| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Gramatické okénko

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 12228  [Dalších 12118 >>]
Ropucha + 2 120300
20.12.2024 12:55:46
Aleno, jojo, také považuji za zbytečnou ztrátu času pilovat do nekonečna pýr, Bydžov, babyku, dmýchání... když ta slova děti neznají a setkání s nimi jim v životě hrozí zcela okrajově.

Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
20.12.2024 12:01:17
"zároveň pisateli, který byl nepřesný, dáš nějaké hodnocení, zpravidla hodně negativní, zesměšňující - hele, jde to i bez toho, zkus to někdy"

to mě celkem zaujalo... schválně hledám a nemůžu to hodnocení (u kytky lišky, ani jinde v téhle diskuzi) najít... pomoz mi...
Čumča. 160024
20.12.2024 11:22:48
a jéjej, takže o tom fakt nevíš, napadlo mě, že ti to nedochází, že to není úmysl~d~

ty opravdu často uvádíš věc na pravou míru, ale děláš to tak, že zároveň pisateli, který byl nepřesný, dáš nějaké hodnocení, zpravidla hodně negativní, zesměšňující - hele, jde to i bez toho, zkus to někdy~d~
Alena 129302
20.12.2024 11:19:45
"Ale aktivní znalost resp. neznalost pravopisu těchto slov ani nepovažuji za problém, " to ja take ne, ale venuje se tomu v nekterych skolach neumerne mnoho casu, ktery pak muze chybet jinde.
Alena 129302
20.12.2024 11:11:10
Cumco, na mem prispevku neni ostreho zhola nic, hrozne jsem se tomu rozlisovani sluchem divila, je to jak zjineho sveta (ale to neni urazlive, je to jen konstatovani). Nejsem zvykla cpat do textu hromady smajliku.
Jestli v tom ctes nejake ponizovani ( to uz je uplne absurdni), tak je tvuj vyklad textu.
Čumča. 160024
20.12.2024 11:08:17
vyprávěla mi učitelka, co učila moje děti, že dennodenně prvňáčkům vysvětluje česká slova - taková, co jsou v prvouce a písance (už v první třídě~e~) - díky bohu za interaktivní tabuli, třeba u toho pýru dětem hned ukáže fotku té traviny
Čumča. 160024
20.12.2024 10:59:54
Aleno, proč jsi vždycky (ale opravdu vždycky) taaaak strašně ostrá, když někomu oponuješ? Neumíš nesouhlas vyjádřit nijak jinak než tak, že dotyčného ponižuješ, zesměšňuješ...Ty si sem nechodíš povídat, ale chodíš vymýtit faktické Schlamperei~d~

Copilot: V některých moravských nářečích skutečně existuje rozdíl ve výslovnosti mezi "i" a "y". Zatímco ve standardní češtině se tyto hlásky vyslovují stejně, některé moravské dialekty zachovávají historický rozdíl, kde "y" může být vyslovováno tvrději než "i"https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_orthography
Muumi 41406
20.12.2024 10:59:54
Když ještě jezdily kloubové Ikarusy, tak u zadních dveří byla cedulka "nouzový vipinač je pod krytem". Tu tam ovšem asi napsali Maďaři:).

Jako letorka jazyků jsem se zcela reálně setkávala s vysokoškolsky vzdělanými lidmi, co například vůbec nechápali, co to je sloveso. Přitom museli odmaturovat z češtiny... To je pak docela potíž, když učíš jazyk, co má v zásadě pevný slovosled, ale vysvětluj pravidlo "sloveso na druhém místě", když ten člověk ve větě sloveso nepozná:).
Ropucha + 2 120300
20.12.2024 10:53:39
Aleno, souhlasím, že dnešní děti už nerozumí některým vyjmenovaným slovům, mimo školu se s nimi nikde nesetkávají. Ale aktivní znalost resp. neznalost pravopisu těchto slov ani nepovažuji za problém, člověk je za celý život pravděpodobně nebude nikdy psát. Ani já jsem myslím nikdy v životě nepotřebovala napsat třeba slovo "pýr" a další. To je podle mě na uvážení učitelů, jak moc se budou soustředit zrovna na tato slova. Podstatné je naučit děti funkční gramotnosti, hlavně číst a číst a co nejvíce správný jazyk "nakoukat" a naposlouchat.
Alena 129302
20.12.2024 10:14:23
“ vidět, viset, vítat, vinit, vinout, viklat, vířit” tohle uz je pro me uplne absurdni, vyroba "antivyjmenovanych slov" jde proti principu slov vyjmenovanych. Deti maji ovladat veskery pravopis do pate tridy a nefunguje to. Vetsina to neni schopna takhle brzy pojmout, stravi se tim more casu a ve vysledku to nadrti uchazeci o viceleta gymnazia, kteri to casto stejne neudrzi. Videla jsem v knihkupectvi karty, ktere "prekladaly" vyjmenovana slova, protoze jim dnesni deti uz casto nerozumi - nepouzivaji slova jako nachomytnout se, mytit, sychravy, takze memoruji slova, ktera nechapou. Myslim, ze dojde k nejakemu pravopisnemu zjednoduseni (tak jako doslo aspon trochu u velkych pismen), nebo bude spatny pravopis neco bezneho.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 12228  [Dalších 12118 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.