hodin?????~q~~q~ Týý vole, ty se máš!!!~z~~z~ Já kojím minimálně v noci třikrát. A ještě poslední dobou, když je moc pročůraný, tak se mu to nelíbí a přebaluju v noci.
Přes den je to se spaním ještě chaos, většinou si dá dvě krátké spaní a dvě dlouhé.
Spát chodí kol osmé.

Kanavit nekapeme, to mu něco píchli v porodnici a nemusí se kapat. Je to zatím jen někde říkala dětská.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 568  [Dalších 548 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.