Dobrý den, pokusím se odpovědět na Vaše otázky podle zkušenosti své a svých známých, které v poslední době v Jičíně rodily.
1/ Když vezmu sebe a své kamarádky, tak je to s nástřihem tak půl napůl. Rutinně ho tedy nedělají, snaží se přistupovat individuálně.
2/ Já osobně jsem s chováním porodní asistetky, porodníka i personálü novorozeneckého oddělení spokojená. Jedné mé kamarádce moc nesedla porodní asistentka.
3/ Miminko mi po porodu dali na břicho, pak ošetřili ve stejné místnosti, v jaké jsem porodila a pak jsme se pokoušeli poprvé nakojit. Pak asi ještě půl hodiny sestřička s Matýskem byla s námi, pak si ho odnesla na oddělení. Já jsem tam jela asi za 2 hodiny, hned mi malého přinesli na další kojení a kdybych chtěla, mohla jsem ho hned mít u sebe - musela bych vyslechnout poučení novorozenecké sestřičky a podepsat nějaký papír o tom poučení. Já jsem ale byla ráda, že si můžu po celé probdělé noci trošku odpočinout a odložila jsem to ještě o pár hodin. Nebyl problém.
4/Tatínek s námi byl po celou dobu porodu, mohl se jít dívat na ošetření miminka na sále, hned mohl fotit a i když já jsem byla ještě na porodním sále, byl se na něj podívat na novorozeneckém oddělení.
Já osobně jsem byla v Jičíně spokojená a doufám, že všechny maminky, které tam přivedou na svět své miminko, budou stejně spokojené a budou si odvážet zdravé miminko Magda
Předchozí