Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Příprava na pečení

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 1:17:39
vždycky platilo dvakrát měř a jednou řež a u vánočního pečení to platí dvojnásob. Toto je shrnutí různých vychytávek, které jsem někde vyčetla, vyslechla a vyzkoušela na téma jak upéci co nejvíce co nejrychleji a nejlevněji...
Příprava na pečení
Suroviny
papír • tužka • kalkulačka • nebo PC :-)
Postup
1) Nejprve sepište pod sebe všechny druhy cukroví (v Excelu každý druh do jedné buňky pod sebou), které chcete péci či jinak vyrábět, včetně vánočky, štoly, vaječného koňaku a pod. Na první řádek si vedle sebe nadepište přísady. Do vzniklé tabulky doplňte množství (pozor na stejné jednotky!). V jednotlivých sloupcích pak sečtete, kolik kterých ingrediencí budete potřebovat. Po kontrole stavu domácích zásob vyrazíte na nákup. (Či vyšlete manžela se seznamem).
2) Na konce řádků si připravte data, kdy co budete péci a to v tomto pořadí: perníky, zázvorky - štola - oříškové cukroví (pracny) - vanilkové rohlíčky - sušenky - linecké - nepečené věci - vánočka
3) Až bude mít hotovo vše, co se má plnit krémem, udělejte si krémový základ (pokud máte zájem na jeden - v naší rodině děděný asi 50 let - je recept v tomto deníku). Základ rozdělíte do misek a přidáte různé příchutě. Při jednom špinění nádobí vše naplníte.
4) Nakonec si připravíte polevy. My děláme bílou (citronovou), tmavou (čokoládovou vařenou) a žlutou (žloutkovou s rumovou příchutí). Recepty jsou také v tomto deníku. Polevy uděláme většinou naráz, připravíme vše, co se bude jimi zdobit včetně různých posýpátek a ozdůbek a během jednoho odpoledne je cukroví dokončeno. Pokud už je upečeno všechno cukroví a zdobí se takto současně, spotřebujete polev méně, než když zdobíte každý druh zvlášť a děti pak pokaždé dolizují polovinu hrnku "aby se to nezkazilo".
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1194 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.