Přidat odpověď
Moje nejstarší holka měla na jedenáctileté prohlídce 50 kg na 151 cm. Jako lehce oplácaná je, ale tlustá mi nepřipadá, prostě jen není tintítko. Také mám doma jednu vysloveně hubenou (v deseti letech 28 kilo i s oblečením), co se pohybuje na třetím percentilu růstových grafů, jednu zcela průměrnou a jednu, co je tintítko s bříškem.
Nejvíce jí ta, co je zcela průměrná výškově i váhově. Nejméně jí ta nejstarší. Nejvíce se hýbe ta s tím bříškem (atletika, plavání a plus ještě plavání se školou a také nejvíc chodí ven). Ta nejhubenější má nejméně pohybu, jí průměrně a ven ji skoro nedostanu.
U nejstarší se stalo to, že asi před třemi roky začala "vyžírat". Nejdříve sladkosti, pak lednici...nevíme proč a nedokázali jsme to zarazit ani uhlídat. Takže sladkosti už nekupujeme, kapesné má minimální, takže toho moc nekoupí, sama od sebe pije výhradně vodu, jen ráno trochu sladkého čaje a zcela výjimečně nějakou tu limonádu. Jí pravidelně menší porce (vlastně pro ni pořád stejné, nikdy nejedla nijak extra, spíš se mění skladba toho, co jí, dřív třeba vůbec nejedla maso). Není a nikdy nebyla lenoch, v současné době chodí plavat a hraje volejbal. Ještě loni chodila i do toho skautu a na tábory jezdí od první třídy a ráda.
Asi nikdy nebude vysloveně hubená, ale že by se jí děti smály, to ne, má postavu hezky tvarovanou (užší pas, širší boky) a je obratná, takže nemyslím, že je namístě ji "týrat" nějakými dietami.
Moje švagrová měla podobný problém u svého syna s tím vyžíráním, on navíc nechtěl sportovat, takže se postupně dopracoval během puberty skoro k metráku. Nenadělala s tím nic, mohla hlídat stravu, jak chtěla, fakt měli doma hodně přísný režim, což byl zase problém pro druhého syna, hodně aktivního a extrémně hubeného. No a skoro v osmnácti letech synovec sám dospěl k tomu, že s tím něco udělá, nechal se ukecat na doktora a protože sám chtěl, dokázal i sám sebe hlídat s jídlem, začal chodit do posilovny....zhubl a od té doby se, myslím, drží, navíc ho to v posilovně začalo i bavit, co vím...ale dokud sám nechtěl, nefungovalo nic.
Předchozí