Ahoj, v benešovské porodnici jsem rodila 5. května 08 poprvé. Manžel mě tam přivezl už kolem půlnoci ze 4. na 5., kdy mi praskla voda. Na příjmu byla porodní asistentka Hlaváčková. Na to, že by tyto osoby měly být budoucí mamince oporou, se tato sestra chovala dost chladně, až lhostejně. Nevím, zda-li je taková stále, nebo jsme si jen nesedly osobnostně jen my dvě, ale každopádně by se měla zachovat profesionálně a tyto pocity potlačit. S kyselým obličejem mě vyšetřovala až do změny směn v 6 ráno, kdy přišla paní asistentka Janáková, která byla naprosto báječná. Toto je osoba na svém místě. Vysvětlila mi, jak mám dýchat, abych si ulevila, po celou dobu se usmívala a měla příjemný tón hlasu. Nakonec mě odrodila paní doktorka Chromjáková, která byla naprosto báječná. Vysvětlila mi přesně, co mám během porodu dělat a kdy. Díky ní jsem měla porod bez komplikací. Terezka měla větší hlavičku, tak musela provézt nástřih, ale sešila to zpět tak bravurně, že není jizvička téměř znát. Maličká se narodila v 7,45. Jinak byl pobyt v této porodnici fajn a vřele ji doporučuji. Personál příjemný - hlavně sestřička v podkolenkách (bohužel neznám jmého, asi také Vlaďka), to je skutečně osoba na pravém místě. Jinak doporučuji i nadstandardní porodní box. Sice stojí 400, ale máte tam své pohodlí. Jen ve vaně nepouštějte trysky - asi je nikdo moc nepoužívá a lítá z nich bordel. A budoucím tatínkům vzkazuji, jděte k porodu s maminkou. Moc jí tím pomůžete. :)