Lassiesevrací |
|
(19.11.2017 17:58:53) Manžel peče na 70, peče přes noc - V devět večer to tam dá, v 7 vstane a dá to na 110 (pořád přiklopený), jde si lehnout , peče se to další 3 hodiny, zvedne to na 160 na hodiny a půl ( z toho posledních cca 40 min odkrytý). Ta kachna se rozpadá. Jo a ještě to před koncem pomaže medem.
Nemám já se krásně?
|
Madigan |
|
(19.11.2017 18:11:13) Lassie - potvrzuju - jen s tím rozdílem, že o husu se starám já a poslední pomazání dělám medem s pivem. A tak jak to dělala Fren - to je spíš na kachnu, ty bývají menší a mají jemnější maso. Navíc zvířata z domácího chovu mají maso tužší - nepocházejí z rychlochovu, zato kvalitnější.
|
|
Fren |
|
(19.11.2017 18:22:44) Lassie, kachnu dám levou zadní,xkrát jsem pekla,nikdy mně nevypekla jako ta debilní husa!
U kachny se mi osvědčilo hodinu péct den předem na běžnou teplotu,druhý den to samo a bylo to super.
Tuhle husu jsem koupila v Tescu, žádná farma,měla jsem možnost koupit 3kg husokachnu z farmy,ale tam jsme s paní dost uvažovaly,jestli to bude dostatečné pro 6 osob,tak jsem šla radši do té husy.
|
Vítr z hor |
|
(19.11.2017 19:20:10) Mas divnou troubu. Husa takhle funguje normalne (80 stupnu pres noc). Kachnu uz nedelam, protoze pri tom smradu nemuzu spat, navic se kachna s husou vyteznosti neda srovnavat. Kachna je holub obalenej nevonavym sadlem. (Nechci se vsak rouhat, v okupovanem Berline bych vzala za vdek vrabcem i bez sadla).
|
neznámá |
|
(19.11.2017 19:33:13) Větře, my spíš naopak, vždy když peču husu, tak si říkáme, že příští rok se už na husy vykašlem. Protože tzv. husokachny mají víc masa a míň tuku a jsou chutnější, husa je obrovský objem bez masného efektu, prostě je to dutý!!!
A pak z jara vyměknem a stejně pořídíme pár housat, však to roste samo a bez práce a pak při škubání šílím.
|
Bouřka |
|
(19.11.2017 19:44:39) Taky hlasuju spíš pro kačenu, husa je moc mastná a na tu velikost mi toho masa vždycky přišlo spíš méně.
|
|
Vítr z hor |
|
(19.11.2017 19:47:16) Priznavam, ze ta dutina me taky demoralizuje. Ale porad pokladam husu za kvalitnejsi material nez kachnu. Husokachnu jsem tedy jeste nezkousela. Treba by to pro me bylo reseni. Muj nejvetsi technicky problem spociva v tom, ze to zvire musim upect v litinovem hrnci - vysledek je ve srovnani s pekacoalobalem neuveritelny. No a litinovy hrnec ma omezene rozmery, ze. Muzu si koupit vetsi, ale za prve ho neunesu a za druhe vetsi rozmer uz stoji kolem 10 tisic, pro ktere mam lepsi vyuziti. A ja trvam na romantickem peceni husy vcelku. Takze ji kupuji s metrem v ruce, pricemz vypadam jako tydyt. Kde se prodava husokachna? Nikdy jsem to v obchode nevidela. Chovat to nebudu, proces premeny zive hmoty na mrtvou nedavam.
|
neznámá |
|
(19.11.2017 20:15:22) Husokachna je obchodní název, další obchodní název je mulard nebo barberie , je to kříženec pižmovky a asi ruanský kachny, vznikne vlastně neplodný brojler - jaký je rozdíl mezi barberií a mulardem fakt už netuším.
Hádám, že prodávaná kachna v obchodech bude asi brojlerová, oni jsou kachny celkem malý, to co vidím v regálu mi přijde velký, ale nevím, nikdy jsem nekupovala ani nezkoumala.
Co děláte z husím sádlem? Já ho vždycky seberu, dám do ledničky a postupně přidávám lžíci do chlebového těsta. NA jiné využití jsem nepřišla.
|
Bouřka |
|
(19.11.2017 21:01:40) Tak já mívám spíš kachní, ale normálně s ním vařím - je skvělé na osmahnutí zbylých brambor nebo knedlíků, osmahnu na něm zeleninu do polívky nebo základ rizeta. Nebo normálně mažu na chleba.
|
|
Fren |
|
(20.11.2017 10:31:33) sádla jsem sebrala do sklenky,mám v lednici a hodí se na všechno,kde potřebuješ mastné, i na smažení,na chleba s česnek,....
|
|
|
|
|
|
|
|