P5ed mesicem, kdyz jsem se stehovala do Kladna jsem nebyla rozhodnuta, zda porodim tady ci v Praze. Diky tydenni hospitalizaci jsem meladost casu si porodnici prohlednout a poznat jeji personal. A tak bylo rozhodnuto. Porod byl na tolik rychly stejne jako ten prvi, ze vic nez ja byly prekvapene sestricky. Vse probehlo v prijemne atmosfere i kdyz poneku ve specu. Vlstni porodnice je dobre zarizena, samostatne porodni boxy a jeden samostatny pokoj s vanou. Jen nevim proc je urcen pouze pro rodicky s tatinkem u porodu. I ja bzch osobne chtela mit soukromi a pohodli. Nastesti jsem vetsinu casu ztravila na cekacim pokoji a v pohybu mne nikdo neomezoval, jen mi prislo divne, ze sprchy a toalety jsou az na opacnem konci porodniho oddeleni. Take, ale to uz myslim vseobecne, ze porodni asistentky by meli rodicce vice pomahat v relaxaci a ulevach od bolesti a ne vse nechavat na ni a nastupovat az kdyz je porod ve sve temer konecne fazi. Tezko si budete sama masirovat zada apod. Chapu, ze ucast tatinka jim pak ulehcuje praci. Pokud ho pri porodu nechcete nebo on sam nemuze pak si musite pomoci sama. Ale nejsou ony tim skolenym personalem?. Na chovani personalu a pani doktorky si vsak nemuzu stezovat ba naopak. Chlapce mi prilozili jeste na sale a pak jeste jednou po hodine. Stejne tak i na oddeleni, mela jsem nadstandartni pokoj, ktery je velmi dobre zarizen, se vsichni chovali velmi dobre a mile. I kdyz vsude se najdou vyjimky. Po me zkusenosti z Bulovky jsem byla prekvapena milym a vstricnym chovanim detskych sester, ktere vysvetlily vse potrebne a musim priznat, ze bych dal nevim , co kdybych se pri prvnim diteti setkala se stejnym pristupem. Snad protoze je to mala porodnice, nebo na mensim meste se mi vesmes zdal pristum veskereho ydravotnickeho personalu sester i lekaru prijemny a na urovni, mozna i lepsi nez v nekterych porodnicich v Praze.
Předchozí