Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Vera |
• |
13.6.2007 16:59:05
Moje máma nám nikdy žádné zvíře nedovolila. Moc jsem toužila po čemkoliv, co by se dalo hladit. Dnes žiju sama se synem a cokoliv, co přinese domů, to u nás bydlí.
Máme průběžně aspoň jednu kočku, většinou spíš dvě nebo tři. Pokud je dospělý kocour vykastrovaný a pokud se jim mění toaleta, nejsou cítit ani náhodou. Ale chlupy můžu luxovat několikrát denně. Taky se neodhodlám koupit lepší sedačku, protože mám strach, že by jí poškrábali. Nemají tendenci škrábat, ale když na ní vyskočí a mělo by jim to uklouznout, zatnou do ní drápky. Osmáky jsme měli. Nejdřív jednoho. Pak druhého, aby mu nebylo smutno. Výsledkem byly desítky osmáků a osmáčat. Byla jsem šťastná, když se podařilo je rozdat a zlikvidovat. Naprosto všechno rozkousali. Ve zverimexu se nám líbilo mládě fretky. Prodavač nás nechal několikrát si ho pohladit, pochovat. Měli jsme si rozmyslet, jak mu zařídíme bydlení. I přes intenzivní mytí a praní jsme ještě po třech dnech cítili pach z rukou i oblečení, které jsme měli ve zverimexu. Takže nás fretka uzdravila z touhy. Psa naštěstí syn už pustil z hlavy. Byli jsme na dovolené s přáteli. Měli s sebou psíka gaučového. Říkali, že je zvyklý, že je přes den sám. Kdykoliv odešli, Lord počkal pět minut a pak začal naříkat. Vydržel tak celý den. Ani netušili, že Lord neprospí celý den, že je mu moc smutno. Před lety jsme měli pudlíka. Kdykoliv jsme odešli, seděl u dveří a fňukal. Když jsme přišli, asi předpokládal, že odteď se budeme naplno věnovat jeho zábavě. Celé hodiny se domáhal hraní, honění, házení míčku. V posteli jsem si připadala, že se vnucuji do Benova pelíšku. Milé, ale k nevydržení :-) Postupně k nám přiletělo několik opeřených ztracenců: andulky a korely v pohodě. Větší papoušci většinou strašně hulákali. Ale u nich jsem vždycky měla pocit, že potřebují vzdělaného chovatele a tak jsem je vždy někomu takovému dala. Taky ještě máme zakrslého králíka. Minimum starostí, docela přítulný a přitom, když se klec čistí pravidelně, taky bez zápachu. Já bych hlasovala pro kočku (pokud Ti není líto nábytku) nebo pro králíka. |
kalen | 44275 |
13.6.2007 15:16:37
Podle síly fretkového smradu,který se šířil ze sousedovic bytu, jsme poznali kdy bude pršet:-)
Nepomůžou ani ty stoprocentní reklamní osvěžovače,které zaručeně přerazí každý zápach:-) Je to ještě horší. |
PavLen 22.3.04-13.8.06 | 45539 |
13.6.2007 11:33:22
Fretka kouše!!!!Smrdí prý taky.Cítit to jde víc než pes nebo kočka.....Než jsme se poznali z mužem tak žil z holkou co fretku měla a říkal,že by to nechtěl ani zadarmo už.Chodit s tím můžou děti ven na vodítku a není už lepší nejaký psíček gaučový?
|
Gerbi | 55364 |
13.6.2007 11:30:14
kamarádka fretku má v bytě a už by do toho prý nešla. Strašlivě smrdí i když ji často čistí, nejhorší je to prý v létě. My chováme osmáky degu a ty jsou fakt super...je pravda, že máme velkou klec ale čistíme je tak jednou za 3-4 týdny a úplně v pohodě...navíc jsou dobře ochočitelní a strašně chytří, naši slyší na jméno, běhají po bytě( tedy když jsme doma:)), chodí se pomazlit, ale samozřejmě je to musíš naučit...ale je lepší mít alespoň dva, jeden by se trápil(my máme čtyři:))...kdyby jsi chtěla ještě nějaké info tak se klidně ptej:)
|
Jana |
• |
20.5.2007 19:04:02
Ahoj,puberta trvá asi do 1roku.Dá se v pohodě přežít :o))
U nás jsou fretky naučené,že vstávají společně s náma,běhají tak hodinu,pak zalezou a vstávají zase až večer,okolo 19hod. V zimě toho naběhají ještě míň.Mládě bude víc aktivnější,je to stejné jako kotě a štěně. Kdyžtak mi napiš na allergocz@seznam.cz přes týden se na Rodinu moc nedostanu. |
Hanka |
• |
19.5.2007 16:32:07
Jani moc dík.
Už jsem toho přečetla hodně.Navštívit půjdem rodinku co má ted malýa jedno bude asi naše.A to období piberty trvá tak rok ne?nejsem tip který bys ezvířat zbavoval, nedokázala bych to:)A jak tak vypadá dens frtekou a dítětem u vás.a kolik je malý? |
Jana |
• |
19.5.2007 11:36:59
Když jsme malou přinesli z porodnice,tak to na ní fretka zkoušela.... ale brzy bylo vše v pohodě.Ted´ spís musím hlídat malou,aby na fretky nebyla moc divoká :o)) Myslím,že před pořízením fretky by jsi měla někoho,kdo fretky chová navštívit,mládě bývá v pubertě kousavé,dost lidí se fretek pak zbavuje,myslí sí,že to tak bude pořád,ale po pubertě se fretka změní v plyšáka :o)) Teda spíš samečkové,samičky bývají většinou (není to pravidlo) živější.
Jestli by jsi ještě nšco potřebovala,napiš,nebo navštiv forum na fretka.cz tam se dozvíš všechno. |
hanka |
• |
19.5.2007 8:09:10
Jani moc děkujia prosím jak se chovalo dítě a fretka a naopak?
|
Jana |
• |
18.5.2007 19:10:11
Ahoj,
máme celkem 3fretky, jednu jsme už měli,když se nám malá narodila.Pak jsme ještě 2 adoptovali.Nejvíc toho o fretách najdeš na www.fretka.cz nebo se podívej na náš web www.fretky.ic.cz :o)) |
Naudi | 33463 |
1.4.2007 23:50:34
Jsmy, on do postele nesmí, ale kdo to uhlídá?.o)))
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.