|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 265 [Dalších 235 >>]
|
Plněný kapr po jihočesku | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- kapr
- česnek
- zeleninová směs (základ je celer, květák a červená kapie - v poměru množství 1:1:1 - vše nakrájíme na kostky) + trochu strouhanky
Postup
Vykuchané půlky kapra nasolíme (doporučuji z čerstvého, mražené nejsou vhodné), okořeníme směsí na ryby a potřeme česnekem. Můžeme vylepšit kousky špeku, mrkví, jablkem - jenom v malém množství.
Směsí naplníme půlky kapra (hodně), přiklopíme a vše zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 60 minut. Podáváme s vekou nebo jiným pečivem.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Plněný vánoční kapr | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- velký kapr
- sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
- 2 vajíčka
- máslo nebo olej
- žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
- 2 rohlíky
Náplň do kapra :
dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.
Postup
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Dalmácká paštičáda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- hovězí maso zadní
- slanina
- celer
- vepřové sádlo
- červené víno
- vinný ocet
- rajčatový protlak
- česnek
- cibule
- hřebíček
- sůl
- pepř
- cukr,muškátový oříšek
- vývar nebo voda
- strouhanka
- těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:
Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.
Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.
Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.
Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky
které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Thajská kuřecí křidélka se zeleninovou rýží | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 12 kuřecích křídel
- 4 stroužky česneku
- barevný drcený pepř
- koriandr
- mletý zázvor.
- sójová omáčka
- 2 lžíce medu
- 100 g kečupu
- grilovací koření
- 400 g rýže
- 100 g zmrazeného hrášku
- 1 červená paprika ,olej
Postup:
Kuřecí křídla omyjeme , okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji . Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu . Troubu předehřejeme na 210 °C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme doměkka a zlatova.
Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky krájenou papriku s hráškem , promícháme s vařenou rýží a podáváme. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řízky naruby | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 6 kuřecích řízků
- sůl, pepř
- olej
- 8 stroužků česneku
- 4 cibule nebo pórky
- 4 vajíčka
- strouhanka
- 30 dkg anglické slaniny
- 30 uzeného sýru (nemusí být)
Postup:
Maso naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme olejem - uložíme do chladu (alespoň 1 hod.). Poté maso obalíme nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích a hned smažíme na oleji.Na dno pekáčku poklademe v tenké vrstvě anglickou slaninu, potom usmažené řízky, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky sýru, řízky,anglickou,... - vrstvíme. Ukončíme plátky anglické slaniny.Přikryjeme a dáme zapéct do trouby na 180 na 20 min. Podáváme teplé s bramborovou kaší, nebo studené s chlebem. Studené krájíme v pekáči jako roládu. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mleté maso s bramborovou kaši | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 750 g mletého masa
- 500 g brambor
- 180 ml mléka
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíci sojové omáčky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky lisovaného česneku
- sůl , pepř , mletá paprika
Postup:
Oloupané brambory nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečte do zlatova cibuli, přidejte maso a duste asi 10 minut. Maso ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravte kaši obvyklým postupem. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně navrstvěte kaši a zapékejte v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.
Dobrou chuť. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sýrová roláda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 2 bal plátkového sýra
- 2 ks taveného měkkého sýra
- 1/8 másla
- 2 kyselé okurky
- 4 vařená vejce
- 20 dkg šunky
- kapie, pažitka, sůl, pepř
Postup:
V horké vodní lázni – nesmí se vařit - rozehřejeme sýr (nejlépe v igelitovém sáčku), vylijeme na prkénko a ihned vyválíme do tvaru obdélníku (50x25) na tenkou placku. Tu poklademe šunkou, rozetřeme připravenou náplň a svineme.Necháme ztuhnout v alobalu. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kapr na jablkách | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 1 kapr
- 100 g slaniny
- 4 jablka
- maggi
- sůl
Postup:
Slaninu nákrájíme na plátky a položíme na zapékací mísu. Na ně dáme osolené porce kapra. Jablky nakrájenými jako na štrůdl rybu zasypeme. Přidáme koření. Pečeme v troubě asi 25 minut. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Vaječný koňak | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 12 žloutků
- 1 l mléka plnotučného
- 1 slazené mléko SALKO
- 1 vanilkový cukr
- ½ l rumu
Postup:
Mléko se převaří a nechá vychladnout .Přidáme 12 žloutků .Rozšleháme a hřejeme do zhoustnutí . Potom vmícháme slazené mléko a po vychladnutí rum. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Banánový punč pro děti | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme)
- 1,5dl teplého mléka
- vanilkový cukr
- strouhaný kokos
Postup:
Banán s mlékem roznixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 265 [Dalších 235 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|