Zdravím všechny "rodinářky".
Na Obilňáku jsem v dubnu letošního roku porodila plánovaným císařským řezem naše zlatíčko Pavlíka. Byla jsem v péči MUDr. Janků, který spolu s vynikajícím MUDr. Kummelem pomohli Pavlíkovi na svět. Celé těhotenství jsem pročítala spousty různých internetových zkušeností s brněnskými porodnicemi a rozhodla jsem se pro Obilňák. Svého rozhodnutí nelituju, naopak všem doporučuju. Podotýkám, že nejsem zaměstnanec Obilňáku ani tam nemám žádnou protekci!
Byla jsem den před přijata na odd.6 - rizikové těhotenství. Velice mě překvapilo, když se mi tam sestřičky představily jménem a podaly mi na uvítání ruku. To samé sestřička, která přišla na noční službu. Ráno za mnou na pokoj přišel vynikající MUDr. Kummel, představil se s tím, že se za 2 hodiny potkáme na operačním sále, a ptal se, jak jsem se vyspala a jak se cítím. Na sále se mnou všichni jednali skvěle. Povídali si se mnou, jakoby se mi ani nevrtali v břiše. Pavlíka mi pak na sále ukázala příjemná Miluška Kameníková, která si se mnou potom při velké vyzitě na odd. šestinedělí povídala tak mile a zúčastněně jako bych byla její jediná pacientka. MUDr. Kummel za mnou přišel ještě odpoledne po císaři na pokoj JIP a díval se mi na jizvu a nakonec za mnou ještě přišel na odd. šestinedělí ten den, kdy nás s Pavlíkem propoušěli domů. Přišel se rozloučit a poptat se, jak se cítím a jak se má Pavlík. Fakt výborný přistup!
Během své hospitalizace jsem se setkala s personálem odd. rizikového těhotenství, pooperačního odd. a odd. šestinedělí a musím přiznat, že jsem byla všude velmi spokojená. Jen jsem nepochopila jednu starší dětskou doktorku, která přišla na pokoj a hned ode dvěří, aniž by cokoliv věděla o našich dětech (byly jsme na pokoji 3 maminky), vykřikovala, kdo má a nemá žloutenku. Mamince, která měla dítě navržené fototerapii řekla, že je chlapeček v pořádku a nám dvěma, co měly miminka bez žloutenky, řekla, že teda žloutenka je vysoká. To jsem dost nepochopila!!!
Jen si teda myslím, že by se mělo více pozornosti věnovat kojení. Techniku přiložení miminka mi nikdo nezkontroloval, o bolavých bradavkách mi sestřička řekla, že je to normální... To je moje výtka.
Jinak Oilňák příště určitě!!!
Předchozí