|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 265 [Dalších 245 >>]
|
Nakládaný hermelín | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- 4x hermelín
- 10 kuliček jalovce
- špetka sladké papriky
- špetka pepře
- lžička tymiánu
- špetka rozmarýnu
- 2x bobkový list
- 8 stroužků česneku
- 2x feferonka + orientální koření
- 1x cibule
- 1dcl oleje
nechat 24 hodin uležet |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Burácející hrom - silvestrovská pomazánka | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- půlka středně velkého celeru
- 10dkg nastrouhaného eidamu
- 1 lučina
- 1 majolka
- 2 lžíce worcesteru
Postup:
Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.
Dobrou chuť a veselou noc !! |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kakaová bomba | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Postup:
Svaříme 3 dcl vody + 1 kakao a necháme vychladit.1 máslo, 3 žloutky, 11 dkg cukru moučka - umícháme do pěny. K tomu přidáme 2 balíky dětských kulatých piškotů + vychladlé kakao. Smícháme všechno dohromady.
Srnčí hřbet vyložíme celofánem a do něj uplácáme hmotu. Dáme na 24 hodin do lednice.
Krájíme na plátky a můžeme ozdobit šlehačkou. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sváteční roštěnky | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Postup:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.
Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.
Podáváme se zbylým broskvovým kompotem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mexické maso | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 malá cuketa
- 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
- 1 rajský protlak (větší)
- 1 sterilované červené fazole
- 1 kysaná smetana
- sůl dle chuti
Koření:
1.varianta - trochu skořice
2.varianta - paprika sladká a pálivá
Postup:
Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Silvestrovský punč - 5 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2,5 dl červeného vína
- 2,5 dl bílého vína
- 12 dkg kandovaného cukru
- 2,5 dl vody
- 1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
- 0,5 dl citrónové šťávy
Příprava:
Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku, nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Novoroční punč 8 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 7,5 dl vody nebo slabšího čaje
- 20 dkg cukru
- 3 pomeranče
- 1 citrón
- 2 hřebíčky
- kousek celé skořice
- 0,5 l červeného vína
- 2 dl rumu
Příprava:
Do hrnce nalijeme vodu nebo slabý čaj, přidáme cukr, ze 2 pomerančů a z poloviny citronu ostrouhanou kůru, skořici a hřebíček a asi 5 minut vše povaříme. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno, postavíme na oheň, zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Bowle se šampaňským 10 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2 citróny
- 2 pomeranče
- 500 g zeleného hroznového vína
- 125 g cukru
- 400 g třešní naložených v Maraschinu
- 1 dl Maraschina z třešní
- 1/8 l sherry
- 1/8 l brandy
- 3 láhve šampaňského
Příprava:
Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mandlový likér | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience
- 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka
- mandlový puding
- 1/2 litru rumu
Postup
Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do vody tak, aby byly téměř potopené a vaříme 2 hodiny. Pak plechovky vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme si 1/2 litru pudingu. Při chladnutí jím občas mícháme, aby se netvořil škraloup. Obsah z plechovek vložíme do mixeru, přidáme puding a šleháme. Přiléváme rum. Přelijeme do lahví (množství 1 litr) a hlavně odneseme co nejdříve do sklepa a nejlépe co nejdál, protože velmi láká k ochutnávání. Podáváme vychlazené. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Smrt v sedle | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 0,2 l Coca-coly
- 0,05 l Rumu
- 0,25 l Piva světlého
Postup:
Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 265 [Dalších 245 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|