Libíku,
ok, co vsadíš proti mému jogurtu, z domácího kozího mlíka, od nigerijek (6-7% tuku), který se nemusí zahušťovat ničím (ani želatinou, ani přidávaným sušeným mlíkem?
Takže je to kultura + mlíko (s nižším obsahem laktózy, přirozeně homogenizované, vlastnoručně nadojené, od zvířat s nadstandardní péčí a volným výběhem).
Jinak si myslím, že na výběru jogurtů není nic špatně... kdyby to lidi nekupovali, tak se to nevyrábí.
Přijde mi horší průmyslový odpad, systém "kurvítek", kdy člověk vyhazuje každých pár let pračku / myčku / sušičku a kupuje novou... já až do září pekla v troubě z roku 1965. Jako jo, asi nebyla v bio kvalitě, fair trade a woke - ale když si vezmu, že jinde za tu dobu (55 let) vyhodili třeba osm deset trub (na které by se muselo natěžit materiály, vyrobit elektřina na výrobu, musely by se někam dopravit atd.), tak mi furt vychází děsně ekologická a ohleduplná k přírodě...