Prekvapilo me, ze se zadna z vas nezminuje o žakynkach na Obil. tr., ktere, pokud souhlaite, jsou u vaseho porodu. Ja mela PA i zakynku a byla sem max spokojena. A muzu jen doporucit, aby jste s jeji pritomnosti souhlasily. Uz z toho duvodu, ze vse co se deje, se vsichni snazi delat co mozna nejvice podle ucebnich osnov. Dokonce se me ptali na veci, na ktere se bezne (podle reakci ostatnich rodicek) neptaji. Napr jak reagujete na bolest?, jste mimo, apaticka, vztekla atd. Ja sem naprosto mimo. Proste nevnimam nic. Ani sebe. Takze kdyz sem mela pocit ze musim kazdou chvili od bolesti padnout, vedela PA, ze na me musi mluvit hooodne nahlas, abych vnimala a fakt to zabralo. PA mi podala ruku, abych se ji chytla a kvuli infuzi. Az bylo po vsem vsimla sem si jak s tou rukou trepe a mne si ji. Chudinka, netusila, ze pri sve muší vaze mam od malicka silu v rukach. Taky me stale nabadala at si klidne zakricim, ze to k porodu patri. Coz me taky prekvapilo, ne vsude jsou z tohoto projevu nadseni. Teto moznosti sem teda nevyuzila. Jedine co je neprijemne, ze vas vysetruje jak zakynka tak PA. Takze mate vse 2x.
A sestinedeli? Mela sem stesti ze byl volny dvouluzkovy pokoj. Sestricky docela trpelive. Ja sem drzticka, takze kdyz mi uz nastvane sestra oznamila, ze uz mi nekolikrat ukazovala jak mam odstrikat, kdyz me boli naleta prsa. Oznamila sem ji ze sem asi blba, nebo mi to poradne nevysvetlila, ale at je tak hodna a znovu mi to vysvetli. Ano nastvala se, chytla mi prso, nejspis v domeni, ze se me to dotkne a uz nebudu otravovat, primo na me mi tu spravnou techniku ukazala. Jee to se mi pak ulevilo, kdyz sem konecne odstrikala vic nez par kapek. Verim, ze kdyby mi to ukazala hned, nemusela sem se ji na to ptat tolikrat a ona by nebyla zbytecne nervozni. A takto je to se vsim. Kdyz nas budetuo informovat a konkretne ukazovat, nebude zbytecne dochazet k nervoznim situacim na jedne ci druhe strane. Staci jen chtit. Ale taky sem si vsimla jedne veci, ktera me utkvela v pameti. Byla tam moc ochotna a hodna sestra, ale dost neoblibena u "spolusester". Pripadlo mi ze prave proto, ze je mezi novopecenyma maminkama opevovana, je ostatnima sestrama opovrhovana. Toto chovani si pamatuji ze zakladky, Tak sme se divali na "sprty". Kez by chteli byt vsichni ve zdravotnictvi temi sprty.
Předchozí