Na Obilňáku jsem rodila tento týden. Původně jsem chtěla rodit na Polní (kde jsem rodila před 5 lety), ale tu poněkud nečekaně zavřeli kvůli malování, takže volba padla na Obilňák. Bála jsem se, že je to taková velkovýrobna miminek, ale musím napsat jen samou chválu. Je tedy pravda, že tam mají šílený nátřesk (v době mého porodu se rodilo 50 dětí denně), takže přijímají, až když skoro rodíte, ale mě po třech dnech docela bolestivých stahů praskla voda a hned se dostavily bolesti, takže nás přijali
) Dojeli jsme asi ve 3 ráno, otevřená jsem byla na 5 cm, natočil se monitor a vyřídily v už šílených bolestech administrativní věci a šlo se na box. Na epidurál ani jiné tlumení nebyl čas - na boxu jsem lehla, párkrát zatlačila a malá byla 4:05 na světě! A to podotýkám, že první dítě jsem rodila 37 hodin...Takže bezva. Až na dvě věci - bez nástřihu jsem se docela dost natrhla a nešla ven placenta, takže mě dali celkovou anestezii a dolovali ji manuálně
)
Na šestinedělí to tak pěkné není, to je fakt, byla jsem vděčná aspoň za nějaké lůžko, takže ve 3-lůžkovém pokoji, ale maminy byly fajn. Taky všechny sestřičky byly milé. Sice s trochu rutinním přístupem, ale co už
)
Zkrátka jsme byli spokojení a pokud bych ještě někdy rodila, jako že to nepředpokládám, Obilňák doporučuju.