Raduno, přesvědčovat Tě nikdo nemůže, ale není to tak hrozné, jak se zdá. Taky jsem se vážení bránila - přece si nebudu jako blbec den dopředu chystat jídlo, že ne? No a vloni jsem dostala od známé, která za něj těžce zaplatila jídelníčky od obezitologa spolu s radami... odpovědělo mi to na mé otazníky, kterých jsem měla dost i po nastudování všeho možného na netu... Navíc, mě úplně dostalo, jak taky může vypadat jídelníček od obezitologa pro člověka, kterému chutná. Už jsem věděla, že nemůžu hubnout s jídelníčkem, kde bude každé druhé jídlo něco, co mi fakt nechutná... já si potřebuju na jídle pochutnat
Opatrně jsem začala tedy chystat jídlo den dopředu. Nasyslila jsem si krabičky lock lock a večer jsem hodinu před spaním místo Rodiny či TV začala vařit, chystat si snídani, svačinu, oběd, svačinu, a pak na doma večeři - u téhle mi stačilo aspoň tušit, co si dám, příp. co si mám druhý den cestou z práce koupit. K tomu jsem přidala pohyb - běhání na elipticalu, plavání (bylo léto), ježdění na kole, chození na dlouhé procházky se psem a dětmi... Týdně jsem letěla s kilem dolů a nabývaly mi svaly, které jsem měla před deseti lety a o kterých jsem už roky nevěděla, že tam jsou. Výsledkem je, že jsem zhubnula JEN pouhých 13 kilo, ale spadla jsem z velikosti 52 ne 42-44 u některých typů kalhot 46. Navíc jsem po pár týdnech opravdu zjistila, že opravdu už jídlo vážit nemusím. Jednak opticky už vím, kolik to je 200g ovoce; jednak už tak nějak tuším, kolik je cca 120g rýže, kolik je cca 300g oběda dle velikosti krabičky... A hlavně - i když jsem si od začátku řekla, že sobota bude moje odměňovací, kdy si s klidem dám buchtu, zákusek, pizzu, cokoliv prostě úplně cokoliv co jí rodina a co já jí připravím, tak jsme nakonec zjistila, že můj žaludek je schopen sníst jen málo z toho, co by oči chtěly
takže jsem si od všech laskomin maximálně uzobnula a výsledkem bylo, že jsem hubnula dál... Podle mě se tomu vážní opravdu bráníš zbytečně! Když to řeknu neotesaně - Ty píšeš, že by ses musela zbláznit, abys vážila jídlo - mně připadáš jako blázen teď, kdy píšeš, že všechno víš, všechno znáš a přitom tomu nejdůležitějšímu se bráníš. K čemu je Ti pekáč buchet na břiše, který kryje špeky? To sama víš, že skoro k ničemu