Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Bílkový krém

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 5.1.2020 21:29:42
Krém na plnění dortů, řezů i vánočního cukroví.
Suroviny
60 g bílků (cca 2 bílky) • 120 g jemného krystalového (či krupicového) cukru • 200 g másla • na ochucení rum, citronový gel nebo jinou příchuť
Postup
Bílky šleháme ve vodní lázni s cukrem do husté pěny. poté necháme pěnu trochu vychladnout a postupně zašleháváme máslo. Když se zapracuje všechno máslo, ještě minutu či dvě krém prošleháme a pak přidáme příchuť a můžeme zdobit či plnit. Pokud dáme zbytek do lednice, krém ztuhne, ale můžeme ho před dalším použitím opět nechat při pokojové teplotě povolit.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 30 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.