| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Těhotenská cukrovka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6850  [Dalších 6770 >>]
Chrysantéma 100475
21.8.2014 13:33:21
Vznik těhotenské cukrovky nesouvisí s výskytem cukrovky kteréhokoliv typu v rodině...Těhotenská cukrovka je způsobená činností hormonů placenty,které blokují práci slinivky...ve chvíli,kdy placenta přestává postupně pracovat(před porodem)se glykemie snižujePpokud jsi např.na inzulínu kvůli těhotenské cukrovce,ten se rapidně snižuje,nebo se jde k porodu už jen s dietou...
M a 2
  • 
21.8.2014 13:30:42
V prvním těhu jsem měla jen někde u hranice/nebo těsně nad hranicí hodnotu po hodině myslím. Doktor mi tvrdil, že to nic není...ale na dia (tu normální na maloměstě) mě poslal...a byla z toho šílenost s cukrovkou, tlakem, hospitalizacema, práškama, akutním císařem atd :(.

Druhé už jsem si ošeéfovala sama a přestože možná hodnoty byly ještě vyšší (těžko říct, když jediná hodnota byla 11 jednotek při měření spolubydlící v první těhu....), inzulín, tak tlak se udržel přesně na hranici takže jsem léky nedostávala, těhu bylo mnohem lepší pro mimi (pro mě taky děs jinak) a skončil hezkým porodem a bez stresujících hospitalizací a akutního vození do nemocnice v noci :(.

ChemicalJane + 4 86738
21.8.2014 13:29:54
předpokládám, že jak laboratoř, tak tvůj doktor vědí co dělají. NEvím tedy jak moc se od toho loňska ty hodnoty změnili, já na lačno měla taky něco 5,4, měla sjem to hraniční, po vypití bylo vše v normě. Problém jsem měla až na samém konci těhotenství, že dítě mělo mít větší pupek, tak mě na nějaký vyšetření krve na glykémii a další nějaký faktory posílali urgentně v nemocnici znovu, ale neprokázalo se to, o pár dní později mělo dítko zuž zase bříško normálně veliké.

byla bych v klidu, pro tvůj lepší pocit bych klidně začala jíst zdravěji, nějaký ten pohyb...
M a 2
  • 
21.8.2014 13:24:14
Na doktory bych se až tak nespoléhala.... první těhu, OGTT těhu cukrovka (26 let, cukrovku nikdo v rodině nemá, já sportovní...prostě to zachytil náhodně plošný test).

První těhu skončilo akutním císařem pro vysoký krevní tlak, dítko v 37 týdnu 2600g malinaká a hubená. Cukrovku celou dobu těhotenství nikdo neřešil!!! V poradně jsem byla dle jejich plánu jednou, pak už jsem pendlovala mezi nemocnicemi s akutními hospitalizacemi a každému byla cukrovka putna, já to neřešila, protože jsem nevěděla. Glukometr mi nikdo nedal (ani jsem o té možnosti nevěděla), po jídle mi bývalo zle...až při druhém těhu jsem už věděla, že jakmile u mě stoupne hodnota nad těch 7-9 je mi zle. Jo a skončilo to vysokým tlakem, podle mě z cukrovky na kterou všichni kompetentní prděli.... druhé těhu začínalo tak samo. OGTT jsem si vyžádala o měsíc dříve, protože mi z jídla začínalo být zle (klasika jak je to nad 7 je mi špatně, špatně se mi dýchá...), vyšel negativně, i tak jsme chtěla do těhotenské dia poradny, dívali se na mě jak na blázna. Ale já nechtěla liknavostí lékařů mít opět vysoký tlak a akutní hospitalizace v noci a konec těhu na práškách, ohrožení miminka a další císař. Druhý OGTT v klasickém termínu už cukrovku jasně ukázal, zkolabovala jsem při něm. Dostala jsem glukometr, měřila...dieta nezabrala a já skončila na inzulinu ráno. Přestalo mi být po jídlech zle.... (jaký div, že...) dítko se narodilo 3kg, v po hodě v 38 týdnu po krásném porodu, pohodovém. Ale mělo hypoglykémii :(.

Jinak v porodnici s prvním (krajská rizikovka) nikoho dieta netankovala nijak moc...nějaké vysvětlení proč co a jak nic, před těmi 6-ti lety jsem toho asi neuměla tolik pohledat na netu a doktorům věřila... a pamatuji, jak mi spolukolegyně cukrovkářka měřila po jídle hodnotu a já měla 11....chudák miminko :(. Říkala jsem to tam tenkrát a nikoho to nenankovalo...a tyhle hodnoty jsem měla po každém jídle, protože mi prostě při vyšších hodnotách je tak podivně "zle" ..a to mi bývalo vždycky ve vyšším stupni těhu :(.

Takže já bych si v 30týdnu zašla na OGTT jako samoplátce a pokud ti to vyjde znovu, tak se nekomprmisně dostavila do nějaké dobré dia těhotenské poradny a nenechala se odbýt a samo nastudovala. U většiny lidí zabere dieta, mě by asi nepomohla ani prvně kde ty skončilo neslavně a naštěstí dítko je ok, ale už bych to zažít nechtěla :(. Druhé to mělo mnohem pohodovější, s méně stresem a mohlo se narodit normálně přirozeně.
Cimbur 64764
21.8.2014 13:05:05
Nestresuj se. Při své povaze bych se tím dále nezabývala, a to jsem lékařka. Stres se do hodnoty ranní glykémie může promítnout. Navíc každá laboratoř má své referenční hodnoty, do kterých se promítají její specifické podmínky.
x x 15263
21.8.2014 11:50:33
5,5 je sice dost, ale prstu jsou opravdu velké odcchylky, zkoušela jsem to, píchla jsem jednou a 4,5 a píchla jsem podruhé a 5,3, tak si vyber. Rozdíl byl cca 2 minuty.
x x 15263
21.8.2014 11:48:41
Zkus jinou nemocnici i za cenu toho, že tam pojedeš. U nás ve Znojmě stačí když tam naklušeš ráno v 7 a řekneš že chceš OGTT jako samoplátce, pošlou Tě na kasu a už jedeš.
Františka85 108823
21.8.2014 11:47:26
Jako samoplátce všemi deseti :)
Františka85 108823
21.8.2014 11:41:51
Důvěřovala bych laborce a gynekoložce, že je vše v pořádku. Mají bohaté zkušenosti. Za novými tabulkami klidně může stát byznys. Ty poradny musí najít cestu, jak z pojišťoven nebo samoplátců tahat peníze.
hanah
  • 
21.8.2014 10:21:05
Nečetla jsem všechno ale měření glukometrem není přesné.

http://www.abbottdiabetescare.cz/App_Publisher/UserFiles/Articles/diabetescare/spravnost_mereni_23_1.pdf
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6850  [Dalších 6770 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.