Přidat odpověď
Oprav mě, jestli se mýlím, ale ta dohoda by platila, pokud by všichni objednali maximum, což se nestalo. Takže snížený objem celkově objednaných dávek snižuje průběžnou rychlost dodávky při "neočekávaných" poklesech dodávky o X%. V Evropě mají méně podaných dávek na 100 000 obyvatel než my některé státy na Balkáně (tuším Severní Makedonie, Albánie, Chorvatsko, Černá Hora a bůhví co Bosna a Hercegovina), Bulharsko, Lotyšsko, Bělorusko a k mému podivu teda Belgie a Nizozemí. Jinak snad na tom už nikdo není hůř než my. V této zemi je cca 3 miliony lidí starších 65 let, a byl jim podán cca 1 milion dávek 3 měsíce po zahájení očkování? Považovat to za úspěch se mi fakt nedaří. A to jsem se nepustila do úvah o jinak rizikových než věkem. Nedostatek dávek, zpomalení dodávek z jakéhokoliv důvodu, hodně podivná prioritizace některých skupin apod. Neříkám, že všechno je vina vlády, dodávky váznou, ale radši bych zplatila 10 milionů vylitých zbytečných vakcín, než životy a peníze, které nás stoji uzavřenía pomalé očkování v současném módu.
Předchozí