| Dari79 | 114243 |
|
30.7.2025 22:57:43
KOlega (50 let) jde na podzim na výměnu kyčle (holt sportovec) a lázně už má dopředu - buď schválené nebo od doktora jednoznačně slíbené, nevím... Právě hlásil, že bude mimo na operaci, pak na ty lázně, atd.
Tj. ten to ví i dopředu, i kam pojede, i na jak zhruba dlouho - hlásil prostě, jak dlouho nebude moct aktivně pracovat (jen holt "home office" z lázní...) doteď - dokud jen chodil na ty různé rázové vlny a rehabilitace, tak nejel nikam. A přitom mladej chlap... |
| Abigail* | 76789 |
|
|
30.7.2025 21:32:54
Táta teď dostal lázně po totální endoprotéze kolene, u kadeřnice jsem potkala paní po stejné operaci, kdy jí její lékař řekl, že nejsou peníze a že to rozchodí
![]() |
| karma | 94498 |
|
30.7.2025 21:29:59
změnit ortopeda?
|
| karma | 94498 |
|
30.7.2025 21:25:26
indikuje lékař, jak někdo psal, artroza od 3.stupně. Nesmí mít kontraindikace. Myslím podmínkou je absolvovat ambulantní rehabilitaci před lázněmi - dřiv tak bylo.
Každé lázně mají nějaký typ diagnoz (některé dýchací, některé pohybové), musíš najít "svou" diagnozu, do žádosti se psávaly 2 místa s danou dg, pojištovna měla nějakou dobu na schválení žádosti (okolo měsíce). Tak nějak bylo 2 roky zpět. |
| Scarlett O´Hara | 142303 |
|
|
30.7.2025 20:39:31
a jinak ano - je potřeba pravidelně docházet k odbornému lékaři a něco dělat pro lepší stav - v doporučení těch lázní mi rehabilitační vyloženě napsala, že ambulantní rehabilitace měla přínos.
Lázeňský lékař mi pak přímo řekl, že s mojí diagnozou mám nárok na lázně každé 2 roky a že mám jezdit, že není důvod, aby mi to revizní lékař neschálil. A ty lázně byly super, určitě pojedu zas :) |
| Scarlett O´Hara | 142303 |
|
|
30.7.2025 20:32:23
Kat, já byla před půl rokem s artrózou 3. st - objektivně mi taky "nic moc" není, pokud nemám ataku, tak víceméně normálně chodím a funguju téměř bez omezení. Jela jsem tam proto, aby mi to co nejdéle vydrželo (když mám blbé období, tak sotva lezu, nespím - naštěstí se to vždy po čase nějak překlopilo do normálna).
Ortoped mi řekl, že pro mně jsou lázně zbytečné, že se to píše až po operaci. šla jsem tedy k rehabilitační dr a ta mi je doporučila (po absolvování ambulantní rehabilitace - to je podmínka) bez problémů. Do lékařské zprávy napsala, že doporučuje komplexní lázeňský pobyt, diagnóza XY. Žádost samotnou vypsala praktická dr, přikládala se zpráva z ortopedie (kde je popsán stupeň artrozy a stav kloubu), zpráva doporučující od rehabilitační dr. Posílala jsem to (sama) na moji ZP, tam to revizní lékař schválil do pár dnů. Možná má babi nějaké kontraindikace? Tady máš komplet seznam, kdy je nárok - https://mzd.gov.cz/wp-content/uploads/2020/07/Material-k-aplikaci-zak.-upr.-v-oblasti-poskytovani-LLRP.pdf |
| K_at | 121378 |
|
30.7.2025 20:18:34
Vítr, to je teda fakt hitparáda.
Vlad, děkuji. |
| K_at | 121378 |
|
30.7.2025 20:12:22
Lenko, stupeň vůbec nevím. Děkuji za informaci. Zjistím.
|
| LenkaMad | 56223 |
|
|
30.7.2025 19:51:21
Na artrózu jde dostat lázně od 3.stupně, to by jí měli na ortopedii napsat 🤔
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
30.7.2025 19:43:30
Kolegyně mladší než já jezdí každý rok. Obecně si stěžuje na koleno, ale žádná zjevná omezení pohybu nemá, jezdí na koni, tancuje…
Druhá kolegyně je po operaci páteře, nemůže ani sedět v autobuse, aby mohla fungovat, používá nálepky s opiáty. No a nic. Pořád nemá ani invalidní, i když každý rok marodí několik měsíců, protože už prostě bolestí nemůže. Nebýt prázdnin, promarodila by tak pul roku. |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.