| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma prvňáka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 33059  [Dalších 32829 >>]
Federika 14090
19.11.2020 15:30:08
Eh, co ty víš, ty děti se ta strašně mění~:-D
Na celé té distanční výuce oceňuju právě to, že se dítě naučilo komunikovat s učiteli a hájit se. Je v šestce-a všechno si vyřídí sama, což loni bylo nemyslitelný.Napíše, podá vysvětlení, napíše svůj názor, obhájí se.
je introvert, taková malá trubka, rozhodně ne sebevědomej ramenáč. Naučila se to právě díky nutnosti při online výuce.
Může dostat pětku. Ale musí vědět proč, co přesně tam měla udělat a musí to bejt pro ni samotnou nějak pozitivní. Jinak je to úplně na houby.
Simeona a 3 68216
19.11.2020 15:29:37
Jj, já se k těm testům dostanu, jednou za čtvrtletí, na třídních schůzkách. Jinak jen prudit učitele mailem hned.
Gajka + 2 13976
19.11.2020 15:27:46
Jestli to dobře čtu, tak zakladatelka píše, že o té "5" to dítě neví, že to jen "pro ní" informace od učitele, že to dítě nezvládá. Takže myslím, že dítě "nervy" nemá. Asi to mohl napsat nějak jinak tj. např. paní xy Váš syn zvládá látku tak na 10% z toho, co ostatní již zvládají....má problémy s rychlostí, on spočítá 2 příklady ostatní mají 15 za stejnou dobu atp...to určitě mohl, ale na druhou stranu pak informaci podal, tak bych to tak nehrotila. U nás byla domluva, že v prvním pololetí dává paní učitelka jen "1" a tam, kde je její podpisy a opravené věci si rodič musí sám udělat obrázek a nebo se ptát. Ale pak si zase jedna maminka skoro stěžovala, že netušila, že dcera vůbec nezvládá, protože nosila jedničky a nebo nic.
Simeona a 3 68216
19.11.2020 15:22:38
Federiko, je jí 11, školu upřímně nenávidí od první třídy :-). Vypadá to, že s tím budeme ještě pár let bojovat a pak jí najdeme nějaký hezký učební obor.
Federika 14090
19.11.2020 15:20:58
Simeono a kolik jí je? Proč nenapíše učitelce sama, že má prostě za to, že nejdůležitější je zpětná vazba, že by ráda věděla,kde dělá chyby,aby se jich příště vyvarovala?
Simeona a 3 68216
19.11.2020 15:18:30
Diva Baro, když se zeptám dítěte, co mělo v písemce špatně, řekne mi, že si to už nepamatuje. Když jí řeknu, ať mi písemku ukáže, řekne, že ji nemá, že ji má někde učitelka.
Takže musím napsat učitelce, abych se dopídila, co děcku nejde (ono se to někdy zjistí při domácí přípravě, jindy ne, její známky jsou úplně nahodilé - zaokrouhlování doma spočítala na 100%, asi 30 příkladů, test měla za 4. Fyziku, na kterou se ani nepodívala za 2 atd., atp.)
Federika 14090
19.11.2020 15:17:51
Já teda dostala v první třídě první den veeeelkou jedničku, křídou na stůl.
Rozbrečela jsem se. Soudružka učitelka nechápala. Řekla jsem jí, že mi rodiče říkali, že budu chodit do školy a budu nosit jedničky. A jak má tu lavici odnést domů??A taky jsem dostala pětku. Z kreslení. Neuměla jsem hezky nakreslit pohraničníka se psem, co hlídá naše hranice.
Simeona a 3 68216
19.11.2020 15:02:58
Jak já nenávidím známkování ! NE a ne a nezvyknu si na to. Co člověku ta známka řekne ? Nic, nevíš, jestli mu to nejde nebo je pomalý. Kdybys dostala od učitele zpětnou vazbu "je pomalý, procvičujte", bylo by hned jasno.

Jinak tedy jo, dcera je taky pomalá a trochu se to lepší, ale potřebuje prostě víc času než jiné děti. S tím se dá hnout jen do určité míry. Každopádně v 1.třídě času dost.
Federika 14090
19.11.2020 14:52:25
Barbar,
v takové škole-respektive u takového učitele-ani ten odklad nepomůže.
Mám tři děti a z toho dvě by pětku v první třídě nezvládly. A nebylo to výchovou.
Nejstarší, aspergerův syndrom, by učitelku zavraždil. A možná všchny okolo~t~ Postřílel, poplival, zahrabal, zadupal.
Mladší y skočil pod auto, totální selhání.
Jen dcera by si klidně nechal vysvětlit, že pětky se v první třídě nedávají, ale budiž, at si pan učitel poslouží.
Hodně pečlivě jsem vybírala školy, pro každé dítě jinou~:-D
Dobrá škola, vhodná pro to dané dítě a hlavně dobrý učitel je výhra!!
Kaliope X 157897
19.11.2020 14:50:31
A věděl syn, že má spočítat co nejvíce příkladů? Nebo zadání bylo počítejte, tak to vyhodnotil, že už to stačí?
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 33059  [Dalších 32829 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.