| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mám dítě s ženatým mužem

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4955  [Dalších 4855 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
1.4.2022 10:29:29
konzervo, "sladká lež" je cesta do pekel... a čím je dítě starší, tím horší mohou být následky...
stokrát raději bych vysvětlovala, že "on" se rozhodl takto, než že já se rozhodla ti lhát... ~d~
každá provalená lež s sebou nese totiž další otázky "co ještě není pravda?"
Konzerva 153011
1.4.2022 10:09:27
rose,

já bych raději "sladkou" lež než "krutou" pravdu. Za předpokladu, že bych se tu pravdu následně nedozvěděla, což jistotu člověk nemá nikdy, že. A taky nevím, jestli bych jako puberťák měla tendence pátrat nebo bych to vzala a zabývala se jinými věcmi. Jak se tu už psalo, dnes to není žádné trauma nemít otce, na druhou stranu, to, že to okolí bere jako normální a celkem ho to nezajímá, neznamená, že ten otec tomu dítěti nechybí.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
1.4.2022 9:29:47
"Já bejt puberťák tak chci slyšet historku,jak byl táta bezva ale umřel"

a jak by ti bylo, kdybys pak zjistila pravdu?
neumím si vůbec představit, lhát dítěti o něčem tak zásadním, to přece musí narušit důvěru neskutečným způsobem...
být v takové situaci, prostě bych dítěti říkala pravdu, od počátku, úměrně věku, abych se jednou pro vždy vyhnula možnosti "šokujícího odhalení"...
v dnešní době nejrůznějších rodinných uspořádání, nevěřím, že by dítě bylo v nějakém kolektivu jediné, co "nemá tátu", tahle hranice padla už dávno, nehrozí žádné stigma, jako dřív, není před čím ho chránit...
Jerry G. 159407
1.4.2022 9:20:46
Ja byt dite, tak by mne hrozne mrzelo, ze mi matka v tak zasadni veci lhala. To je veci duvery..
Yuki 00,03,07 49504
31.3.2022 22:16:51
Dari, myslím, že se toho ten chlap bál, ani to v něm nevyvolalo zodpovědnost, navíc by si musel přiznat chyby, byla by to pro něho docela divná neznámá situace

bohužel nemyslel na dítě, jenom na sebe, ale to tak bývá, u chlapů častěji
Fern 155759
31.3.2022 21:59:33
Při tom všem lze,jak když tiskne; co bude horší,až si dá jednou tohle jejich dítě vše dohromady? Až se dopidi pravdy? Radši nevědět.
Fern 155759
31.3.2022 21:55:42
Myslím,že si koledujes o velký průšvih,- zahravas si s důvěrou dítěte,jelikož mu hnusne lzes a s jeho otcem v kontaktu navíc jsi.

Jednou mu to muze prozradit i jeho zploditel sám,při jakékoli situaci, to nelze teď vubec předvídat.

Nejlepší by bylo kdyby ani tvůj ex o dítěti vůbec nevedel.No to už nezmenis.

Tvoje škoda a hl.toho ditka,že nezijes uz s nekym jinym,s někým,kdo by to ditko vychovaval a dělal mu otce.
Dari79 114243
31.3.2022 21:44:11
Já si to teda taky myslím.

Dřív nebo později vyjde pravda skutečně najevo a pak to bude dost divný, že matka si tak dlouho vymýšlela a lhala mi...

Pracovně jsem podobnou situaci zažila asi jen jednou, že otcovství bylo určováno soudně u už většího dítěte, matka si byla jistá, otec to popíral, genetika to prokázala... - ačkoli to byl moc hezký a šikovný chlapec, otec se s ním odmítl i jen setkat, že teda když musí, tak teda bude to výživné platit, ale s matkou nechce už ani mluvit a dítě nechce ani vidět... Ten chlapec chápal, že tatínek s nimi nikdy žít nebude, ale nechápal, že ho nechce ani vidět (chlapec chtěl, táta odmítal). Snažila jsem se toho chlapa přemluvit, že ať si s matkou udělali cokoli, to dítě za to nemůže, byl to fakt velmi milý chlapec... Prostě ne... Doufám, že jsem v něm aspoň semínko zasela a že třeba časem ... Chlapce mi bylo strašně líto a opravdu jsem totálně nebyla schopná pochopit, že ten táta to prostě tak strašně odmítá (ani fotku vidět, ani jediné setkání, prostě nic...)
magrata1 95172
31.3.2022 21:32:18
Pravda je samozřejmě nejlepší. Ale kdybych vyloučila možnost pravdy, hned po ní bych vyloučila možnost lži o otci, kterého neznám. Nějak si nedovedu představit, co bych si o takové matce v pubertě myslela, ale dovedu si představit, kam bych ji poslala, kdyby mi třeba chtěla vykládat o tom, že sex patří k lásce nebo nějak moralizovat
Yuki 00,03,07 49504
31.3.2022 21:31:25
zakladatelka nereaguje? doufám, že to není další článek do časopisu, nechám svůj příspěvek smazat
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4955  [Dalších 4855 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.