Emcak: tak konkrétně SPC Kroměříž opět hrůza, ale nevím, které to bylo, může jich být víc. Z kamarádky syna tam udělali autistu s MR, od Krejčířové bez diagnozy - "jen" náročná povaha. A čím je starší, tím je víc vidět, že Kr. měla pravdu
Že se ještě vracím ke kauze "Krejčířová" Mně se nikdy nestalo, že by mi neodpověděla, at jsem se ptala na jakoukoliv blbost, odepsala. Když syn onemocněl v noci před vyšetřením, psala jsem ji ve dvě ráno, ve čtyři ráno jsem měla odpověd. Když napíšu o víkendu, o víkendu dostanu odpověd. Odepíše i maminkám, které u ní nikdy nebyly a snaží se poradit.
Jestli tohle někomu přijde, že jako dělá "jen" svoji práci, chtěla bych znát víc lidí, kteří si tu svoji práci dělají.
Co se týče diagnostiky, respektive toho času. Ona těch dětí viděla stovky, ne-li tisíce, takže ví, na co se má zaměřit a opravdu rozezná jemné nuance v chování. Není potřeba na diagnostiku x hodin a 10 dotazníků. Ani ty testy DACH apod. nepoužívá, prostě má desetiletí zkušeností s dětma s různými postiženími.
Samozřejmě není Bůh, když si není jistá, tak prostě diagnozu nedá, dítě jde víckrát. Taky se stane, že se někdy netrefí...ale opravdu ta diagnostika je dost přesná.