| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Lázně a ozdravovny

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 4894  [Dalších 4864 >>]
magrata1 95172
31.7.2025 14:41:43
Pokud se nemýlím, na rehabilitace má nárok každý s pohybovými problémy. Vypisuje praktický lékař. Bez rehabilitací je velmi malá pravděpodobnost dostat lázně. Já toho nevyužívám, chodím soukromě, protože fakt nebudu mít každý rok 3 měsíce neschopenku nebo propustky. Rehabilitace ve špitále 3x týdně, obvykle jedna až dvě procedury, dvě hodina čekání. Můj stav to ještě zhoršuje, protože když čekám 2 hod. na 10 min., mám z toho takové nas.ání, že se mi zablokuje i to, co mám jinak s Bechtěrevem v pohodě. Takže si zaplatím 1000,- za hodinu fyzioterapie, mám tam skvělou péči, která mi pomáhá, nepřijdu o nervy a peníze za cestu, parkovné, nemocenskou. Takže ve výsledku je to pro mě i levnější. A pojišťovna soukromou rehabilitaci, pokud je provedena profesionálem, uznává pro posouzení lázní.
magrata1 95172
31.7.2025 14:31:45
Zkusila bych babi objednat na revmatologii. Pokud bude mít nějaké revmatické onemocnění, je velká pravděpodobnost dostat lázně.
K_at 121378
31.7.2025 13:56:34
Gábi, to si děláš srandu?!
Okolík 129526
31.7.2025 13:34:05
Gábi, možná bys měla začít tím, že když jsi nemocná, budeš na neschopence. Pak bude mít pojistovna podklady pro lázeňskou péči ~d~
Gabi.Zlopocasna+3 149996
31.7.2025 13:29:24
Kat, já mám momentálně sama se sebou špatnou zkušenost. Mám astma, chopn, opakované laryngytidy (obvykle cca 4 týdny, na nemocenskou nechodím), v péči plicniho a alergologa. Tak jsem si říkala, že Luhačovice by byly to pravé ořechové. Všichni souhlasí, ale zaplatit si to mám sama......
karma 94498
31.7.2025 10:38:44
Já bych si platila paní soukromě, ale klidně bych paralelně chtěla fyzioterii na pojištovnu. Zlobí mě, že člověk, který pracoval celý život, ted je potřebný a systém na něj s.re....Senior byl plátce pojištěni. V rehabkách berou většinou přednostně úrazy, akutní, ty chroničtí čekají na vyšetření dýl, ale tak prostě měsíc počkáte. Máte na to nárok! Třeba brácha v Praze ted chodil půl hodiny cvičit "na pojištovnu", půl hodiny fyzioterapeutce doplatil. (pojištovna platí půl hodiny).
K_at 121378
31.7.2025 10:14:12
Karmo, přesně tak. Cvičit. A jak? Když jsou záda jako paragraf a spousta věcí bolí, nebo nejde.

Asi se na to vybodneme. Mamce jsem teď objednávala fyzioterapiei, bolela jí celá noha. A paní pomohla. Hurá.

A domluvím se s ní, pokud bude chtít, přidáme jí na lázně a rehabilitační ppobyt.
karma 94498
31.7.2025 10:09:55
....a objednat se k tamnímu lékaři. Ne každá rehabilitace má doktora, která nemá, potřebuje FT poukaz od doktora, ortopeda, obvodního.
Nebo se objednat tam, kde mají svého rehabilitačního doktora přímo na rehabilitaci. Obvolat i víc zařízení, třeba budete chvíli čekat, ale pak jít přes dr.daného zařízení.
karma 94498
31.7.2025 10:06:12
to řekl ortoped nebo obvodní?
na artrozu se běžně na rehab.chodí, ano, je třeba cvičit i doma, ale řekni, že potřebujete instruktáž atd
FT poukaz (na rehab) může vypsat i obvodní. A jo, elektro je výhodná často pro zařízení, ale trvala bych i na léčebné tv, měkkých technikách. Nenechat se odbýt, třeba jít s babičkou....a třeba změnit lékaře. (S lázněmi papírování, pro lékaře, ale bohužel...). Takže bych se dožadovala
1. rehabilitace ambulantní, včetně LTV
2.vypsání lázní, je li artroza nad stupen 3, býval nárok co 2 roky
Ony dnes jsou i fyzioterapeuti, co chodí za seniorem, ale pokud babička chodí, at chodi.
Doufám klapne, nechcete žádné extrabuřty, je to standardní požadavek
K_at 121378
30.7.2025 23:12:48
Karmo, rehabilitace ve smyslu mafnety atd mamka během let párkrát měla. Když se ptala na rehabilitaci před pár lety ve smyslu cvičení, dotázala se jí Dr., zda cvičí doma. A bylo.

Myslím, že když bude chtít, tak se složíme a doplatime něco. Když by jí to mělo aspoň trochu ulevit....
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 4894  [Dalších 4864 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.