Ahoj všem, dívala jsem se na svoji oblíbenou rodinu.cz, jestli se tady neobjeví nějaká reakce na seriál Ordinace v růžové zahradě. Bohužel jsem zatím oba díly prošvihla, ale musím říci, že jsem pěnila už jen při upoutávkách na 1.díl. Takže se dívím, že se kolem toho už nerozpoutala větší diskuse. Nebo jsem to špatně pochopila, že se tu opět ukazují ty nemožné "domarodky", co hazardují se životem svým i svého dítěte? Vyvinul se děj jinak, než jak bylo naznačeno v upoutávce (tj. lékař zachraňuje "ty šílence", co chtěli rodit doma)? Možná je to tak, že alternativní příznivkyně domácích porodů televizi ignorují, proto se tady neobjevila jediná narážka nebo zmínka. Kdoví. Snad na tom nezáleží... ale přece jen je to určitý mediální obraz a je to hodně smutné. Jsem také scenáristka, dokonce jsme se vyskytovaly s autorkou seriálu na stejné škole, škoda jen, že se neznáme víc osobně. No nic, někdy se mi třeba podaří s ní popovídat. Rodila jsem v roce 2001 u Apolináře, hodně jsem na Rodině diskutovala o porodech doma. Moc bych chtěla další dítě a rodit bych chtěla - doma. Závidím všem, které mají pocit, že porodnice jim umožní porod podle vlastních představ. Lucie Konečná, scenáristka Ordinace, k těm ženám asi patří. Nebo jen potřebovala dramatickou situaci, která by zároveň odpovídala většinovému mínění národa. Co myslíte?
P.S. Jak tam mohli to miminko držet tak nešetrně hlavou dolů, to se snad naposledy dělalo v 70.letech, ne? Při natáčení se nesmí ublížit zvířatům - tohle je přípustné?
Předchozí