Milá Petro,
ráda odpovím na Vaše otázky. Při přijetí na porodnické oddělení se mě ujala porodní asistentka, která natáčela ozvy, vše mi vysvětlila a nabídla mi oholení a klystýr. Myslím, že kdybych obě procedury kategoricky odmítla, že mi je nikdo nutit nebude. Ale rozumově chápu účelnost a praktičnost obojího, tak jsem s tím souhlasila. Pak jsme šli s manželem na "hekárnu" - příjemný pokoj se sprchou, skákacím balonem, žebřinami, pohodlným křeslem a CD přehrávačem a také s lůžkem a přístrojem na natáčení ozvů. Všechny výše zmíněné věci jsem mohla dle libosti využívat, porodní asistentka mně několikrát přišla doporučit ještě další sprchování a vysvětlila mi, jak nejlépe využít skákací balon tak, aby porod co nejrychleji pokročil. Mohu opravdu doporučit. A posledních asi 20 minut jsem pak strávila na porodním sále v klasické poloze na porodním stole. Tato poloha mi nevadila, kromě toho mi připadá zbytečné si na těch pár minut vymýšlet nějaké speciální polohy, asi bych ani nevěděla, která by byla ta nejlepší. Po porodu jsem musela 2 hodiny ještě ležet na porodním sále, celou tu dobu tam byl se mnou manžel a skoro celou dobu jsme tam měli i naše miminko. Celý personál byl velmi milý a pozorný a vládla tam pohodová atmosféra.
Vím, že to, co Vám píšu, nemusí platit vždy. Měla jsem to štěstí, že jsem rodila zrovna sama, a že jsem měla štěstí i na lidi. Ale je to moje osobní zkušenost a připadá mi vůči porodnici fér se s ní podělit s ostatními.
Předchozí