| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pečené hovězí a glazovaná mrkev

 Celkem 6 názorů.
 Czeperka 


Téma: Pečené hovězí a glazovaná mrkev 

(5.10.2018 11:56:21)
Drahoušci včera vznesli požadavek na víkendový oběd. Hovězí a dušená mrkev. Nechce se mi uvařit kus flákoty v papiňáku a k tomu podusit mrkev. Takže prosím zkušené kuchtičky o rady:

1. jaký kus hovězího je top na pečení vcelku (ráda bych to pekla pomalu x hodin - kolik
hodin a na kolik stupňů?))
2. chci to maso péct jen na másle (bez cibule), jak udělám ale dostatečné množství šťávy?
Nechci žádnou moukovou kejdu.
3. jak nejlépe na glazovanou mrkev?

Děkuji za odpovědi
 libik 


Re: Pečené hovězí a glazovaná mrkev 

(5.10.2018 12:43:24)
Angrešt by dokázala upéct i cihlu do měkka, ale já bych to tedy nakrájela alespoň na porce, ať to bude co to bude.~:-D

Maso v troubě upravuju furt, papiňák se odporoučel do věčných lovišť a nový už nechci, takže zkušenosti mám.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Pečené hovězí a glazovaná mrkev 

(5.10.2018 12:53:35)
miluju pomalé pečení, obzvlášť hovězí maso ~:-D
kupuju obvykle kližku nebo krk, prostě maso, co je prorostlé, aby mělo co pouštět, čím víc kolagenu, tím lépe ~;)
orestuju celý ten kus masa v celku, zlehka podliju vývarem (nebo vodou a osolím maso), nasypu nakrájenou cibuli a peču celou noc na cca 90 stupňů... ráno vypnu a nechám v troubě, pak už jen vyndám maso, rozmixuju šťávu s cibulí a prohřeju maso... cibuli dávám hlavně proto, abych měla zahuštěnou omáčku...
daleko častěji ale podlévám červeným vínem a peču s kořenovou zeleninou a divokým kořením, pak dochucuju brusinkama - to je u nás nejoblíbenější úprava hovězího ~:-D
jo a porcování na kousky je na škodu, tímhle pomalým pečením se maso takřka rozsype do měkka, kolagen se rozpustí a udělá dokonalou omáčku - kousky by se rozpadly asi úplně, pak by se to dalo podávat asi jen dohromady, omáčku už neoddělíš ~;)
 K_at 


Re: Pečené hovězí a glazovaná mrkev 

(5.10.2018 14:33:19)
Peknou klizku. Orestovat ze vsech stran, aby,se zatahla. Ale cibuli bych tam trochu dala, cesnek, podlit vinem, poradne prikryt a nechat pomalu tahnout. Klidne bych v pulce peceni mrkev pridala k tomu.
 Bouřka 


Re: Pečené hovězí a glazovaná mrkev 

(5.10.2018 14:36:20)
Krk je skvělej. Na 90 to odhaduju na nějakých 7-8 hodin. Pustit maso víc šťávy, než v sobě má, asi nepřinutíš, záleží jak si to pak doředíš, když tak přilej vývar. Jak na glazovanu mrkev má pěkně popsáno Cuketka.
 vertigo 


Re: Pečené hovězí a glazovaná mrkev 

(5.10.2018 18:07:14)
Taky mám ráda maso z krku. Zrovna dneska jsem si ho koupila, že ho udělám v neděli se svíčkovou omáčkou.

A nic proti malým masnám a řeznictvím, ale nejlepší hovězí krk prodávají v Globusu. Akorát, že už se do něj málokdy dostanu, tak musím vzít zavděk místní masnou.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.