Přidat odpověď
Nevím, u jakého průměrného supermarketu žiješ ty, ale v žádném z těch našich místních si nemůžu dovolit jen tak nahrnout zboží do košíku s tím, že budu mít drtivou většinu normálních nešizených a nepředražených potravin. Přitom v Německu, Rakousku, Francii či Itálii to dělám zcela běžně – a hodně málokdy se seknu. Z výletů už běžně vozíme auto nacpané trvanlivými potravinami – jsou dobré, kvalitní + ještě ušetříme.
Tuhle jsem třeba courala po Makru asi hodinu a doufala, že najdu jednu konkrétní a nešizenou šťávu (v zahraničním supermarketu běžně několik, v Makru kdysi 1 z cca 7 druhů téhož taky dřív mívali a teď už ani to ne), jedny ne úplně konkrétní, ale aspoň typově podobné cornflakesy a pár dalších věcí – a NIC. I ty sýry už tam raději pečlivě zkoumám, abych zjistila, kde jsou vyrobené, protože stejný obal+polská výroba+o polovinu vyšší cena je prostě strašné chuťové zklamání ve srovnání s originálem ve Francii. V Makru se vybrat dá, ale ani tam se nedá jen tak pohodlně bezmyšlenkovitě nakupovat.
Předchozí